Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

"Микеланджело и аз" - творбите на титана на Ренесанса през погледа на Галин Ковачев

Снимка: НПО Операция "Плюшено мече"

На 10 юли от 19.00 часа  в галерия "Място 167" е откриването на първата самостоятелна изложба "Микеланджело и аз" на младия художник Галин Ковачев. Той е сред първите участници в менторската програма "Скритите таланти на България" на организацията "Операция Плюшено мече", който постига все повече успехи и усъвършенства уменията си. Изложбата "Микеланджело и аз" е модерният поглед на един вдъхновяващ млад творец върху стила на старите майстори, разказва Михаела Стойкова от "Операция Плюшено мече" и негов ментор:

Галин е доста талантлив в разнородни сфери. Той освен с рисуване, се занимава и с музика - свири на пиано и се учи да свири на китара. Галин успява да съчетае всичко това с училището и с подготовката за кандидатстване в университет. Ние в момента през програмата обучаваме децата и ги подготвяме за университет, в зависимост от техните желания.

СнимкаМихаела Стойкова добави, че Галин Ковачев е показал много бързо израстване в програмата и след изкаран курс по 3D анимация и дизайн проявява интерес към изобразяване на човешко тяло. Това е причината преподавателят Юлиян Месса да започне да работи с него в тази насока и тогава Галин открива любовта си към Микеланджело и неговите творби.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 10 променени детски площадки и подобрен диалог между гражданите и местните власти

Инициативата „Безопасни детски площадки“ навърши две години и нейните създатели организираха чудесен детски празник в Княжеската градина. Там беше и пътуващото ни „Радиокафе“. Ето какво разказа Мая Цанева, която е съосновател на инициативата, която от 6 месеца вече има официален статут на сдружение. Започваме разговора от това, на което са се..

публикувано на 16.07.18 в 17:20

Арт ваканция на Витоша с музика и кино

Арт ваканция на Витоша се завръща за четвърта поредна година в три области на изкуството - рисуване, кино и музика. В сезона, в който родителите се чудят кой ще се грижи за децата по време на ваканцията, едно от най-добрите решения са летните групови занимания.  Малките творци от 5 до 16 годишна възраст ще се потопят в света на изкуствата за..

публикувано на 16.07.18 в 16:28

"Павилион 19" - между изкуството и интеграцията

Артисти, терапевти и учители работят с деца, които обитават Женския пазар в София, не ходят на училище и са на път да бъдат изключени от обществото. Те са на възраст между 5 и 18 години и са с разнообразен произход. Проектът се нарича „Павилион 19: Между хората и културите“ и е подкрепен от Столичната община. Създаден като проект за работа с..

публикувано на 16.07.18 в 15:08

Оригинални експонати и 3D възстановки в бъдещия археологически парк "Слатина"

Посетителски център с 3-D възстановки и оригинални експонати от разкопките на раннонеолитното селище „Слатина“ ще заработи от следващата есен при самия обект, заяви зам.-кметът по културата в Столичната община доц. д-р Тодор Чобанов . Той допълни, че ще се обособи археологически парк по подобие на „Западната порта“, в близост до католическата..

публикувано на 16.07.18 в 15:40

180° търси най-добрия късометражен ням филм

За пета поредна година от 21 до 27 юли фестивалът "180° - лаборатория за иновативно изкуство" ще разнообрази културния живот на столицата. Артисти от цял свят ще се съберат в София и ще работят заедно в рамките на седмица, за да изпробват своите иновативни идеи. До 18 юли пък е крайният срок, в който всеки желаещ може да се включи в конкурса за..

публикувано на 16.07.18 в 12:43