Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Христо Йоцов: Искам да продължавам да се радвам по детски

През есента е премиерата на първия ми мюзикъл
Христо Йоцов
Снимка: личен профил

В последния си за сезона концерт Христо Йоцов и воденият от него квартет избра да представи за публиката в Сити Марк Арт център най-новия си проект "Jazz Cats", създаден есента на 2016 г. и реализиран като студиен албум през юни 2017г.

През годините Христо Йоцов представя много и различни музиканти, както български, така и гости от Европа. Характерното за тях е, че всички са много таланливи. В настоящия проект Христо избира Арнау Гарофе - млад саксофонист от Барселона, пианиста Любо Цанев, получил образованието си в САЩ, и басиста Митко Карамфилов, с когото са свързани повечето от нещата, които Христо прави през последните години.

Пиесите в "Jazz Cats" са на Христо Йоцов и са писани специално. Става дума за сто процента джаз, с много енергия и импровизация. А защо Cats? Това е нарицателно за джазовите музиканти по света, пояснява Христо Йоцов; нещо повече - това е вид ценз за ниво и професионализъм. Има и личен мотив - Христо отдавна съжителства с котки и твърди, че познава и разбира тези невероятни създания. Затова и заглавията на пиесите са свързани с различни котешки характери и състояния - “Ängry Cats”, “Lazy Cats”, “Motion Cats”, “Mystical Cats”, “Happy Cats” - все състояния,  присъщи и на човешкия характер и емоция. 

Накъде ще поеме музикантът и колегите му след последния концерт в София? Естествено към морето и изявите там. А през есента, в началото на новия сезон предстои премиерата на първия му мюзикъл. Той е "Сън в лятна нощ" на Шекспир и ще бъде представен във Варна с варненската детско-юношеска опера.

Желанието на музиканта е да продължи да изпитва същата детска радост от това да свири и да се среща с различни хора.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Участваме с два отбора на Олимпиадата по шахмат за незрящи

За първи път България ще бъде домакин на световно първенство за хора със зрителни увреждания.  Осмото Световно отборно първенство по шахмат за незрящи и слабо виждащи ще се проведе от 21 до 30 юли в София, а в състезанието  ще участват националните отбори на България, Великобритания, Венецуела, Германия, Индия, Испания, Италия, Македония, Полша,..

публикувано на 18.07.18 в 15:45

Стотици животновъди поискаха оставката на земеделския министър

Стотици животновъди протестираха пред Министерския съвет с искане за оставка на земеделския министър Румен Порожанов и директора на Българската агенция по безопасност на храните Дамян Илиев. Те се опитаха дори да нахлуят в сградата, но бяха спрени от жива верига полицаи. Фермерите настояват за промяна в държавната политика по отношение на отрасъла,..

публикувано на 18.07.18 в 14:10

"квАРТал Фестивал" с реинкарнация през септември

С нови неподозирани локации, още по-атрактивна програма и цял куп вълнуващи изненади, се задава "квАРТал Фестивал" vol.3, който ще преобрази карето между бул. Мария Луиза, бул. Раковски, бул. Сливница и бул. Левски в дните 14-16 септември 2018 година.   2018-та е Европейската година на културното наследство и именно богатата култура, архитектура и..

публикувано на 18.07.18 в 12:45

Сигнал от слушатели: Ремонтът на ул. "Солунска" застрашава дърветата

Притеснени слушатели на Радио София сигнализираха за застрашени дървета по време на ремонта на ул. "Солунска" в отсечката между пл. "Славейков" и ул. "Ангел Кънчев". Те ни изпратиха снимки, на които се вижда работата с тежка механизация в непосредствена близост до уличната растителност. Наред с реконструкцията на ул.„Граф.Игнатиев“ и пл...

обновено на 18.07.18 в 10:16

Екологично сдружение предложи алтернатива за управление на отпадъците

Алтернативна визия за управление на отпадъците в града внесоха днес в Столичната община екологично сдружение „За Земята“ и граждани. В нея се настоява за създаването на работна група, която да промени цялостния план за боклука и категоричното отхвърляне на проекта за изграждането на площадката за изгаряне на отпадъци в ТЕЦ - София. Кметът на София..

публикувано на 17.07.18 в 17:54