Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Община Своге иска да създаде парк в близост до градския стадион

Снимка: svoge.bg

Община Своге предвижда да създаде парк в близост до градския стадион. До края на седмицата администрацията ще внесе проектната документация в Държавен фонд „Земеделие“, с която ще кандидидатства за финансови средства по Програмата за развитие на селските райони 2014 - 2020 г., подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Освен парка са включени и още два обекта - изграждане на многофункционална площадка за игра и обновяване на детска градина.

До 13 юли включително ще се приемат документите за кандидатстване за втория годишен прием по Програмата за развитие на селските райони. Именно дотогава община Своге трябва да предаде документацията за трите проекта, най-мащабният, от които е паркът до градския стадион. Теренът, върху който се предвижда, е около 12 дка, посочи зам.-кметът Валентин Михайлов.

Той допълни, че искат да обвържат изпълнението на парка с другите проекти, за които се търси финансиране - изграждане на дига на р. Искър и мост. А площадка със съоръжения за игра както за деца до 3 г., така и за деца от 3 до 12 г. е другият проект, с който ще кандидатства Общината по Програмата за развитие на селските райони. Цялостната реконструкция на централната детска градина „Александър Вутимски“ е последният обект, с който ще кандидатстват пред Държавен фонд „Земеделие“, каза зам.-кметът Валентин Михайлов.

Валентин Михайлов се надява през септември да се разбере дали община Своге е одобрена за трите проекта за обновяване.
Чуйте повече в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

На финала е третият етап от реконструкцията на Северния парк

На финала е третият етап от реконструкцията на Северния парк. Около 95% от дейностите вече са изпълнени, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонта. След цялостната реконструкция, в Северния парк ще има 140 декара изцяло обновени площи. Предпоследният етап от реконструкцията на Северния парк включва изграждането на поливна..

публикувано на 13.11.18 в 17:30

Иновативен апарат открива очни проблеми при децата

Приблизително 1.3 млрд. души в света живеят с някаква форма на увреждане на зрението. От тях 36 млн. са слепи, а всяко четвърто дете, или 25% от децата в предучилищна възраст, имат очни проблеми. По този повод Лайънс клуб „София Витоша“ и район „Надежда“ отбелязват Международен ден на незрящите със старта на кампания за профилактика на очите на над 850..

публикувано на 13.11.18 в 16:51

ТУ и КРИБ си стиснаха ръцете за общи проекти

Рамково споразумение за стратегическо сътрудничество между Техническия университет - София и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, подписаха ректорът на университета чл. кор. проф. Георги Михов и председателят на КРИБ Кирил Домусчиев . Целта на споразумението е да се засили връзката между образованието и бизнеса чрез повече..

публикувано на 13.11.18 в 16:13

Строят училище и детска градина в кв. "Витоша - ВЕЦ Симеоново"... до няколко години

В предаването "Вашият глас" говорим за липсата на училище в кв. "Витоша - ВЕЦ Симеоново". След новото строителство през последните над десет години в София, липсата на инфраструктура в новите квартали се оказва проблем , липсват и детски градини и училища.  С подобен проблем се сблъсква и Петя Алексиева от кв. "Витоша - ВЕЦ Симеоново", когато..

публикувано на 13.11.18 в 15:47
В един от Центровете за настаняване от семеен тип

Предлагат нови стандарти за качество при резидентната грижа

Липсват квалифицирани кадри и възможност за продължаващо образование на персонала в центровете за настаняване от семеен тип. Тези констатации са направени до момента от проверка във   всички 279 центрове в страната, където се отглеждат деца с и без увреждания. Данните бяха съобщени по време на семинар, посветен на резидентната грижа. До края на..

публикувано на 13.11.18 в 15:26