Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

С "Лятна серенада" завършва Европейският музикален фестивал

georgi_cherkin
Снимка: архив
С концерта "Лятна серенада" оркестърът на Класик ФМ радио под диригентството на маестро Григор Паликаров ще постави финала на тазгодишното издание на Европейския музикален фестивал. Датата е 15 юни, мястото - зала "България".

Пианистът Георги Черкин, който ще бъде солист, специално за концерта прави нови оркестрации на известни клавирни пиеси. Казва че подготвените аранжименти са отдавнашна негова мечта. Сред тях е и известната "Лунна светлина" на Дебюси, има и вариации по теми на Паганини и Брамс.

Черкин заяви, че през последните два месеца е работил по-усърдно по новите оркестрации. Внимавах да не излизам от стила. Не трябва да има нищо излишно. Оркестърът трябва да подчертава красотата и да създава още повече въздействие, казва Черкин.

Чуйте още какво сподели музикантът пред Даниела Бенишева за новите аранжименти, за любовта си към музицирането с оркестър, чието звучене сравнява с полет в облаците.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Художници ще творят върху фасади и ел. табла по бул. "Дондуков"

Фасади и електрически табла по бул.„Дондуков“ ще бъдат изрисувани с графити. Такова намерение има Столичният инспекторат, който общува с художници, които да разкрасят пространствата. Може би за някои това е неудачно, но именно свободното предоставяне на местата е начин за контролиране на вандалските рисунки. Дейността по премахването им е целогодишна,..

публикувано на 20.06.18 в 09:50

Индекс за безопасно шофиране дава обективна оценка на шофьорите

Много се изговори за това как можем да подобрим безопасността на пътя. Обучения, системи за сигурност, подобряване на пътната инфраструктура, но досега нямаше обективна оценка на самите шофьори. Тук е мястото на индекса за безопасно шофиране. Индексът представлява самооценка на поведението и реакциите ни на пътя в рутинни и рискови ситуации, базиран на..

публикувано на 19.06.18 в 18:54

Близо 3000 участници от 25 държави ще се включат в "Обиколката на Витоша"

Близо 3000 участници от 25 държави се очаква да се включат в 42-рото издание на едно от най-масови състезания в България и на Балканите - "Обиколката на Витоша". Проявата е насрочена за този уикенд (23 и 24 юни). Началото и финалът на състезанието, което е част от инициативата „Европейска столица на спорта“, са пред резиденция “Бояна”. “Витоша 100” е..

публикувано на 19.06.18 в 16:45

Предмети на мигранти разказват трогателни и красиви истории

Трима българи, живели далеч от страната ще разкажат за дългия път на миграцията на публична дискусия, организирана от онлайн медията Успелите тази вечер от 19:00 часа в центъра на София. Събитието е част от фото-предметната изложба „89 пътя на миграцията“ , в която можем да видим 89 предмета с вдъхновяващи и откровени истории, в които..

публикувано на 19.06.18 в 16:45

Наградиха победителите в конкурса „Посланици на здравето“

Ученици от цялата страна, победители в националния ученически конкурс „Посланици на здравето“, бяха наградени на тържествена церемония в Сатиричния театър „Алеко Константинов“. Инициативата "Посланици на здравето“ насърчава творчеството и самостоятелността на децата от I до XI клас. Тя акцентира върху здравословното хранене и активния начин на живот...

публикувано на 19.06.18 в 16:26