Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Ремонтът на ул. „Гюешево" приключва до две седмици

Снимка: Божидар Янев
До две седмици се очаква да приключат ремонтните дейности по ул. „Гюешево". Строителните дейности се простират от бул. „Инж. Иван Иванов” до бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов”. 

В участъка се извършва цялостен ремонт, който предвижда изграждането на нова пътна и тротоарна настилка, като вече е стартирано и полагането на асфалтова настилка.

"Улицата е част от цялостна програма за ремонт и рехабилитация на транспортната инфраструктура. Тя е със среден клас на натоварване и е основна за жилищните квартали. Основната ни идея е, освен големите булеварди, да обхванем и обществено значимите улици в жилищните райони. Тази улица е една от тях и съответно сме насочили усилия към нея, каза зам.-кмета по транспорта Евгени Крусев, който извърши проверка на ремонтите дейности.

В момента се работи активно по ул. „Феникс“ в жк. „Овча купел“, ул „Хемус“ в жк. „Слатина“, плануваме да започнем работа по ул „Боянска“, където трябва да се подмени водопровод, а след това и ще се ремонтира и пътното платно. От утре започва ремонт и по ул „Резбарска“, която ще бъде затворена изцяло", допълни Крусев.

Още - чуйте в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Екологично сдружение предложи алтернатива за управление на отпадъците

Алтернативна визия за управление на отпадъците в града внесоха днес в Столичната община екологично сдружение „За Земята“ и граждани. В нея се настоява за създаването на работна група, която да промени цялостния план за боклука и категоричното отхвърляне на проекта за изграждането на площадката за изгаряне на отпадъци в ТЕЦ - София. Кметът на София..

публикувано на 17.07.18 в 17:54

Цветелина Оланд мечтае да може отново да прегърне децата си

Българи емигрират в Норвегия, за да работят, да търсят по-добър живот, но всичко се променя след раждането на децата им. Тогава семействата стават жертва на социална служба „Барневарн“ в северната страна, която отнема деца от семействата им. Мнозина са били принудени да напуснат държавата, за да запазят децата и семействата си. Сигнали към..

публикувано на 17.07.18 в 17:35

Сигнал от слушатели: Ремонтът на ул. "Солунска" застрашава дърветата

Притеснени слушатели на Радио София сигнализираха за застрашени дървета по време на ремонта на ул. "Солунска" в отсечката между пл. "Славейков" и ул. "Ангел Кънчев". Те ни изпратиха снимки, на които се вижда работата с тежка механизация в непосредствена близост до уличната растителност. Наред с реконструкцията на ул.„Граф.Игнатиев“ и пл. "Славейков",..

публикувано на 17.07.18 в 17:10

Единна система за туристическа информация срещу сивия сектор

Министерството на туризма ще се бори със сивата икономика чрез единна система за туристическа информация. Тя ще заработи от май следващата година. Системата ще свърже в реално време регистрите на местата за настаняване с Министерството на туризма, Националната агенция по приходите, МВР, Националния статистически институт и общините. По този начин се..

публикувано на 17.07.18 в 16:10
Аюуне Суле

Музикалният шаман Аюуне Суле открива радиофестивала „Аларма Пънк Джаз"

Радиофестивалът „Аларма Пънк Джаз", организиран от програма "Христо Ботев", ще открие утре вечер летния сезон с концерт на ганайския изпълнител Аюуне Суле. Oт 21.00 часа в обновеното Второ студио на БНР музикалният "шаман" Аюуне Суле ще ви представи соловата си програма, изсвирена на ганайския народен инструмент колого.  Програмата на Аюуне Суле ще..

публикувано на 17.07.18 в 15:58