Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Ремонтът на ул. „Гюешево" приключва до две седмици

Снимка: Божидар Янев
До две седмици се очаква да приключат ремонтните дейности по ул. „Гюешево". Строителните дейности се простират от бул. „Инж. Иван Иванов” до бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов”. 

В участъка се извършва цялостен ремонт, който предвижда изграждането на нова пътна и тротоарна настилка, като вече е стартирано и полагането на асфалтова настилка.

"Улицата е част от цялостна програма за ремонт и рехабилитация на транспортната инфраструктура. Тя е със среден клас на натоварване и е основна за жилищните квартали. Основната ни идея е, освен големите булеварди, да обхванем и обществено значимите улици в жилищните райони. Тази улица е една от тях и съответно сме насочили усилия към нея, каза зам.-кмета по транспорта Евгени Крусев, който извърши проверка на ремонтите дейности.

В момента се работи активно по ул. „Феникс“ в жк. „Овча купел“, ул „Хемус“ в жк. „Слатина“, плануваме да започнем работа по ул „Боянска“, където трябва да се подмени водопровод, а след това и ще се ремонтира и пътното платно. От утре започва ремонт и по ул „Резбарска“, която ще бъде затворена изцяло", допълни Крусев.

Още - чуйте в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Специалисти правят демонстрации и отговарят на въпроси в "Академия за родители"

За родителството няма час в училище или в университета. А да си родител е радост, но и отговорност. Всяка майка и татко обаче, в хода на растежа на детето/децата си задават безброй въпроси, свързани с храненето, съня, здравето и възпитанието. Всъщност въпросите за детето възникват и притесняват още преди посещението в родилното отделение,..

публикувано на 21.02.19 в 10:56

Накъде в София

ИНОВАЦИИ На 21.02.2019 г. в Sofia Event Center, ще се проведе международния форум за иновации “Innovation Explorer”. Темата за юбилейното, пето, поредно издание на събитието е вдъхновена от научно-фантастичния сериал “Black Mirror” и модерната философия на Ювал Ноа Харари. Ще търси границите на възможностите на технологиите и хората и новите..

публикувано на 21.02.19 в 10:00

Лиана Димитрова с нова изложба и послание: Да рециклираме душата си

Галерия "Сердика" ще представи петата самостоятелна изложба на младата художничка Лиана Димитрова. Експозицията носи името "Recycle" и отваря врати в 18:30 часа в петък, 22 февруари. Техниките, които ще погалят очите на публиката, са абстрактно живописни, с леки съвременни акрилни техники, а посланието - отправено към вътрешния ни свят. „Cycle..

публикувано на 21.02.19 в 09:33

Защо е важно да пием вода

Тялото ни се състои от 70% вода, затова изключително важно за всички системи и метаболитни процеси, необходими за здравето и младостта ни, е да приемаме вода. В момента, когато устата ни пресъхне, означава, че вече сме дехидратирани.   Водата е абсолютно необходима за всеки жив организъм. Редовният прием на достатъчно количество течности е също толкова..

публикувано на 20.02.19 в 19:11

Търси се нов управител на защитеното жилище в с. Гурмазово

Община Божурище търси нов оператор, който да управлява защитеното жилище в с. Гурмазово, тъй като изтича договорът на настоящия доставчик на социалната услуга. В момента, в жилището са настанени младежи от 18 до 25 г., които са напуснали специализирани институции, нямат семейства или не получават подкрепа от близките си и които се нуждаят от помощ за..

публикувано на 20.02.19 в 17:15

"Бдителни родители" - кампания срещу онлайн заплахите срещу деца

На кръгла маса за безопасността на децата онлайн беше представена кампанията "Бдителни родители" на Института за социални дейности и практики, която обръща внимание на ключовата роля на родителите в закрилата на децата от заплахи в интернет. Мотото на кампанията е "Родителството е предизвикателство. Внимавай да не пропуснеш нещо". Посланията се..

публикувано на 20.02.19 в 16:44

Започна ремонтът на улица "6 септември"

Днес започна поставянето на металните огради за осигуряването на ремонта по улица „6 септември“, в участъка между улиците „Аксаков“ и „Славянска“. До средата на април се очаква да бъдат обновени пътните и тротоарни настилки. Ремонтът ще бъде извършен на два етапа. Първо ще се работи по пътното платно, което ще бъде с гранитни павета, а..

публикувано на 20.02.19 в 16:31