Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Теодора Иванова - какво е времето вътре в мен

Теодора Иванова
Снимка: Георги Нейков, БНР

Познавате я от телевизионния екран - убедителна, усмихната и много привлекателна. Разбираемо, защото тя е водеща на прогнозата за времето по БНТ. Още от пръв поглед си личи, че е спортна натура - енергична, забързана, открита и… малко притеснена. Но въпреки това Теодора Иванова е от типа събеседници, за които още в първите минути разбираш, че ще се получи хубав разговор.


Завършила е столичното 14-о училище „Асен Златаров“. От дете обича географията. Интересът и разпалва учителката по този предмет: „Още от малка си играех с глобуса и ми беше много интересно да опознавам света“. Родителите й са лекари и от цялото семейство само тя тръгва в друга посока. Обича приключенията, това да изследва неизвестното и да пътува в различни страни, защото: „ Географията не е само да знаете колко висок е един връх и да можете да изброите насън всички столици. Географията е много по-всеобхватна наука“.

В БНТ Теди попада с конкурс преди 12 години. Спомня си, че в началото е била доста притеснена, но както казва: „с времето човек се учи“. И съвсем естествено в началото е имало гафове: „Случвало се е да объркам посоката, например“.

Почива си като пътува, а колоезденето е на път да превърне в мания. „Това е нещо, което качествено ме разтоварва и ми носи социални контакти с хора, които са близки до мен като светоусещане“. Обикновено в неделя можете да я срещнете в Борисовата градина и Южния парк на задължителната велоразходка.

Любимото и място в Европа е Испания, а последната дестинация - Валенсия. Град, който я привлича с фестивалния дух, природните дадености и чудесния климат. Но това лято ще бъде някъде по плажовете на Гърция и Италия и не, няма да е сама…В живота и има любим човек с когото перфектно се допълват и винаги се подкрепят.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Специалисти правят демонстрации и отговарят на въпроси в "Академия за родители"

За родителството няма час в училище или в университета. А да си родител е радост, но и отговорност. Всяка майка и татко обаче, в хода на растежа на детето/децата си задават безброй въпроси, свързани с храненето, съня, здравето и възпитанието. Всъщност въпросите за детето възникват и притесняват още преди посещението в родилното отделение,..

публикувано на 21.02.19 в 10:56

Накъде в София

ИНОВАЦИИ На 21.02.2019 г. в Sofia Event Center, ще се проведе международния форум за иновации “Innovation Explorer”. Темата за юбилейното, пето, поредно издание на събитието е вдъхновена от научно-фантастичния сериал “Black Mirror” и модерната философия на Ювал Ноа Харари. Ще търси границите на възможностите на технологиите и хората и новите..

публикувано на 21.02.19 в 10:00

Лиана Димитрова с нова изложба и послание: Да рециклираме душата си

Галерия "Сердика" ще представи петата самостоятелна изложба на младата художничка Лиана Димитрова. Експозицията носи името "Recycle" и отваря врати в 18:30 часа в петък, 22 февруари. Техниките, които ще погалят очите на публиката, са абстрактно живописни, с леки съвременни акрилни техники, а посланието - отправено към вътрешния ни свят. „Cycle..

публикувано на 21.02.19 в 09:33

Защо е важно да пием вода

Тялото ни се състои от 70% вода, затова изключително важно за всички системи и метаболитни процеси, необходими за здравето и младостта ни, е да приемаме вода. В момента, когато устата ни пресъхне, означава, че вече сме дехидратирани.   Водата е абсолютно необходима за всеки жив организъм. Редовният прием на достатъчно количество течности е също толкова..

публикувано на 20.02.19 в 19:11

Търси се нов управител на защитеното жилище в с. Гурмазово

Община Божурище търси нов оператор, който да управлява защитеното жилище в с. Гурмазово, тъй като изтича договорът на настоящия доставчик на социалната услуга. В момента, в жилището са настанени младежи от 18 до 25 г., които са напуснали специализирани институции, нямат семейства или не получават подкрепа от близките си и които се нуждаят от помощ за..

публикувано на 20.02.19 в 17:15

"Бдителни родители" - кампания срещу онлайн заплахите срещу деца

На кръгла маса за безопасността на децата онлайн беше представена кампанията "Бдителни родители" на Института за социални дейности и практики, която обръща внимание на ключовата роля на родителите в закрилата на децата от заплахи в интернет. Мотото на кампанията е "Родителството е предизвикателство. Внимавай да не пропуснеш нещо". Посланията се..

публикувано на 20.02.19 в 16:44

Започна ремонтът на улица "6 септември"

Днес започна поставянето на металните огради за осигуряването на ремонта по улица „6 септември“, в участъка между улиците „Аксаков“ и „Славянска“. До средата на април се очаква да бъдат обновени пътните и тротоарни настилки. Ремонтът ще бъде извършен на два етапа. Първо ще се работи по пътното платно, което ще бъде с гранитни павета, а..

публикувано на 20.02.19 в 16:31