Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Платформата Move.bg празнува петия си рожден ден

Снимка: pixabay
Платформата Move.BG, позната още като “България може”, празнува петия си рожден ден. През целия ден - до 18.00 ч. вратите на дома на Move.BG ще са отворени за посетители. Домакините ще разкажат откъде са тръгнали, какво създават и ще споделят какво планират в бъдеще.

Част от нещата, които са ни подготвили са: EDIT накратко - какво представлява най-успешният им проект, НоваториТЕ - разговори с хората, които променят средата ни с идеите, куража и решителността си да ги сбъдват, след това на бързи обороти ще се премине към дигиталното бъдеще - уъркшопи и игри с обитателите на Coworking пространство и още много възможности.

В по-късните часове организаторите планират архитектурно-историческа разходка с “Моята българска история в квартала” и за финал на вечерта канят всички на купон. Как се появява идеята за платформата на този ден преди 5 години, разказва основателят на платформата - Саша Безуханова.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Участваме с два отбора на Олимпиадата по шахмат за незрящи

За първи път България ще бъде домакин на световно първенство за хора със зрителни увреждания.  Осмото Световно отборно първенство по шахмат за незрящи и слабо виждащи ще се проведе от 21 до 30 юли в София, а в състезанието  ще участват националните отбори на България, Великобритания, Венецуела, Германия, Индия, Испания, Италия, Македония, Полша,..

публикувано на 18.07.18 в 15:45

Стотици животновъди поискаха оставката на земеделския министър

Стотици животновъди протестираха пред Министерския съвет с искане за оставка на земеделския министър Румен Порожанов и директора на Българската агенция по безопасност на храните Дамян Илиев. Те се опитаха дори да нахлуят в сградата, но бяха спрени от жива верига полицаи. Фермерите настояват за промяна в държавната политика по отношение на отрасъла,..

публикувано на 18.07.18 в 14:10

"квАРТал Фестивал" с реинкарнация през септември

С нови неподозирани локации, още по-атрактивна програма и цял куп вълнуващи изненади, се задава "квАРТал Фестивал" vol.3, който ще преобрази карето между бул. Мария Луиза, бул. Раковски, бул. Сливница и бул. Левски в дните 14-16 септември 2018 година.   2018-та е Европейската година на културното наследство и именно богатата култура, архитектура и..

публикувано на 18.07.18 в 12:45

Сигнал от слушатели: Ремонтът на ул. "Солунска" застрашава дърветата

Притеснени слушатели на Радио София сигнализираха за застрашени дървета по време на ремонта на ул. "Солунска" в отсечката между пл. "Славейков" и ул. "Ангел Кънчев". Те ни изпратиха снимки, на които се вижда работата с тежка механизация в непосредствена близост до уличната растителност. Наред с реконструкцията на ул.„Граф.Игнатиев“ и пл...

обновено на 18.07.18 в 10:16

Екологично сдружение предложи алтернатива за управление на отпадъците

Алтернативна визия за управление на отпадъците в града внесоха днес в Столичната община екологично сдружение „За Земята“ и граждани. В нея се настоява за създаването на работна група, която да промени цялостния план за боклука и категоричното отхвърляне на проекта за изграждането на площадката за изгаряне на отпадъци в ТЕЦ - София. Кметът на София..

публикувано на 17.07.18 в 17:54