Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Десетото издание на „Беглика фест“ ще бъде посветено на екологичните практики

За втора поредна година на феста са забранени пластмасовите съдове
Автор:
За втора поредна година на „Беглика фест“ са забранени пластмасовите съдове за еднократна употреба. Търговците са задължени да предлагат храни и напитки в съдове за многократна употреба, а организаторите молят гостите и участниците във фестивала да не изхвърлят боклука си на поляните около язовир Голям Беглик.

От 22 до 27 август във фестивала ще се включат Котарашки, Белослава, Таралежков, групите „Мерудия“,  “Метаморфоза”, „Дари и приятели“, “Le’Push”, “Yambadon” и много други любими изпълнители. Десетото издание на „Беглика фест“ ще бъде посветено на екологичните практики.

На фестивала ще бъдат представени устойчиви модели на рециклиране и на задоволяване на енергийните ни нужди. Ще има демонстрация на малки водноелектрически централи.

„Беглика фест“ събира между 1000 и 2000 души в шестте фестивални дни. Това предполага и голямо замърсяване.
Какво се случват с боклука след всички тези хора-чуйте в звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ

„Зеленият отбор на България“ ще залеси 3 дка със смърч над Драгалевци

Доброволците от „Зеленият отбор на България“ отново организират акция по залесяване. Този път мястото гората над кв. Драгалевци в Природения парк Витоша, а датата 3 ноември (събота). Доброволците (сред които можете да бъдете и вие) ще засадят 900 фиданки смърч на 3 дка площ. Това е едно от най-красивите иглолистни дървета. Достига до 95 метра..

публикувано на 21.10.18 в 14:25

Находките от гробница на ул. „Московска“ ще бъдат експонирани на повърхността

Извършени са предварителни проучвания и превантивна консервация на новооткритата гробница на ул. „Московска“, а целта е находките да бъдат експонирани.  Гробното съоръжение е открито случайно при ремонтни дейности в близост до базиликата „Света София“ и попада в границите на Източния некропол на древна Сердика.  Разработени са няколко проекта за това,..

публикувано на 20.10.18 в 10:10

Състезание по бягане за шестата годишнина на "Trail Series"

Със състезание по бягане ще бъде отбелязана шестата годишнина на "Trail Series" - веригата от надпревари по тичане на пресечен терен.  Това са едни от най-предизвикателните състезания, които се организират около София, а и не само тук, като предстоящото за рождения ден ще се проведе в неделя, 21 октомври.  Стартът ще бъде даден от 11:00 ч, а откъде и..

публикувано на 19.10.18 в 17:00
Дора Делийска

Дора Делийска идва от Виена (с роял) за да свири Лист в зала "България"

В петъчното ни "Радиокафе" гостува една красива и талантлива пианистка. Името й е Дора Делийска , от 2000-та година живее в най-музикантския град в света - Виена, а сега е в София за концерт със Софийската филхармония, посветен на ... Унгария. Определено много музикални култури се преплитат в нашия разговор, който обаче започва от инструмента, на..

публикувано на 19.10.18 в 16:09

Петя Александрова: За добрата екранизация е нужен режисьорски стил

В седмицата, посветена на киното и литературата, предаването “Радиоприемница” завършва с разговор с кинокритика Петя Александрова . Книгата или филма, а може би и двете - в каква последователност трябва да се следват, какви са тенденциите, които задава единственият в световен мащаб кино-литературен фестивал "Cinelibri", разказва кинокритикът. Много..

публикувано на 19.10.18 в 15:43