Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Запалянковците могат да се радват на Мондиала в няколко фен-зони в София

| обновено на 14.06.18 в 17:55
Снимка: Божидар Янев

Започна Световното първенство по футбол 2018-а в Русия. Хиляди фенове от цял свят с притаен дъх очакваха предстоящия футболен фестивал. Именно феновете за отговорни за незабравимата атмосферата около тези големи спортни форуми. Макар че българският национален отбор няма да вземе участие и на това първенство, феновете на футболната игра нямат намерение да пропуснат тръпката през следващите 32 дни, когато ще се изиграятиобщо 64 мача.

И тази година най-верните запалянковци ще имат възможността да се потопят изцяло във атмосферата на световното, като за тази цел на няколко места в столицата бяха създадени уникални фен зони. Една от тях се намира в непосредствена близост до Националното радио на модернизирания за тази цел стадион "Юнак".

В 18 часа ще бъде даден първият съдийски сигнал на откриващия мач между Русия и Саудитска Арабия. Така че, ако все пак не намерите място на това съоръжение добре е да знаете, че в София има още две фен зони - при Колодрума до стадион „Българска армия“ и при Музея на земята и хората, където също ще можете да изживеете футболната тръпка, така сякаш сте на стадион "Лужники" в Москва.


ВИЖТЕ ОЩЕ

104 автори се включват във възобновеното "Биенале на илюстрацията"

Първото издание на възобновеното "Биенале на илюстрацията" ще се проведе до 10 ноември. Изложбата включва творби на 104 автори и ще бъде открита в 18.00 часа на 23 октомври по случай 90-годишнината на Столичната библиотека. Представените илюстрации са селектирани от над 300 творби на познати и непознати български творци от страната и чужбина и ще бъдат..

публикувано на 22.10.18 в 16:55

Очни прегледи извършват безплатно във Военномедицинската академия до края на ноември

Клиниката по очни болести на Военномедицинската академия се включва в скрининговата програма на Националната кампания "Право на зрение". От днес до края на ноември специалистите ще преглеждат безплатно за глаукома и катаракта. Кампанията се организира от Института за здравно образование и се провежда със съдействието на Столично..

публикувано на 22.10.18 в 16:38

Откриват четвъртия международен фотосалон „Старт Фото 2018“

Четвъртият международен фотосалон „Старт Фото 2018“ ще бъде открит тази вечер от 18.30 ч в галерия „Академия“ на Националната художествена академия и ще е на разположение на посетителите до 26 октомври. Фотосалонът е единствен по рода си в България. Фотосалонът представлява набиране на снимки в различни категории, които след журиране, се представят в..

публикувано на 22.10.18 в 16:31

"Граждани за София" поискаха международен одит на Столичната община

Гражданската инициатива "Граждани за София" поиска международен одит на Столичната община за 10-те години от влизането на България в ЕС.  Искането отправи арх. Димитър Димитров, а одитът трябва да провери как през последните 10 години е изразходван столичният бюджет, как се разходват местните данъци, събирани в столицата, които според Димитров за тези..

публикувано на 22.10.18 в 16:00

"Виж София" в знакови обекти, събрани на моста край НДК

Петата изложба „Виж София - където строителството среща историята с бъдещето“ беше открита днес на пешеходния мост над бул. „България“ до НДК. Тя се осъществява със съдействието на Столичната община. Традиционно, експозицията е посветена на Деня на строителя - Димитровден. Експозицията е съставена от 60 пана с авторски творби, сред които и въздушно..

публикувано на 22.10.18 в 16:35