Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Община Своге иска да създаде парк в близост до градския стадион

Снимка: svoge.bg

Община Своге предвижда да създаде парк в близост до градския стадион. До края на седмицата администрацията ще внесе проектната документация в Държавен фонд „Земеделие“, с която ще кандидидатства за финансови средства по Програмата за развитие на селските райони 2014 - 2020 г., подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Освен парка са включени и още два обекта - изграждане на многофункционална площадка за игра и обновяване на детска градина.

До 13 юли включително ще се приемат документите за кандидатстване за втория годишен прием по Програмата за развитие на селските райони. Именно дотогава община Своге трябва да предаде документацията за трите проекта, най-мащабният, от които е паркът до градския стадион. Теренът, върху който се предвижда, е около 12 дка, посочи зам.-кметът Валентин Михайлов.

Той допълни, че искат да обвържат изпълнението на парка с другите проекти, за които се търси финансиране - изграждане на дига на р. Искър и мост. А площадка със съоръжения за игра както за деца до 3 г., така и за деца от 3 до 12 г. е другият проект, с който ще кандидатства Общината по Програмата за развитие на селските райони. Цялостната реконструкция на централната детска градина „Александър Вутимски“ е последният обект, с който ще кандидатстват пред Държавен фонд „Земеделие“, каза зам.-кметът Валентин Михайлов.

Валентин Михайлов се надява през септември да се разбере дали община Своге е одобрена за трите проекта за обновяване.
Чуйте повече в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

САЩ и Европа през погледа на един пътешественик

В "Турагент" ще ви запознаем с Ангел Георгиев - IT специалист, който живее в Испания от няколко години. Казва, че испанците усещат живота по много близък за него начин. В серия от срещи Олга Добрева ще ни представи пътешественика, стъпил на седемте континента до 37-ата си годишнина.  Всъщност, целта на Ангел е била да посети 7-те континента до..

публикувано на 23.09.18 в 10:05

Как се готви боб в Радуил

При гостуването на пътуващото ни "Радиокафе" в село Радуил (само на 8 километра от Боровец), имахме много колоритни срещи. Една от тях беше с Цветанка и Добринка - двете дами, които от 14 години приготвят 10-те казана боб, необходими за изхранване на гостите на ежегодния Фестивал на боба в селото. Те бяха първите ни гости, защото така и така бяха..

публикувано на 22.09.18 в 10:30

Бегачи на Витоша разпределят 6000 награден фонд

Петото издание на популярното планинско бягане "Витоша моята планина" ще се проведе тази неделя (на 23 септември) и ще е с внушителния награден фонд от 6000 лв. Сред организаторите и тази година са "Витоша ски", Сдружение "Маратон" и "София - Европейска столица на спорта". Материалните награди за томболата сред участниците са над 60. Участие може да..

публикувано на 22.09.18 в 10:25

Отбелязваме Международния ден на мира

С тържествена церемония пред Паметника на Незнайния воин в столицата Дружеството за ООН в България отбеляза Международния ден на мира.  Международният ден на мира - 21 септември, е обявен от ООН през 1981 г. с резолюция 36/67 и повторно приет през 2001 г. с резолюция 55/282. Тази година празникът е обвързан със седемдесетата годишнина от приемането на..

публикувано на 21.09.18 в 16:15
Село Момчиловци

За четвърти път „Фестивал на киселото мляко - култура и традиции“ в село Момчиловци

Уникалното българско кисело мляко, прославило страната ни в Китай, се превръща в повод за празник. От 21 до 23 септември 2018 г. китното родопско село Момчиловци ще бъде домакин на „Фестивал на киселото мляко - култура и традиции“. Идеята на фестивала в смолянското село е да заздрави културната връзка между България и Китай и да популяризира млечния..

публикувано на 21.09.18 в 16:13