Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Десетото издание на „Беглика фест“ ще бъде посветено на екологичните практики

За втора поредна година на феста са забранени пластмасовите съдове
Автор:
За втора поредна година на „Беглика фест“ са забранени пластмасовите съдове за еднократна употреба. Търговците са задължени да предлагат храни и напитки в съдове за многократна употреба, а организаторите молят гостите и участниците във фестивала да не изхвърлят боклука си на поляните около язовир Голям Беглик.

От 22 до 27 август във фестивала ще се включат Котарашки, Белослава, Таралежков, групите „Мерудия“,  “Метаморфоза”, „Дари и приятели“, “Le’Push”, “Yambadon” и много други любими изпълнители. Десетото издание на „Беглика фест“ ще бъде посветено на екологичните практики.

На фестивала ще бъдат представени устойчиви модели на рециклиране и на задоволяване на енергийните ни нужди. Ще има демонстрация на малки водноелектрически централи.

„Беглика фест“ събира между 1000 и 2000 души в шестте фестивални дни. Това предполага и голямо замърсяване.
Какво се случват с боклука след всички тези хора-чуйте в звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започва изграждането на 16 км от АМ "Хемус" от Белокопитово

Започва строителството на новия участък от АМ"Хемус" между пътния възел "Белокопитово" и търговищкото село Буховци. Първа копка на отсечката с дължина около 16 км бе направена в присъствието на премиера Бойко Борисов, министрите на регионалното развитие и на финансите Николай Нанков и Владислав Горанов, председателя на УС на АПИ инж.Светослав..

публикувано на 16.08.18 в 12:37

Йогалатес - баланс между ум, тяло, дишане и движение

Всяка събота и неделя до края на септември една добра възможност за здравословна почивка е инициативата "Йогалатес на Витоша". Това е еднодневна програма, насочена към всички, които искат да се разделят с излишните калории, зареждайки се с много положителни емоции на чист въздух. Йогалатес е система, която съчетава йога и пилатес. Стремежът е към съвършен..

публикувано на 16.08.18 в 10:16

Ново кръгово в "Драгалевци", местните подозрителни

Ново кръгово кръстовище е изградено в кв. "Драгалевци" на улиците „Папрат“ и „Захарий Зограф“. Кметът на район Витоша Теодор Петков обясни, че придобивката е дълго чакана и се открива на светлия празник Успение Богородично, който е и празник на квартала. Кръстовището е изградено за месец и е на стойност около 440 хиляди лева. Според жители на..

публикувано на 15.08.18 в 17:46

"Удая" пренася у нас събитие, което иначе е на хиляди километри

Любителите на източните практики, ще могат да се насладят на фестивала "Удая", който съчечатава йога и музика. Домакин на събитието е Правец, като се очаква да пристигнат учители, преподаватели и музиканти от целия свят, за да предадат своите умения и знания на всички участници. Началото е на 15 август, а програмата включва 5-дневен ритрийт с йога..

публикувано на 15.08.18 в 17:16

Нова детска градина отваря врати в "Драгалевци" през септември

В началото на месец септември в кв. "Драгалевци" ще отвори врати нова детска градина, съобщи кметът на район "Витоша" Теодор Петков . Детското заведение ще бъде за около 120 деца: По този начин ще намалим проблема с недостига на места, а за кв. "Драгалевци" мисля, че ще бъде решен почти изцяло. Теодор Петков добави, че продължава строителството на..

публикувано на 15.08.18 в 16:51