Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

С "Лятна серенада" завършва Европейският музикален фестивал

georgi_cherkin
Снимка: архив
С концерта "Лятна серенада" оркестърът на Класик ФМ радио под диригентството на маестро Григор Паликаров ще постави финала на тазгодишното издание на Европейския музикален фестивал. Датата е 15 юни, мястото - зала "България".

Пианистът Георги Черкин, който ще бъде солист, специално за концерта прави нови оркестрации на известни клавирни пиеси. Казва че подготвените аранжименти са отдавнашна негова мечта. Сред тях е и известната "Лунна светлина" на Дебюси, има и вариации по теми на Паганини и Брамс.

Черкин заяви, че през последните два месеца е работил по-усърдно по новите оркестрации. Внимавах да не излизам от стила. Не трябва да има нищо излишно. Оркестърът трябва да подчертава красотата и да създава още повече въздействие, казва Черкин.

Чуйте още какво сподели музикантът пред Даниела Бенишева за новите аранжименти, за любовта си към музицирането с оркестър, чието звучене сравнява с полет в облаците.

ВИЖТЕ ОЩЕ

104 автори се включват във възобновеното "Биенале на илюстрацията"

Първото издание на възобновеното "Биенале на илюстрацията" ще се проведе до 10 ноември. Изложбата включва творби на 104 автори и ще бъде открита в 18.00 часа на 23 октомври по случай 90-годишнината на Столичната библиотека. Представените илюстрации са селектирани от над 300 творби на познати и непознати български творци от страната и чужбина и ще бъдат..

публикувано на 22.10.18 в 16:55

Очни прегледи извършват безплатно във Военномедицинската академия до края на ноември

Клиниката по очни болести на Военномедицинската академия се включва в скрининговата програма на Националната кампания "Право на зрение". От днес до края на ноември специалистите ще преглеждат безплатно за глаукома и катаракта. Кампанията се организира от Института за здравно образование и се провежда със съдействието на Столично..

публикувано на 22.10.18 в 16:38

Откриват четвъртия международен фотосалон „Старт Фото 2018“

Четвъртият международен фотосалон „Старт Фото 2018“ ще бъде открит тази вечер от 18.30 ч в галерия „Академия“ на Националната художествена академия и ще е на разположение на посетителите до 26 октомври. Фотосалонът е единствен по рода си в България. Фотосалонът представлява набиране на снимки в различни категории, които след журиране, се представят в..

публикувано на 22.10.18 в 16:31

"Граждани за София" поискаха международен одит на Столичната община

Гражданската инициатива "Граждани за София" поиска международен одит на Столичната община за 10-те години от влизането на България в ЕС.  Искането отправи арх. Димитър Димитров, а одитът трябва да провери как през последните 10 години е изразходван столичният бюджет, как се разходват местните данъци, събирани в столицата, които според Димитров за тези..

публикувано на 22.10.18 в 16:00

"Виж София" в знакови обекти, събрани на моста край НДК

Петата изложба „Виж София - където строителството среща историята с бъдещето“ беше открита днес на пешеходния мост над бул. „България“ до НДК. Тя се осъществява със съдействието на Столичната община. Традиционно, експозицията е посветена на Деня на строителя - Димитровден. Експозицията е съставена от 60 пана с авторски творби, сред които и въздушно..

публикувано на 22.10.18 в 16:35