Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

В "Радиоприемница“ в четвъртък....

На живо от Народния театър "Иван Вазов" очаквайте поредна среща с талантите на българския театър. Поводът е предстоящото второ издание на инициатива „Театър пред театъра“ (30 юни-8 юли), когато на открита сцена под звездите софиянци и гостите на града ще се насладят на някои от най-емблематичните постановки на Народния театър и на театрите "София" и "Българска армия". 

За превъплъщенията на актьора и режисьора, за реалното и (не)възможното в българския театър ще говорим с режисьорите Бина Харалампиева и Николай Ламбрев-Михайловски. Ще посрещнем и актьора Валентин Танев, който заедно с колегата си Герасим Георгиев-Геро, е част от култовата постановка "Швейк", което ще гледаме за стотен път именно в „Театър пред театъра“.

Бъдете с нас от 13:00 до 14:00 часа на 14 юни, по Радио София.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Полският филмов фестивал "Кинотека" започва с джаз концерт

Полският институт в София организира второ издание на полския филмов фестивал в България „Кинотека“. Откриването ще бъде на 27 септември с джаз концерт в „София лайв клуб“, а същинската филмова програма започва на 30 септември в Културен център G8. От 30 септември до 6 октомври е същинската част на “Кинотека”. Подбрали сме тази година програмата така,..

публикувано на 24.09.18 в 12:24

Малко известна снимка на Левски припомни годините му като учител във Войнягово

Снимка, открита случайно в читалището на карловското село Войнягово, предизвика много вълнения и коментари с предположението, че на нея е запаметен образът на Апостола на свободата. Откритието е направено от младежи от сдружението "Фабрика за идеи". Известно е, че от 1864 до 1866 г. Васил Левски е бил учител в село Войнягово. Там е създал..

публикувано на 24.09.18 в 11:02

Д-р Валери Цеков: Единственият начин да се опазим от грип е ваксинацията

Преди началото на есенно-зимния сезон специалисти и здравните власти отново призовават хората да се ваксинират срещу грип. Периодът до края на октомври е най-подходящ за това. Българското сдружение за иновативна медицина постави акцент върху темата с кръгла маса, проведена под патронажа на здравната комисия, с участието на всички ангажирани..

публикувано на 23.09.18 в 13:15

САЩ и Европа през погледа на един пътешественик

В "Турагент" ще ви запознаем с Ангел Георгиев - IT специалист, който живее в Испания от няколко години. Казва, че испанците усещат живота по много близък за него начин. В серия от срещи Олга Добрева ще ни представи пътешественика, стъпил на седемте континента до 37-ата си годишнина.  Всъщност, целта на Ангел е била да посети 7-те континента до..

публикувано на 23.09.18 в 10:05

Как се готви боб в Радуил

При гостуването на пътуващото ни "Радиокафе" в село Радуил (само на 8 километра от Боровец), имахме много колоритни срещи. Една от тях беше с Цветанка и Добринка - двете дами, които от 14 години приготвят 10-те казана боб, необходими за изхранване на гостите на ежегодния Фестивал на боба в селото. Те бяха първите ни гости, защото така и така бяха..

публикувано на 22.09.18 в 10:30