Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

През този сезон:

Злато, брокат и розови нюанси доминират при грима

Снимка: pixabay.com
През лятото ни се иска да сме по-леки, въздушни и ненатоварени с работа и дрехи. Това е, обаче, и времето на горещите купони, безкрайните партита и фестивали, а всеки от нас иска да изглежда възможно най-добре на снимките после. 

Освен че искаме да сме бляскави и смело експериментираме с цветовете и декорациите в грима, трябва да бъдем и внимателни, защото жегите са враг на макиажа, тъй като изпотяването може да превърне и най-безупречния грим в маска на клоун.

За да бъдем свежи през целия ден, та чак до полунощ, е нужно да вземем предварителни мерки. Грета Великова, което е кино гримьор от 19 години, съветва момичетата да имат винаги чантичка за бързо реагиране, която да съдържа пудра, черен молив, спирала, червило и специални листчета от оризова хартия, които отнемат излишния себум. След това можем да използваме малко фон дьо тен или розов руж, който е обожаван от всички тази година.

Златистите и розови нюанси, брокатът, матовете устни и подчертаните очи са хит сред дамите през този сезон, а какво още е актуално  – чуйте в звуковия файл. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Завършени са 90% от ремонтните дейности на ул. "Солунска"

90% от ремонтите дейности по ул. "Солунска" са завършени, съобщи по време на проверка на трасето, зам.- кметът по транспорта Евгени Крусев . Остава да се извършат довършителни работи по улицата, свързани с отводняването на водосточните тръби на съседните кооперации. Улица "Солунска" е част от цялостната реконструкция на Зона 2. Общо 1600 квадрата е..

публикувано на 23.10.18 в 18:05

Стефан Дойчев и Ненчо Нейков вярват, че добротворчеството променя съдби

В днешно време спортът и благородните каузите вървят ръка за ръка, като едни спортисти работят с деца, а други работят за деца. Героите, с които ви срещнахме тази седмица, вече 15 години организират благотворителни турнири по тъч ръгби, а събраните средства даряват на различни организации, деца, останали без родители, на социални домове и на хора,..

публикувано на 23.10.18 в 17:35

Над 150 инициативи, свързани с четенето, ще се проведат в София

Над 150 инициативи, свързани с четенето, ще се проведат в София по случай Национална седмица на четенето, която ще продължи до 26 октомври. В България над 40% от българските ученици до 15 г. не могат да разберат това, което четат, показват данните от национално изследване. Това подчерта еврокомисарят по образованието Тибор Наврачич , в свой доклад...

публикувано на 23.10.18 в 16:41

Метрото оказва силно влияние за разрастването на пренебрегвани градски зони

Метрото е един от основните градоустройствени фактори, които оказват влияние за разрастването на пренебрегвани до скоро зони. Това подчерта на форум за градското развитие главният архитект на Столичната община Здравко Здравков . Той даде пример с изградента станция „Искърско шосе“ и строящата се станция в кв.„Овча купел“, които привличат все по-засилен..

публикувано на 23.10.18 в 16:29

Столичната библиотека бележи 90-годишен юбилей

С много и различни инициативи Столичната библиотека ще отбелжи своята 90-та годишнина. Всичко това се случва именно в седмицата на четенето. В наши дни Столичната библиотека и филиалите й съхраняват около един милион библиотечни единици, осигуряват обслужване на хиляди столичани, а изградената компютърна мрежа предлага достъп до библиографски,..

публикувано на 23.10.18 в 16:21