Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

С "Лятна серенада" завършва Европейският музикален фестивал

georgi_cherkin
Снимка: архив
С концерта "Лятна серенада" оркестърът на Класик ФМ радио под диригентството на маестро Григор Паликаров ще постави финала на тазгодишното издание на Европейския музикален фестивал. Датата е 15 юни, мястото - зала "България".

Пианистът Георги Черкин, който ще бъде солист, специално за концерта прави нови оркестрации на известни клавирни пиеси. Казва че подготвените аранжименти са отдавнашна негова мечта. Сред тях е и известната "Лунна светлина" на Дебюси, има и вариации по теми на Паганини и Брамс.

Черкин заяви, че през последните два месеца е работил по-усърдно по новите оркестрации. Внимавах да не излизам от стила. Не трябва да има нищо излишно. Оркестърът трябва да подчертава красотата и да създава още повече въздействие, казва Черкин.

Чуйте още какво сподели музикантът пред Даниела Бенишева за новите аранжименти, за любовта си към музицирането с оркестър, чието звучене сравнява с полет в облаците.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Приключенски лагер на Витоша събира любители на конструирането

Все по-предпочитани стават формите на обучение сред природата. За най-малките любители на планината почти всяка седмица се организират лагери. Там децата могат да се запознаят с конструирането, да се включат в различни творчески ателиета, да правят физични и химични експерименти, да пояздят, да се качат на въжен тролей. Анита Милчева е управител на..

публикувано на 18.08.18 в 11:05

Противопожарен автомобил се преобърна край Пловдив

Противопожарен автомобил се преобърна на пътя между Куклен и Брестник, съобщиха от ОД на МВР - Пловдив. Пожарната е била насочена към инцидент след подаден сигнал за бедствие, когато пропаднала в дере на голям завой на входа на Куклен. Съобщава се за трима пострадали служители, които са били откарани в болница.

публикувано на 17.08.18 в 18:03

Потърпевшите от фалита на ЗК "Олимпик" могат да потърсят обезщетение

Горещата трафик тема от тази седмица бе фалитът на кипърската застрахователна компания „Олимпик“ АД, който засегна близо 200 хил. български граждани. Според оценките, въпреки сътресението застрахователният пазар в България остава стабилен. Редица български застрахователи са се опитали по различни начини да предупредят своевременно клиентите си за..

публикувано на 17.08.18 в 17:47
Перперикон

Проф. Николай Овчаров: Перперикон ни разкри тайните си

След 19 години разкопки на Перперикон успяхме да разкрием тайните на скалния град, каза проф. Николай Овчаров по време на представянето на последните открития на археологическия обект. Една от най-големите находки е уникалният царски дворец светилище, а най-главната част в него е церемониалната тронна зала, дълга почти 30 метра. Според археолога, до..

публикувано на 17.08.18 в 16:25

Любители на волейбола се събират на турнир в парк "Възраждане"

Септември месец считаме за началото на есента, но все още не сме готови да се разделим с летните емоции. Това е и причината ентусиастите от Adventure Team Bulgaria да ни зарадват с волейболен турнир за любители, който ще се проведе на 2 септември в парк Възраждане в столицата. За целта са подготвени модерни игрища с пясък, а организаторите на..

публикувано на 17.08.18 в 16:10