Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Теодора Иванова - какво е времето вътре в мен

Теодора Иванова
Снимка: Георги Нейков, БНР

Познавате я от телевизионния екран - убедителна, усмихната и много привлекателна. Разбираемо, защото тя е водеща на прогнозата за времето по БНТ. Още от пръв поглед си личи, че е спортна натура - енергична, забързана, открита и… малко притеснена. Но въпреки това Теодора Иванова е от типа събеседници, за които още в първите минути разбираш, че ще се получи хубав разговор.


Завършила е столичното 14-о училище „Асен Златаров“. От дете обича географията. Интересът и разпалва учителката по този предмет: „Още от малка си играех с глобуса и ми беше много интересно да опознавам света“. Родителите й са лекари и от цялото семейство само тя тръгва в друга посока. Обича приключенията, това да изследва неизвестното и да пътува в различни страни, защото: „ Географията не е само да знаете колко висок е един връх и да можете да изброите насън всички столици. Географията е много по-всеобхватна наука“.

В БНТ Теди попада с конкурс преди 12 години. Спомня си, че в началото е била доста притеснена, но както казва: „с времето човек се учи“. И съвсем естествено в началото е имало гафове: „Случвало се е да объркам посоката, например“.

Почива си като пътува, а колоезденето е на път да превърне в мания. „Това е нещо, което качествено ме разтоварва и ми носи социални контакти с хора, които са близки до мен като светоусещане“. Обикновено в неделя можете да я срещнете в Борисовата градина и Южния парк на задължителната велоразходка.

Любимото и място в Европа е Испания, а последната дестинация - Валенсия. Град, който я привлича с фестивалния дух, природните дадености и чудесния климат. Но това лято ще бъде някъде по плажовете на Гърция и Италия и не, няма да е сама…В живота и има любим човек с когото перфектно се допълват и винаги се подкрепят.

ВИЖТЕ ОЩЕ

САЩ и Европа през погледа на един пътешественик

В "Турагент" ще ви запознаем с Ангел Георгиев - IT специалист, който живее в Испания от няколко години. Казва, че испанците усещат живота по много близък за него начин. В серия от срещи Олга Добрева ще ни представи пътешественика, стъпил на седемте континента до 37-ата си годишнина.  Всъщност, целта на Ангел е била да посети 7-те континента до..

публикувано на 23.09.18 в 10:05

Как се готви боб в Радуил

При гостуването на пътуващото ни "Радиокафе" в село Радуил (само на 8 километра от Боровец), имахме много колоритни срещи. Една от тях беше с Цветанка и Добринка - двете дами, които от 14 години приготвят 10-те казана боб, необходими за изхранване на гостите на ежегодния Фестивал на боба в селото. Те бяха първите ни гости, защото така и така бяха..

публикувано на 22.09.18 в 10:30

Бегачи на Витоша разпределят 6000 награден фонд

Петото издание на популярното планинско бягане "Витоша моята планина" ще се проведе тази неделя (на 23 септември) и ще е с внушителния награден фонд от 6000 лв. Сред организаторите и тази година са "Витоша ски", Сдружение "Маратон" и "София - Европейска столица на спорта". Материалните награди за томболата сред участниците са над 60. Участие може да..

публикувано на 22.09.18 в 10:25

Отбелязваме Международния ден на мира

С тържествена церемония пред Паметника на Незнайния воин в столицата Дружеството за ООН в България отбеляза Международния ден на мира.  Международният ден на мира - 21 септември, е обявен от ООН през 1981 г. с резолюция 36/67 и повторно приет през 2001 г. с резолюция 55/282. Тази година празникът е обвързан със седемдесетата годишнина от приемането на..

публикувано на 21.09.18 в 16:15
Село Момчиловци

За четвърти път „Фестивал на киселото мляко - култура и традиции“ в село Момчиловци

Уникалното българско кисело мляко, прославило страната ни в Китай, се превръща в повод за празник. От 21 до 23 септември 2018 г. китното родопско село Момчиловци ще бъде домакин на „Фестивал на киселото мляко - култура и традиции“. Идеята на фестивала в смолянското село е да заздрави културната връзка между България и Китай и да популяризира млечния..

публикувано на 21.09.18 в 16:13