Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Страхуваме се от ретроградния Меркурий, защото не знаем какво означава

През по-голямата част от август продължаваме с ретроградния Меркурий. Той ще ни оказва влияние поне до 23 август, това сподели в студиото на радио София астрологът Деница Красимирова. През това време не е добре да започваме нови начинания, особено нова работа. Не е препоръчително да си купуваме автомобил или техника, подчертава астрологът.

Предстои ни още едно затъмнение, този път ще е слънчево и ще бъде в зодия лъв. Очаква се на 11 август. Най-силно ще се усети от лъвовете, особено тези, които са родени около 11 август. На тях им предстои емоционална година с кардинални промени.

С настъпването на септември започва добър период почти за всички зодиакални знаци. През септември сме в енергията на Дева - знакът на работата. Септември месец е добър да започнем нова работа или да се погрижим за здравето си. В началото е подходящ за започване на нови връзки и за предложения за брак и сватби.

Относно влизането на планетите в ретроградна фаза астрологът коментира, че се страхуваме, защото не знаем какво точно означава понятието "ретрограден". „Ретроградие“ в буквален смисъл се тълкува като връщане назад към миналото, т.е. означава, че се връщаме към стари, недовършени неща.

Може би имаме някакъв дълг, който трябва да върнем, това ще ни освободи много енергия, за да получаваме нови неща в живота си. Или пък имаме неуточнени отношения в миналото си. Особено съдбоносен е моментът преди 11 август, защото се намираме в т.нар. „коридор между затъмненията“. Тези около две седмици, които имаме, са доста важни да наблюдаваме знаци - какво ни се случва, какво сънуваме, какво случайности привличаме в живота си
.

Още от анализа на астролога Деница Красимирова, може да чуете в интервюто в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Денят на една софиянка

"Денят на една софиянка" e история за бежанка с неочакван край - добър. Често положителните истории за бежанците не достигат до нас, защото няма кой да ги разкаже.  С тази задача са се захванали от Фондация "Изящни дела", а продуктът на техния труд вече можем да видим във всички метролокации в София. Той представлява един късометражен филм ,..

публикувано на 22.01.19 в 17:47

Образованието - най-подкрепяният от дарители сектор у нас

Дарителските организации иската да видят отражение на своите проекти в политиките на Министерството на образованието и науката, отбеляза директорът на Българския дарителски форум Красимира Величкова. По думите й, постигнатият синхрон между двете страни може да доведе до значителни успехи не само в личностното развитие на учениците, но и в..

публикувано на 22.01.19 в 17:30

Момчетата от Innerglow изненадват с по-необичайни инструменти на представянето на Chained In Love

В петък, 25 януари, в известен столичен клуб, момчетата от групата Innerglow ще представят новия си сингъл Chained In Love и видеото към него. Това е песента, която самите слушатели избраха и с отзивите си след всеки концерт на групата ги убедиха, че трябва да запишат възможно най-скоро. Тодор Ковачев, Петър Желев, Иван Даскалов и Матей..

публикувано на 22.01.19 в 16:39
Васил Велев

Нов вид трудови договори предлагат работодатели

Работодатели предлагат с промени в Кодекса на труда да се въведат нов вид трудови договори. Предложението е да се записват две числа - общият разход за труд и нетната сума, която работникът получава след всички удръжки. Работодателските организации настояват осигурителната тежест да бъде разпределена поравно между работодателя и наетия работник,..

публикувано на 22.01.19 в 16:25
Захари Сотиров и Даниела Минкова-Машова

Ски скок и ски бягане - трудни, но изграждащи характер спортове

Зимните спортове, забавленията в планината и на пистата - за това говорим тази седмица в нашата "Радиоприемница". Днес на ход са темите за ски бягането и мястото му у нас. Не по-малко интересен за дискутиране спорт е и ски скокът. С какви предизвикателства се сблъскват желаещите да практикуват двата зимни спорта? Този и други въпроси обсъдихме с..

публикувано на 22.01.19 в 15:17