Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Христо Йоцов: Искам да продължавам да се радвам по детски

През есента е премиерата на първия ми мюзикъл
Христо Йоцов
Снимка: личен профил

В последния си за сезона концерт Христо Йоцов и воденият от него квартет избра да представи за публиката в Сити Марк Арт център най-новия си проект "Jazz Cats", създаден есента на 2016 г. и реализиран като студиен албум през юни 2017г.

През годините Христо Йоцов представя много и различни музиканти, както български, така и гости от Европа. Характерното за тях е, че всички са много таланливи. В настоящия проект Христо избира Арнау Гарофе - млад саксофонист от Барселона, пианиста Любо Цанев, получил образованието си в САЩ, и басиста Митко Карамфилов, с когото са свързани повечето от нещата, които Христо прави през последните години.

Пиесите в "Jazz Cats" са на Христо Йоцов и са писани специално. Става дума за сто процента джаз, с много енергия и импровизация. А защо Cats? Това е нарицателно за джазовите музиканти по света, пояснява Христо Йоцов; нещо повече - това е вид ценз за ниво и професионализъм. Има и личен мотив - Христо отдавна съжителства с котки и твърди, че познава и разбира тези невероятни създания. Затова и заглавията на пиесите са свързани с различни котешки характери и състояния - “Ängry Cats”, “Lazy Cats”, “Motion Cats”, “Mystical Cats”, “Happy Cats” - все състояния,  присъщи и на човешкия характер и емоция. 

Накъде ще поеме музикантът и колегите му след последния концерт в София? Естествено към морето и изявите там. А през есента, в началото на новия сезон предстои премиерата на първия му мюзикъл. Той е "Сън в лятна нощ" на Шекспир и ще бъде представен във Варна с варненската детско-юношеска опера.

Желанието на музиканта е да продължи да изпитва същата детска радост от това да свири и да се среща с различни хора.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Различните рапъри от група ДругиТЕ

"ДругиТЕ" е група, чиито членове имат за цел да правят музика по различен начин. Тя е огледало на същността им, но както самите те казват: Тогава виждахме нещата само по този начин и така ги изпълнявахме (пеехме), а хората не ги приемаха, затова взехме решение да променим стереотипа на работа и да променим всичко това като комерсиализираме звученето,..

публикувано на 25.09.18 в 17:51

Повече българи кандидатстват в университети във Великобритания и Холандия

Общо 29 процента е ръстът на ранните български кандидатури за прием в университети във Великобритания, като от началото на септември са обработени близо 100 кандидатури на български кандидат-студенти по проекта "Световно образование". По брой на наши студенти във Великобритания България е в "топ 10", в Холандия страната ни е на четвърто място по..

публикувано на 25.09.18 в 17:16

3500 първокурсници посрещна Техническият университет

3500 първокурсници прекрачиха прага на Техническия университет за новата академична година 2018/2019. Те ще се обучават в София, Пловдив, Сливен, а също така и в новооткрития колеж в град Казанлък. Ректорът проф. Георги Михов тържествено откри новата академична година във висшето учебно заведение. На церемонията присъстваха представители на държавни..

публикувано на 25.09.18 в 16:48

Граждани разкритикуваха проекта за нова Наредба за ВиК услугите

Граждани и обществени организации разкритикуваха проекта на Наредбата за ВиК услугите, която преди дни Министерството на регионалното развитие и благоустройството публикува за публично обсъждане. Към недоволните коментари се присъедини и националният омбудсман Мая Манолова, която организира дискусия по темата. Тя отбеляза, че жалбите за нечестно..

публикувано на 25.09.18 в 16:13

Етнология на футбола в Етнографския музей

На 28 септември България ще се присъедини към Европейската нощ на учените, събитие, което всяка година се провежда едновременно в около 300 града в цяла Европа и по света. Програмата обхваща ателиета, конкурси, срещи с учени в изследователски институти и университети, сред които са СУ "Св. Климент Охридски", НБУ и Тракийският университет в..

публикувано на 25.09.18 в 16:07