Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Проектът "Eternal Voyage" на Маркус Щокхаузен с оркестъра на WDR

| обновено на 10.07.18 в 15:58
Маркус Щокхаузен
Снимка: markusstockhausen.de, Gerhard Richter

Слънчев джаз+ на 8 юли бе отново на концертна вълна с поредния проект на тромпетиста Маркус Щокхаузен "Eternal Voyage" с оркестъра на WDR.
 

Втората част е с гостите ни във Второ студио "Dock in Absolute" от Люксембург.

Нощта е млада!

Приятно слушане!


ВИЖТЕ ОЩЕ

Чуждестранни поети с китари гостуват в „Настроение с Лили“

Днес в предаването гости ще бъдат млади певци композитори, участници във фестивала  Sofia Singer Songwriter Fest . Kрис МакАртър е британец, който от скоро живее в България и свири блус и акустичен рок. Ража  Файез Ел Мадхуне дете на преселници от Палестина и изпълнява песни в стил инди и алтернативен рок. Двамата ще пеят на живо и ще разкажат..

публикувано на 20.09.18 в 10:20
Сусана Бака на Джаzz+ фестивал

Джаз пътешествие от Босфора през Африка до Карибите и Перу

Слънчев джаз+ ни предлага околосветско пътешествие, започващо от Босфора и минаващо през Африка (албумът "Мигриращи градини" на Ансамбъл Константинопол и Аблайе Сисоко), за да ни разходи из Карибите и Перу с приятелите ни Елиадес Очоа и Сусана Бака. Предвидили сме Малки деликатни подскоци с голям размах по френски, за да се отдадем на..

публикувано на 16.09.18 в 07:15

Напоена със соул алтернативна балада бележи завръщането на Маверик Сейбър

Феновете на ирландския соул артист Маверик Сейбър се радват на новото му предложение, което си прокарва път в британския ефир.  Drifting , излязо преди седмица  е първият сингъл за Сейбър от три години насам. То е продуцирано от самия него и е вдъхновено от визуално изкуство.  За  FADER  артистът казва музата му в случая е дошла докато е гледал..

публикувано на 14.09.18 в 11:08

Срещаме се с Васко Громков – диджей, журналист, актьор и автор на песни

Днес в предаването гост ще бъде Васко Громков. Поводът е издаването на новата му книга „Аз бях DJ” . Васко е известен не само като диджей, той е и журналист, актьор, автор на песни. Очаквайте интересен разговор за професията „диджей“ на фона на хитовете на 90-те години. В плейлистата: Duran Duran, Cranberries, Cardigans, Corrs, Boyzone,..

публикувано на 13.09.18 в 10:20
 Авишай Коен в Джаз а ла Вилет

Авишай Коен от френски фест, Торд Густавсен с нова авторска музика, плюс "Лед Цепелин" на акордеон

И във втория септемврийски Слънчев джаз+ оставаме на лятна фестивална вълна с финала на концерта на Авишай Коен миналата седмица в Джаз а ла Вилет - Париж. Отбелязваме и новото връщане на Торд Густавсен към музиката, с която ни завладя преди две десетилетия - авторска и инспирирана от традиционни скандинавски химни. Акордеонът на Венсан..

публикувано на 09.09.18 в 07:20