Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Община Своге иска да създаде парк в близост до градския стадион

Снимка: svoge.bg

Община Своге предвижда да създаде парк в близост до градския стадион. До края на седмицата администрацията ще внесе проектната документация в Държавен фонд „Земеделие“, с която ще кандидидатства за финансови средства по Програмата за развитие на селските райони 2014 - 2020 г., подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Освен парка са включени и още два обекта - изграждане на многофункционална площадка за игра и обновяване на детска градина.

До 13 юли включително ще се приемат документите за кандидатстване за втория годишен прием по Програмата за развитие на селските райони. Именно дотогава община Своге трябва да предаде документацията за трите проекта, най-мащабният, от които е паркът до градския стадион. Теренът, върху който се предвижда, е около 12 дка, посочи зам.-кметът Валентин Михайлов.

Той допълни, че искат да обвържат изпълнението на парка с другите проекти, за които се търси финансиране - изграждане на дига на р. Искър и мост. А площадка със съоръжения за игра както за деца до 3 г., така и за деца от 3 до 12 г. е другият проект, с който ще кандидатства Общината по Програмата за развитие на селските райони. Цялостната реконструкция на централната детска градина „Александър Вутимски“ е последният обект, с който ще кандидатстват пред Държавен фонд „Земеделие“, каза зам.-кметът Валентин Михайлов.

Валентин Михайлов се надява през септември да се разбере дали община Своге е одобрена за трите проекта за обновяване.
Чуйте повече в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Специалисти правят демонстрации и отговарят на въпроси в "Академия за родители"

За родителството няма час в училище или в университета. А да си родител е радост, но и отговорност. Всяка майка и татко обаче, в хода на растежа на детето/децата си задават безброй въпроси, свързани с храненето, съня, здравето и възпитанието. Всъщност въпросите за детето възникват и притесняват още преди посещението в родилното отделение,..

публикувано на 21.02.19 в 10:56

Накъде в София

ИНОВАЦИИ На 21.02.2019 г. в Sofia Event Center, ще се проведе международния форум за иновации “Innovation Explorer”. Темата за юбилейното, пето, поредно издание на събитието е вдъхновена от научно-фантастичния сериал “Black Mirror” и модерната философия на Ювал Ноа Харари. Ще търси границите на възможностите на технологиите и хората и новите..

публикувано на 21.02.19 в 10:00

Лиана Димитрова с нова изложба и послание: Да рециклираме душата си

Галерия "Сердика" ще представи петата самостоятелна изложба на младата художничка Лиана Димитрова. Експозицията носи името "Recycle" и отваря врати в 18:30 часа в петък, 22 февруари. Техниките, които ще погалят очите на публиката, са абстрактно живописни, с леки съвременни акрилни техники, а посланието - отправено към вътрешния ни свят. „Cycle..

публикувано на 21.02.19 в 09:33

Защо е важно да пием вода

Тялото ни се състои от 70% вода, затова изключително важно за всички системи и метаболитни процеси, необходими за здравето и младостта ни, е да приемаме вода. В момента, когато устата ни пресъхне, означава, че вече сме дехидратирани.   Водата е абсолютно необходима за всеки жив организъм. Редовният прием на достатъчно количество течности е също толкова..

публикувано на 20.02.19 в 19:11

Търси се нов управител на защитеното жилище в с. Гурмазово

Община Божурище търси нов оператор, който да управлява защитеното жилище в с. Гурмазово, тъй като изтича договорът на настоящия доставчик на социалната услуга. В момента, в жилището са настанени младежи от 18 до 25 г., които са напуснали специализирани институции, нямат семейства или не получават подкрепа от близките си и които се нуждаят от помощ за..

публикувано на 20.02.19 в 17:15

"Бдителни родители" - кампания срещу онлайн заплахите срещу деца

На кръгла маса за безопасността на децата онлайн беше представена кампанията "Бдителни родители" на Института за социални дейности и практики, която обръща внимание на ключовата роля на родителите в закрилата на децата от заплахи в интернет. Мотото на кампанията е "Родителството е предизвикателство. Внимавай да не пропуснеш нещо". Посланията се..

публикувано на 20.02.19 в 16:44

Започна ремонтът на улица "6 септември"

Днес започна поставянето на металните огради за осигуряването на ремонта по улица „6 септември“, в участъка между улиците „Аксаков“ и „Славянска“. До средата на април се очаква да бъдат обновени пътните и тротоарни настилки. Ремонтът ще бъде извършен на два етапа. Първо ще се работи по пътното платно, което ще бъде с гранитни павета, а..

публикувано на 20.02.19 в 16:31