Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

"Микеланджело и аз" - творбите на титана на Ренесанса през погледа на Галин Ковачев

Снимка: НПО Операция "Плюшено мече"

На 10 юли от 19.00 часа  в галерия "Място 167" е откриването на първата самостоятелна изложба "Микеланджело и аз" на младия художник Галин Ковачев. Той е сред първите участници в менторската програма "Скритите таланти на България" на организацията "Операция Плюшено мече", който постига все повече успехи и усъвършенства уменията си. Изложбата "Микеланджело и аз" е модерният поглед на един вдъхновяващ млад творец върху стила на старите майстори, разказва Михаела Стойкова от "Операция Плюшено мече" и негов ментор:

Галин е доста талантлив в разнородни сфери. Той освен с рисуване, се занимава и с музика - свири на пиано и се учи да свири на китара. Галин успява да съчетае всичко това с училището и с подготовката за кандидатстване в университет. Ние в момента през програмата обучаваме децата и ги подготвяме за университет, в зависимост от техните желания.

СнимкаМихаела Стойкова добави, че Галин Ковачев е показал много бързо израстване в програмата и след изкаран курс по 3D анимация и дизайн проявява интерес към изобразяване на човешко тяло. Това е причината преподавателят Юлиян Месса да започне да работи с него в тази насока и тогава Галин открива любовта си към Микеланджело и неговите творби.
ВИЖТЕ ОЩЕ

2019 книги до началото на 2019 г. събират от Сдружението на градските читални

2019 книги до началото на 2019 г. - такава цел са си поставили от Сдружението на градските читални. Младите хора събират книги, които ще дарят на малки и големи библиотеки в цялата страна.  Основна цел на кампанията е да подкрепи обновяването на библиотечните колекции с детски книги на читалищните и общински библиотеки в страната и по този начин да..

публикувано на 20.11.18 в 16:44

Над 1 млн. литра гориво са спрени от продажба след проверки

Съставени са актове за малко над 1 млн. лв. от началото на годината и са спрени от продажба над 1 млн. литра гориво. 31 хиляди литра гориво са изтеглени от пазара само в рамките на интензивните проверки от началото на октомври. Това отчетоха от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Проверки са извършени в 12 общини, а резултатите..

публикувано на 20.11.18 в 18:30

За ден София ще се превърне в пресечна точка на световните традиции

Само за ден столицата ни се превръща в пресечна точка на традициите на страните от цял свят, обединени от важни социалнозначими каузи. 60 ще бъдат чуждестранните щандове тази. На тях ще бъдат открити ръчно изработени продукти, сувенири, шедьоври от различни национални кухни, характерни облекла и разнообразна културна програма. Организатор е..

публикувано на 20.11.18 в 16:21
проф. Лъчезар Аврамов

Проф. Лъчезар Аврамов: И здравите, и раковите клетки имат защита срещу лекарства

Проф. Лъчезар Аврамов е директор на Института по електроника на БАН. Едно от основните направления на дейността на института е в областта на квантовата електроника. Тя включва както изследване на самата светлина като явление, така и взаимодействието й с материални среди, с човешкото тяло, химически активни вещества, които служат за лекарства. От..

публикувано на 20.11.18 в 16:06

Проверките на КЗП за коректността при намаленията продължават от Черния петък до светлата Коледа

Не всички намаления са реални и клиентите трябва да бъдат внимателни при покупката на стоки. Това посъветва председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов в навечерието на Черния петък . Той допълни, че тепърва ще станат ясни конкретните понижени цени, тъй като към момента повечето от търговците обявяват с рекламни..

публикувано на 20.11.18 в 15:54