Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Ремонтът на ул. „Гюешево" приключва до две седмици

Снимка: Божидар Янев
До две седмици се очаква да приключат ремонтните дейности по ул. „Гюешево". Строителните дейности се простират от бул. „Инж. Иван Иванов” до бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов”. 

В участъка се извършва цялостен ремонт, който предвижда изграждането на нова пътна и тротоарна настилка, като вече е стартирано и полагането на асфалтова настилка.

"Улицата е част от цялостна програма за ремонт и рехабилитация на транспортната инфраструктура. Тя е със среден клас на натоварване и е основна за жилищните квартали. Основната ни идея е, освен големите булеварди, да обхванем и обществено значимите улици в жилищните райони. Тази улица е една от тях и съответно сме насочили усилия към нея, каза зам.-кмета по транспорта Евгени Крусев, който извърши проверка на ремонтите дейности.

В момента се работи активно по ул. „Феникс“ в жк. „Овча купел“, ул „Хемус“ в жк. „Слатина“, плануваме да започнем работа по ул „Боянска“, където трябва да се подмени водопровод, а след това и ще се ремонтира и пътното платно. От утре започва ремонт и по ул „Резбарска“, която ще бъде затворена изцяло", допълни Крусев.

Още - чуйте в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

САЩ и Европа през погледа на един пътешественик

В "Турагент" ще ви запознаем с Ангел Георгиев - IT специалист, който живее в Испания от няколко години. Казва, че испанците усещат живота по много близък за него начин. В серия от срещи Олга Добрева ще ни представи пътешественика, стъпил на седемте континента до 37-ата си годишнина.  Всъщност, целта на Ангел е била да посети 7-те континента до..

публикувано на 23.09.18 в 10:05

Как се готви боб в Радуил

При гостуването на пътуващото ни "Радиокафе" в село Радуил (само на 8 километра от Боровец), имахме много колоритни срещи. Една от тях беше с Цветанка и Добринка - двете дами, които от 14 години приготвят 10-те казана боб, необходими за изхранване на гостите на ежегодния Фестивал на боба в селото. Те бяха първите ни гости, защото така и така бяха..

публикувано на 22.09.18 в 10:30

Бегачи на Витоша разпределят 6000 награден фонд

Петото издание на популярното планинско бягане "Витоша моята планина" ще се проведе тази неделя (на 23 септември) и ще е с внушителния награден фонд от 6000 лв. Сред организаторите и тази година са "Витоша ски", Сдружение "Маратон" и "София - Европейска столица на спорта". Материалните награди за томболата сред участниците са над 60. Участие може да..

публикувано на 22.09.18 в 10:25

Отбелязваме Международния ден на мира

С тържествена церемония пред Паметника на Незнайния воин в столицата Дружеството за ООН в България отбеляза Международния ден на мира.  Международният ден на мира - 21 септември, е обявен от ООН през 1981 г. с резолюция 36/67 и повторно приет през 2001 г. с резолюция 55/282. Тази година празникът е обвързан със седемдесетата годишнина от приемането на..

публикувано на 21.09.18 в 16:15
Село Момчиловци

За четвърти път „Фестивал на киселото мляко - култура и традиции“ в село Момчиловци

Уникалното българско кисело мляко, прославило страната ни в Китай, се превръща в повод за празник. От 21 до 23 септември 2018 г. китното родопско село Момчиловци ще бъде домакин на „Фестивал на киселото мляко - култура и традиции“. Идеята на фестивала в смолянското село е да заздрави културната връзка между България и Китай и да популяризира млечния..

публикувано на 21.09.18 в 16:13