Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Община Своге иска да създаде парк в близост до градския стадион

Снимка: svoge.bg

Община Своге предвижда да създаде парк в близост до градския стадион. До края на седмицата администрацията ще внесе проектната документация в Държавен фонд „Земеделие“, с която ще кандидидатства за финансови средства по Програмата за развитие на селските райони 2014 - 2020 г., подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Освен парка са включени и още два обекта - изграждане на многофункционална площадка за игра и обновяване на детска градина.

До 13 юли включително ще се приемат документите за кандидатстване за втория годишен прием по Програмата за развитие на селските райони. Именно дотогава община Своге трябва да предаде документацията за трите проекта, най-мащабният, от които е паркът до градския стадион. Теренът, върху който се предвижда, е около 12 дка, посочи зам.-кметът Валентин Михайлов.

Той допълни, че искат да обвържат изпълнението на парка с другите проекти, за които се търси финансиране - изграждане на дига на р. Искър и мост. А площадка със съоръжения за игра както за деца до 3 г., така и за деца от 3 до 12 г. е другият проект, с който ще кандидатства Общината по Програмата за развитие на селските райони. Цялостната реконструкция на централната детска градина „Александър Вутимски“ е последният обект, с който ще кандидатстват пред Държавен фонд „Земеделие“, каза зам.-кметът Валентин Михайлов.

Валентин Михайлов се надява през септември да се разбере дали община Своге е одобрена за трите проекта за обновяване.
Чуйте повече в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Екологично сдружение предложи алтернатива за управление на отпадъците

Алтернативна визия за управление на отпадъците в града внесоха днес в Столичната община екологично сдружение „За Земята“ и граждани. В нея се настоява за създаването на работна група, която да промени цялостния план за боклука и категоричното отхвърляне на проекта за изграждането на площадката за изгаряне на отпадъци в ТЕЦ - София. Кметът на София..

публикувано на 17.07.18 в 17:54

Цветелина Оланд мечтае да може отново да прегърне децата си

Българи емигрират в Норвегия, за да работят, да търсят по-добър живот, но всичко се променя след раждането на децата им. Тогава семействата стават жертва на социална служба „Барневарн“ в северната страна, която отнема деца от семействата им. Мнозина са били принудени да напуснат държавата, за да запазят децата и семействата си. Сигнали към..

публикувано на 17.07.18 в 17:35

Сигнал от слушатели: Ремонтът на ул. "Солунска" застрашава дърветата

Притеснени слушатели на Радио София сигнализираха за застрашени дървета по време на ремонта на ул. "Солунска" в отсечката между пл. "Славейков" и ул. "Ангел Кънчев". Те ни изпратиха снимки, на които се вижда работата с тежка механизация в непосредствена близост до уличната растителност. Наред с реконструкцията на ул.„Граф.Игнатиев“ и пл. "Славейков",..

публикувано на 17.07.18 в 17:10

Единна система за туристическа информация срещу сивия сектор

Министерството на туризма ще се бори със сивата икономика чрез единна система за туристическа информация. Тя ще заработи от май следващата година. Системата ще свърже в реално време регистрите на местата за настаняване с Министерството на туризма, Националната агенция по приходите, МВР, Националния статистически институт и общините. По този начин се..

публикувано на 17.07.18 в 16:10
Аюуне Суле

Музикалният шаман Аюуне Суле открива радиофестивала „Аларма Пънк Джаз"

Радиофестивалът „Аларма Пънк Джаз", организиран от програма "Христо Ботев", ще открие утре вечер летния сезон с концерт на ганайския изпълнител Аюуне Суле. Oт 21.00 часа в обновеното Второ студио на БНР музикалният "шаман" Аюуне Суле ще ви представи соловата си програма, изсвирена на ганайския народен инструмент колого.  Програмата на Аюуне Суле ще..

публикувано на 17.07.18 в 15:58