Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Десетото издание на „Беглика фест“ ще бъде посветено на екологичните практики

За втора поредна година на феста са забранени пластмасовите съдове

Автор:
За втора поредна година на „Беглика фест“ са забранени пластмасовите съдове за еднократна употреба. Търговците са задължени да предлагат храни и напитки в съдове за многократна употреба, а организаторите молят гостите и участниците във фестивала да не изхвърлят боклука си на поляните около язовир Голям Беглик.

От 22 до 27 август във фестивала ще се включат Котарашки, Белослава, Таралежков, групите „Мерудия“,  “Метаморфоза”, „Дари и приятели“, “Le’Push”, “Yambadon” и много други любими изпълнители. Десетото издание на „Беглика фест“ ще бъде посветено на екологичните практики.

На фестивала ще бъдат представени устойчиви модели на рециклиране и на задоволяване на енергийните ни нужди. Ще има демонстрация на малки водноелектрически централи.

„Беглика фест“ събира между 1000 и 2000 души в шестте фестивални дни. Това предполага и голямо замърсяване.
Какво се случват с боклука след всички тези хора-чуйте в звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ

До края на януари изграждат мрежа за тролей по бул. "Фритьоф Нансен"

До края на януари трябва да бъде изградена инфраструктурата за новата тролейбусна линия, която ще се движи по бул. "Фритьоф Нансен". Това съобщи за радио София зам.- директорът на Столичния електротранспорт инж. Иво Василев. С решение на Столичния общински съвет от лятото на 2018 г., новият тролей ще замести трамвай номер 6 до "Лозенец".   С..

публикувано на 16.01.19 в 10:16

От днес глобяват шофьорите без винетка

На 15 януари изтече гратисният период за шофьорите без електронни винетки, така от днес водачите, които се движат без винетки по републиканската пътна мрежа, ще бъде глобявани. Екипите на „Пътна полиция", тол-полицията и стационарните камери в страната ще засичат нарушители, които нямат валидна електронна винетка или хартиена с изтичащ срок на валидност...

публикувано на 16.01.19 в 08:54

Над 1500 участници в конкурса „Път към славата”

Над 1500 участници ще се явят на VII Национален конкурс за деца и младежи „Път към славата”. Заради огромния интерес, програмата ще се проведе на 3 сцени - в  Руския културно-информационен център, в Националното музикално училище „Любомир Пипков“ и в Дома на културата „Средец“. Конкурсът ще се състои от 8 до 10 февруари, а на 16 февруари ще има и гала..

публикувано на 15.01.19 в 18:15

Четем ли по-малко книги

Коя е книгата, която прочетохте последно от корица до корица, та дори и на електронния четец? Ако не можете да си спомните, не се притеснявайте, не сте единствени.  Последни проучвания показват, че ръстът на хората, които четат книги, е спаднал драстично в сравнение с миналия 20-и век. При наличието на толкова други източници на информация като..

публикувано на 15.01.19 в 18:05

България обединява международни специалисти в борбата с пропагандата

Българи организират международно научно състезание, чиято цел е да намери постоянно решение за проблема с манипулацията в новините. Според тях създаването на алгоритъм, който засича къде и каква пропаганда има в даден текст, е кауза, която си заслужава усилията. В подкрепа на тази инициатива вече са се отзовали някои от най-големите световни..

публикувано на 15.01.19 в 16:18