Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Запалянковците могат да се радват на Мондиала в няколко фен-зони в София

| обновено на 14.06.18 в 17:55
Снимка: Божидар Янев

Започна Световното първенство по футбол 2018-а в Русия. Хиляди фенове от цял свят с притаен дъх очакваха предстоящия футболен фестивал. Именно феновете за отговорни за незабравимата атмосферата около тези големи спортни форуми. Макар че българският национален отбор няма да вземе участие и на това първенство, феновете на футболната игра нямат намерение да пропуснат тръпката през следващите 32 дни, когато ще се изиграятиобщо 64 мача.

И тази година най-верните запалянковци ще имат възможността да се потопят изцяло във атмосферата на световното, като за тази цел на няколко места в столицата бяха създадени уникални фен зони. Една от тях се намира в непосредствена близост до Националното радио на модернизирания за тази цел стадион "Юнак".

В 18 часа ще бъде даден първият съдийски сигнал на откриващия мач между Русия и Саудитска Арабия. Така че, ако все пак не намерите място на това съоръжение добре е да знаете, че в София има още две фен зони - при Колодрума до стадион „Българска армия“ и при Музея на земята и хората, където също ще можете да изживеете футболната тръпка, така сякаш сте на стадион "Лужники" в Москва.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 1500 участници в конкурса „Път към славата”

Над 1500 участници ще се явят на VII Национален конкурс за деца и младежи „Път към славата”. Заради огромния интерес, програмата ще се проведе на 3 сцени - в  Руския културно-информационен център, в Националното музикално училище „Любомир Пипков“ и в Дома на културата „Средец“. Конкурсът ще се състои от 8 до 10 февруари, а на 16 февруари ще има и гала..

публикувано на 15.01.19 в 18:15

Четем ли по-малко книги

Коя е книгата, която прочетохте последно от корица до корица, та дори и на електронния четец? Ако не можете да си спомните, не се притеснявайте, не сте единствени.  Последни проучвания показват, че ръстът на хората, които четат книги, е спаднал драстично в сравнение с миналия 20-и век. При наличието на толкова други източници на информация като..

публикувано на 15.01.19 в 18:05

България обединява международни специалисти в борбата с пропагандата

Българи организират международно научно състезание, чиято цел е да намери постоянно решение за проблема с манипулацията в новините. Според тях създаването на алгоритъм, който засича къде и каква пропаганда има в даден текст, е кауза, която си заслужава усилията. В подкрепа на тази инициатива вече са се отзовали някои от най-големите световни..

публикувано на 15.01.19 в 16:18

Неочаквани обрати в книгата “Разговорите” на аржентинския писател Сезар Айра

На книжния пазар у нас, с емблемата на издателство “Лист”, вече е “златната” книга “Разговорите” на аржентинския писател Сезар Айра. Книгата наистина е златна. Корицата ѝ лъщи на светлина , разказва Гергана Димитрова . Автор на корицата е Косьо Кокаланов, който прави корицата и за предишната издадена книга на Айра “Мрамор”. При Сесар Айра сюжетите..

публикувано на 15.01.19 в 16:03
Кадър от „Broken Wings“

Група "Sevi" за музиката, счупените крила и надеждата

Тази сутрин в „Радиокафе“ нажежихме атмосферата, защото на гости ни бяха Светлана Близнакова и Рали Велинов от група “Sevi”, с които си поговорихме за музика и за последната им песен „Broken Wings“. Всъщност, „Sevi” представиха „Broken Wings“ преди Коледа, за да напомнят на хората за истинските важните неща в живота, а самата балада е доста..

публикувано на 15.01.19 в 15:56