Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Запалянковците могат да се радват на Мондиала в няколко фен-зони в София

| обновено на 14.06.18 в 17:55
Снимка: Божидар Янев

Започна Световното първенство по футбол 2018-а в Русия. Хиляди фенове от цял свят с притаен дъх очакваха предстоящия футболен фестивал. Именно феновете за отговорни за незабравимата атмосферата около тези големи спортни форуми. Макар че българският национален отбор няма да вземе участие и на това първенство, феновете на футболната игра нямат намерение да пропуснат тръпката през следващите 32 дни, когато ще се изиграятиобщо 64 мача.

И тази година най-верните запалянковци ще имат възможността да се потопят изцяло във атмосферата на световното, като за тази цел на няколко места в столицата бяха създадени уникални фен зони. Една от тях се намира в непосредствена близост до Националното радио на модернизирания за тази цел стадион "Юнак".

В 18 часа ще бъде даден първият съдийски сигнал на откриващия мач между Русия и Саудитска Арабия. Така че, ако все пак не намерите място на това съоръжение добре е да знаете, че в София има още две фен зони - при Колодрума до стадион „Българска армия“ и при Музея на земята и хората, където също ще можете да изживеете футболната тръпка, така сякаш сте на стадион "Лужники" в Москва.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Художници ще творят върху фасади и ел. табла по бул. "Дондуков"

Фасади и електрически табла по бул.„Дондуков“ ще бъдат изрисувани с графити. Такова намерение има Столичният инспекторат, който общува с художници, които да разкрасят пространствата. Може би за някои това е неудачно, но именно свободното предоставяне на местата е начин за контролиране на вандалските рисунки. Дейността по премахването им е целогодишна,..

публикувано на 20.06.18 в 09:50

Индекс за безопасно шофиране дава обективна оценка на шофьорите

Много се изговори за това как можем да подобрим безопасността на пътя. Обучения, системи за сигурност, подобряване на пътната инфраструктура, но досега нямаше обективна оценка на самите шофьори. Тук е мястото на индекса за безопасно шофиране. Индексът представлява самооценка на поведението и реакциите ни на пътя в рутинни и рискови ситуации, базиран на..

публикувано на 19.06.18 в 18:54

Близо 3000 участници от 25 държави ще се включат в "Обиколката на Витоша"

Близо 3000 участници от 25 държави се очаква да се включат в 42-рото издание на едно от най-масови състезания в България и на Балканите - "Обиколката на Витоша". Проявата е насрочена за този уикенд (23 и 24 юни). Началото и финалът на състезанието, което е част от инициативата „Европейска столица на спорта“, са пред резиденция “Бояна”. “Витоша 100” е..

публикувано на 19.06.18 в 16:45

Предмети на мигранти разказват трогателни и красиви истории

Трима българи, живели далеч от страната ще разкажат за дългия път на миграцията на публична дискусия, организирана от онлайн медията Успелите тази вечер от 19:00 часа в центъра на София. Събитието е част от фото-предметната изложба „89 пътя на миграцията“ , в която можем да видим 89 предмета с вдъхновяващи и откровени истории, в които..

публикувано на 19.06.18 в 16:45

Наградиха победителите в конкурса „Посланици на здравето“

Ученици от цялата страна, победители в националния ученически конкурс „Посланици на здравето“, бяха наградени на тържествена церемония в Сатиричния театър „Алеко Константинов“. Инициативата "Посланици на здравето“ насърчава творчеството и самостоятелността на децата от I до XI клас. Тя акцентира върху здравословното хранене и активния начин на живот...

публикувано на 19.06.18 в 16:26