Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

"Микеланджело и аз" - творбите на титана на Ренесанса през погледа на Галин Ковачев

Снимка: НПО Операция "Плюшено мече"

На 10 юли от 19.00 часа  в галерия "Място 167" е откриването на първата самостоятелна изложба "Микеланджело и аз" на младия художник Галин Ковачев. Той е сред първите участници в менторската програма "Скритите таланти на България" на организацията "Операция Плюшено мече", който постига все повече успехи и усъвършенства уменията си. Изложбата "Микеланджело и аз" е модерният поглед на един вдъхновяващ млад творец върху стила на старите майстори, разказва Михаела Стойкова от "Операция Плюшено мече" и негов ментор:

Галин е доста талантлив в разнородни сфери. Той освен с рисуване, се занимава и с музика - свири на пиано и се учи да свири на китара. Галин успява да съчетае всичко това с училището и с подготовката за кандидатстване в университет. Ние в момента през програмата обучаваме децата и ги подготвяме за университет, в зависимост от техните желания.

СнимкаМихаела Стойкова добави, че Галин Ковачев е показал много бързо израстване в програмата и след изкаран курс по 3D анимация и дизайн проявява интерес към изобразяване на човешко тяло. Това е причината преподавателят Юлиян Месса да започне да работи с него в тази насока и тогава Галин открива любовта си към Микеланджело и неговите творби.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Освободете тротоарите" търси трайно решение срещу безразборното паркиране

В началото на учебната година Сдружение "Безопасни детски площадки" предприе кампания "Освободете тротоарите", чиято цел е да се потърси трайно решение против неправилно паркирани автомобили по тротоарите около училищата и детските градини. Мая Цанева и Доротея Божич от сдружението посочиха пред Радио София, че много граждани предприемат..

публикувано на 19.09.18 в 10:52
Найден Тодоров

Найден Тодоров: Искаме да направим един голям подарък на софийската публика

Софийската филхармония започва юбилейния си 90-ти сезон на 21 септември в 19 часа, в Зала "България" с тематичния цикъл „Руски приказки“. Програмата включва две знакови произведения на руския романтизъм - Концерт за пиано № 2 и Симфония № 2 от Сергей Рахманинов. Директорът на Софийската филхармония маестро Найден Тодоров каза пред Радио София,..

публикувано на 19.09.18 в 10:40
Кино

Накъде в София

ИЗЛОЖБА "Лунна нощ" на Чавдар Петров е третата изложба от поредицата "Българските художници днес" на Националната галерия. Откриването е днес от 18.00 ч. в "Квадрат 500", зала 19, съобщават от галерията. Изложбата включва творби, създадени през тази година, които отразяват много съкровен аспект от артистичната същност на автора - детската възхита..

публикувано на 19.09.18 в 08:48
Селфитата на форума са разрешени

Sofia Fashion Week 2018 стартира с представяне на български дизайнери

Тази седмица започна един от най-големите модни форуми в България - Sofia Fashion Week . В понеделник бяха представени колекции на млади български дизайнери. В следващите дни ще дефилират моделите на известни български и световни дизайнери, както и на известни фризьори и стилисти. На събитието беше и нашият репортер Лили Друмева, която направи..

публикувано на 18.09.18 в 19:35

Център за 1 млн. лева в район "Слатина" ще подкрепя 30 души с увреждания

Договор за изпълнение на проект за изграждане на „Център за подкрепа за лица с увреждания“ в София подписаха кметът Йорданка Фандъкова и заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова. По проекта ще бъде създадена пилотна услуга „Център за подкрепа за лица с увреждания“. Ще бъде осигурена комплексна подкрепа чрез..

публикувано на 18.09.18 в 16:33