Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

"Микеланджело и аз" - творбите на титана на Ренесанса през погледа на Галин Ковачев

Снимка: НПО Операция "Плюшено мече"

На 10 юли от 19.00 часа  в галерия "Място 167" е откриването на първата самостоятелна изложба "Микеланджело и аз" на младия художник Галин Ковачев. Той е сред първите участници в менторската програма "Скритите таланти на България" на организацията "Операция Плюшено мече", който постига все повече успехи и усъвършенства уменията си. Изложбата "Микеланджело и аз" е модерният поглед на един вдъхновяващ млад творец върху стила на старите майстори, разказва Михаела Стойкова от "Операция Плюшено мече" и негов ментор:

Галин е доста талантлив в разнородни сфери. Той освен с рисуване, се занимава и с музика - свири на пиано и се учи да свири на китара. Галин успява да съчетае всичко това с училището и с подготовката за кандидатстване в университет. Ние в момента през програмата обучаваме децата и ги подготвяме за университет, в зависимост от техните желания.

СнимкаМихаела Стойкова добави, че Галин Ковачев е показал много бързо израстване в програмата и след изкаран курс по 3D анимация и дизайн проявява интерес към изобразяване на човешко тяло. Това е причината преподавателят Юлиян Месса да започне да работи с него в тази насока и тогава Галин открива любовта си към Микеланджело и неговите творби.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Осем случая на физическа агресия срещу медици само от началото на годината

Осем случая на физическа агресия срещу медици в Центровете за спешна помощ са регистрирани само от началото на годината. 114 са случаите на вербална агресия, отчитат от Министерството на здравеопазването. 34 са нападенията над лекари в лечебните заведения, случаите на проявена агресия са общо над 220. Ефективните присъди за нападателите обаче са само две..

публикувано на 19.02.19 в 16:28

Жители на Горубляне скептични за строителството на отсечката от АМ "Тракия" до "Младост"

В днешното издание на "Вашият глас" говорихме за Околовръстния път на София от между АМ "Тракия" и ж.к. "Младост". След няколко запитваня от наши слушатели за въпросната отсечка, решихме да поставим темата пред Агенция "Пътна инфраструктура".  С предаването се свърза Цветелина Иванова, която от години живее в Горубляне. Нашата слушателка разказва, че..

публикувано на 19.02.19 в 16:16

Мобилен кабинет за поставяне на ваксини срещу морбили ще заработи от утре в кв. "Христо Ботев"

Столичната регионална здравна инспекция ще разположи от утре мобилен кабинет в кв. "Христо Ботев", където ще бъдат поставяни ваксини срещу морбили на всички деца с пропуски в имунизациите.  Припомняме, че Столичната регионална здравна инспекция съобщи за два случая - майка на 19 години и детето ѝ на 2 години, които са от квартала. Те, заедно с 9-месечно..

публикувано на 19.02.19 в 16:00

Представители от 25 държави на изложението "Световно образование"

Представители на повече от 70 образователни институции ще очакват посетителите на изложението "Световно образование" в София.  Форумът ще се състои на 23 и 24 февруари (събота и неделя) в зала 3 на НДК, от 10:00 до 17:00 ч. Изложението е насочено към българските кандидат-студенти, които са избрали да продължат образованието си в чужбина...

публикувано на 19.02.19 в 15:44

Столичната община за първи път ще финансира млади предприемачи

Столичната община за първи път ще финансира млади предприемачи „Акселератор Стартъп София“ е новата програма на Столичната община за ускорен достъп до финансиране на иновативни, стартиращи и социални предприемачи на територията на общината. Чрез акселератора, Столична община ще подпомогне до 15 фирми на млади предприемачи, предимно жени до 35 години..

публикувано на 19.02.19 в 15:22

Алек Кирев с първи акустичен албум

Един експеримент се превръща в акустично пътешествие, което завършва с нов албум. Алек Кирев е вокалист на група „Немо“, автор на част от текстовете на песните на бандата и самоук талант в музикалното изкуство. Съвсем скоро той издаде и първия си акустичен албум "Да или не". Освен всичко останало, той се занимава и с програмиране, макар и да признава,..

публикувано на 19.02.19 в 14:43

Велика Стоева: Чипровският килим е стока за ценители

Поредицата, посветена на българските занаяти, днес в Радиоприемница ни среща с майстора на чипровски килими Велика Стоева. Най-старото сведение за текстилна килимена орнаментика в България датира от края на ХІ в. По българските земи килимарството достига своя разцвет през епохата на Възраждането (ХVІІІ – XIX в.). Славата за килимарски..

публикувано на 19.02.19 в 14:37