Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Теодора Иванова - какво е времето вътре в мен

Теодора Иванова
Снимка: Георги Нейков, БНР

Познавате я от телевизионния екран - убедителна, усмихната и много привлекателна. Разбираемо, защото тя е водеща на прогнозата за времето по БНТ. Още от пръв поглед си личи, че е спортна натура - енергична, забързана, открита и… малко притеснена. Но въпреки това Теодора Иванова е от типа събеседници, за които още в първите минути разбираш, че ще се получи хубав разговор.


Завършила е столичното 14-о училище „Асен Златаров“. От дете обича географията. Интересът и разпалва учителката по този предмет: „Още от малка си играех с глобуса и ми беше много интересно да опознавам света“. Родителите й са лекари и от цялото семейство само тя тръгва в друга посока. Обича приключенията, това да изследва неизвестното и да пътува в различни страни, защото: „ Географията не е само да знаете колко висок е един връх и да можете да изброите насън всички столици. Географията е много по-всеобхватна наука“.

В БНТ Теди попада с конкурс преди 12 години. Спомня си, че в началото е била доста притеснена, но както казва: „с времето човек се учи“. И съвсем естествено в началото е имало гафове: „Случвало се е да объркам посоката, например“.

Почива си като пътува, а колоезденето е на път да превърне в мания. „Това е нещо, което качествено ме разтоварва и ми носи социални контакти с хора, които са близки до мен като светоусещане“. Обикновено в неделя можете да я срещнете в Борисовата градина и Южния парк на задължителната велоразходка.

Любимото и място в Европа е Испания, а последната дестинация - Валенсия. Град, който я привлича с фестивалния дух, природните дадености и чудесния климат. Но това лято ще бъде някъде по плажовете на Гърция и Италия и не, няма да е сама…В живота и има любим човек с когото перфектно се допълват и винаги се подкрепят.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Екологично сдружение предложи алтернатива за управление на отпадъците

Алтернативна визия за управление на отпадъците в града внесоха днес в Столичната община екологично сдружение „За Земята“ и граждани. В нея се настоява за създаването на работна група, която да промени цялостния план за боклука и категоричното отхвърляне на проекта за изграждането на площадката за изгаряне на отпадъци в ТЕЦ - София. Кметът на София..

публикувано на 17.07.18 в 17:54

Цветелина Оланд мечтае да може отново да прегърне децата си

Българи емигрират в Норвегия, за да работят, да търсят по-добър живот, но всичко се променя след раждането на децата им. Тогава семействата стават жертва на социална служба „Барневарн“ в северната страна, която отнема деца от семействата им. Мнозина са били принудени да напуснат държавата, за да запазят децата и семействата си. Сигнали към..

публикувано на 17.07.18 в 17:35

Сигнал от слушатели: Ремонтът на ул. "Солунска" застрашава дърветата

Притеснени слушатели на Радио София сигнализираха за застрашени дървета по време на ремонта на ул. "Солунска" в отсечката между пл. "Славейков" и ул. "Ангел Кънчев". Те ни изпратиха снимки, на които се вижда работата с тежка механизация в непосредствена близост до уличната растителност. Наред с реконструкцията на ул.„Граф.Игнатиев“ и пл. "Славейков",..

публикувано на 17.07.18 в 17:10

Единна система за туристическа информация срещу сивия сектор

Министерството на туризма ще се бори със сивата икономика чрез единна система за туристическа информация. Тя ще заработи от май следващата година. Системата ще свърже в реално време регистрите на местата за настаняване с Министерството на туризма, Националната агенция по приходите, МВР, Националния статистически институт и общините. По този начин се..

публикувано на 17.07.18 в 16:10
Аюуне Суле

Музикалният шаман Аюуне Суле открива радиофестивала „Аларма Пънк Джаз"

Радиофестивалът „Аларма Пънк Джаз", организиран от програма "Христо Ботев", ще открие утре вечер летния сезон с концерт на ганайския изпълнител Аюуне Суле. Oт 21.00 часа в обновеното Второ студио на БНР музикалният "шаман" Аюуне Суле ще ви представи соловата си програма, изсвирена на ганайския народен инструмент колого.  Програмата на Аюуне Суле ще..

публикувано на 17.07.18 в 15:58