Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Платформата Move.bg празнува петия си рожден ден

Снимка: pixabay
Платформата Move.BG, позната още като “България може”, празнува петия си рожден ден. През целия ден - до 18.00 ч. вратите на дома на Move.BG ще са отворени за посетители. Домакините ще разкажат откъде са тръгнали, какво създават и ще споделят какво планират в бъдеще.

Част от нещата, които са ни подготвили са: EDIT накратко - какво представлява най-успешният им проект, НоваториТЕ - разговори с хората, които променят средата ни с идеите, куража и решителността си да ги сбъдват, след това на бързи обороти ще се премине към дигиталното бъдеще - уъркшопи и игри с обитателите на Coworking пространство и още много възможности.

В по-късните часове организаторите планират архитектурно-историческа разходка с “Моята българска история в квартала” и за финал на вечерта канят всички на купон. Как се появява идеята за платформата на този ден преди 5 години, разказва основателят на платформата - Саша Безуханова.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Различните рапъри от група ДругиТЕ

"ДругиТЕ" е група, чиито членове имат за цел да правят музика по различен начин. Тя е огледало на същността им, но както самите те казват: Тогава виждахме нещата само по този начин и така ги изпълнявахме (пеехме), а хората не ги приемаха, затова взехме решение да променим стереотипа на работа и да променим всичко това като комерсиализираме звученето,..

публикувано на 25.09.18 в 17:51

Повече българи кандидатстват в университети във Великобритания и Холандия

Общо 29 процента е ръстът на ранните български кандидатури за прием в университети във Великобритания, като от началото на септември са обработени близо 100 кандидатури на български кандидат-студенти по проекта "Световно образование". По брой на наши студенти във Великобритания България е в "топ 10", в Холандия страната ни е на четвърто място по..

публикувано на 25.09.18 в 17:16

3500 първокурсници посрещна Техническият университет

3500 първокурсници прекрачиха прага на Техническия университет за новата академична година 2018/2019. Те ще се обучават в София, Пловдив, Сливен, а също така и в новооткрития колеж в град Казанлък. Ректорът проф. Георги Михов тържествено откри новата академична година във висшето учебно заведение. На церемонията присъстваха представители на държавни..

публикувано на 25.09.18 в 16:48

Граждани разкритикуваха проекта за нова Наредба за ВиК услугите

Граждани и обществени организации разкритикуваха проекта на Наредбата за ВиК услугите, която преди дни Министерството на регионалното развитие и благоустройството публикува за публично обсъждане. Към недоволните коментари се присъедини и националният омбудсман Мая Манолова, която организира дискусия по темата. Тя отбеляза, че жалбите за нечестно..

публикувано на 25.09.18 в 16:13

Етнология на футбола в Етнографския музей

На 28 септември България ще се присъедини към Европейската нощ на учените, събитие, което всяка година се провежда едновременно в около 300 града в цяла Европа и по света. Програмата обхваща ателиета, конкурси, срещи с учени в изследователски институти и университети, сред които са СУ "Св. Климент Охридски", НБУ и Тракийският университет в..

публикувано на 25.09.18 в 16:07