Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Теодора Иванова - какво е времето вътре в мен

Теодора Иванова
Снимка: Георги Нейков, БНР

Познавате я от телевизионния екран - убедителна, усмихната и много привлекателна. Разбираемо, защото тя е водеща на прогнозата за времето по БНТ. Още от пръв поглед си личи, че е спортна натура - енергична, забързана, открита и… малко притеснена. Но въпреки това Теодора Иванова е от типа събеседници, за които още в първите минути разбираш, че ще се получи хубав разговор.


Завършила е столичното 14-о училище „Асен Златаров“. От дете обича географията. Интересът и разпалва учителката по този предмет: „Още от малка си играех с глобуса и ми беше много интересно да опознавам света“. Родителите й са лекари и от цялото семейство само тя тръгва в друга посока. Обича приключенията, това да изследва неизвестното и да пътува в различни страни, защото: „ Географията не е само да знаете колко висок е един връх и да можете да изброите насън всички столици. Географията е много по-всеобхватна наука“.

В БНТ Теди попада с конкурс преди 12 години. Спомня си, че в началото е била доста притеснена, но както казва: „с времето човек се учи“. И съвсем естествено в началото е имало гафове: „Случвало се е да объркам посоката, например“.

Почива си като пътува, а колоезденето е на път да превърне в мания. „Това е нещо, което качествено ме разтоварва и ми носи социални контакти с хора, които са близки до мен като светоусещане“. Обикновено в неделя можете да я срещнете в Борисовата градина и Южния парк на задължителната велоразходка.

Любимото и място в Европа е Испания, а последната дестинация - Валенсия. Град, който я привлича с фестивалния дух, природните дадености и чудесния климат. Но това лято ще бъде някъде по плажовете на Гърция и Италия и не, няма да е сама…В живота и има любим човек с когото перфектно се допълват и винаги се подкрепят.

ВИЖТЕ ОЩЕ

На финала е третият етап от реконструкцията на Северния парк

На финала е третият етап от реконструкцията на Северния парк. Около 95% от дейностите вече са изпълнени, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонта. След цялостната реконструкция, в Северния парк ще има 140 декара изцяло обновени площи. Предпоследният етап от реконструкцията на Северния парк включва изграждането на поливна..

публикувано на 13.11.18 в 17:30

Иновативен апарат открива очни проблеми при децата

Приблизително 1.3 млрд. души в света живеят с някаква форма на увреждане на зрението. От тях 36 млн. са слепи, а всяко четвърто дете, или 25% от децата в предучилищна възраст, имат очни проблеми. По този повод Лайънс клуб „София Витоша“ и район „Надежда“ отбелязват Международен ден на незрящите със старта на кампания за профилактика на очите на над 850..

публикувано на 13.11.18 в 16:51

ТУ и КРИБ си стиснаха ръцете за общи проекти

Рамково споразумение за стратегическо сътрудничество между Техническия университет - София и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, подписаха ректорът на университета чл. кор. проф. Георги Михов и председателят на КРИБ Кирил Домусчиев . Целта на споразумението е да се засили връзката между образованието и бизнеса чрез повече..

публикувано на 13.11.18 в 16:13

Строят училище и детска градина в кв. "Витоша - ВЕЦ Симеоново"... до няколко години

В предаването "Вашият глас" говорим за липсата на училище в кв. "Витоша - ВЕЦ Симеоново". След новото строителство през последните над десет години в София, липсата на инфраструктура в новите квартали се оказва проблем , липсват и детски градини и училища.  С подобен проблем се сблъсква и Петя Алексиева от кв. "Витоша - ВЕЦ Симеоново", когато..

публикувано на 13.11.18 в 15:47
В един от Центровете за настаняване от семеен тип

Предлагат нови стандарти за качество при резидентната грижа

Липсват квалифицирани кадри и възможност за продължаващо образование на персонала в центровете за настаняване от семеен тип. Тези констатации са направени до момента от проверка във   всички 279 центрове в страната, където се отглеждат деца с и без увреждания. Данните бяха съобщени по време на семинар, посветен на резидентната грижа. До края на..

публикувано на 13.11.18 в 15:26