Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Ремонтът на ул. „Гюешево" приключва до две седмици

Снимка: Божидар Янев
До две седмици се очаква да приключат ремонтните дейности по ул. „Гюешево". Строителните дейности се простират от бул. „Инж. Иван Иванов” до бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов”. 

В участъка се извършва цялостен ремонт, който предвижда изграждането на нова пътна и тротоарна настилка, като вече е стартирано и полагането на асфалтова настилка.

"Улицата е част от цялостна програма за ремонт и рехабилитация на транспортната инфраструктура. Тя е със среден клас на натоварване и е основна за жилищните квартали. Основната ни идея е, освен големите булеварди, да обхванем и обществено значимите улици в жилищните райони. Тази улица е една от тях и съответно сме насочили усилия към нея, каза зам.-кмета по транспорта Евгени Крусев, който извърши проверка на ремонтите дейности.

В момента се работи активно по ул. „Феникс“ в жк. „Овча купел“, ул „Хемус“ в жк. „Слатина“, плануваме да започнем работа по ул „Боянска“, където трябва да се подмени водопровод, а след това и ще се ремонтира и пътното платно. От утре започва ремонт и по ул „Резбарска“, която ще бъде затворена изцяло", допълни Крусев.

Още - чуйте в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

На финала е третият етап от реконструкцията на Северния парк

На финала е третият етап от реконструкцията на Северния парк. Около 95% от дейностите вече са изпълнени, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонта. След цялостната реконструкция, в Северния парк ще има 140 декара изцяло обновени площи. Предпоследният етап от реконструкцията на Северния парк включва изграждането на поливна..

публикувано на 13.11.18 в 17:30

Иновативен апарат открива очни проблеми при децата

Приблизително 1.3 млрд. души в света живеят с някаква форма на увреждане на зрението. От тях 36 млн. са слепи, а всяко четвърто дете, или 25% от децата в предучилищна възраст, имат очни проблеми. По този повод Лайънс клуб „София Витоша“ и район „Надежда“ отбелязват Международен ден на незрящите със старта на кампания за профилактика на очите на над 850..

публикувано на 13.11.18 в 16:51

ТУ и КРИБ си стиснаха ръцете за общи проекти

Рамково споразумение за стратегическо сътрудничество между Техническия университет - София и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, подписаха ректорът на университета чл. кор. проф. Георги Михов и председателят на КРИБ Кирил Домусчиев . Целта на споразумението е да се засили връзката между образованието и бизнеса чрез повече..

публикувано на 13.11.18 в 16:13

Строят училище и детска градина в кв. "Витоша - ВЕЦ Симеоново"... до няколко години

В предаването "Вашият глас" говорим за липсата на училище в кв. "Витоша - ВЕЦ Симеоново". След новото строителство през последните над десет години в София, липсата на инфраструктура в новите квартали се оказва проблем , липсват и детски градини и училища.  С подобен проблем се сблъсква и Петя Алексиева от кв. "Витоша - ВЕЦ Симеоново", когато..

публикувано на 13.11.18 в 15:47
В един от Центровете за настаняване от семеен тип

Предлагат нови стандарти за качество при резидентната грижа

Липсват квалифицирани кадри и възможност за продължаващо образование на персонала в центровете за настаняване от семеен тип. Тези констатации са направени до момента от проверка във   всички 279 центрове в страната, където се отглеждат деца с и без увреждания. Данните бяха съобщени по време на семинар, посветен на резидентната грижа. До края на..

публикувано на 13.11.18 в 15:26