Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Страхуваме се от ретроградния Меркурий, защото не знаем какво означава

През по-голямата част от август продължаваме с ретроградния Меркурий. Той ще ни оказва влияние поне до 23 август, това сподели в студиото на радио София астрологът Деница Красимирова. През това време не е добре да започваме нови начинания, особено нова работа. Не е препоръчително да си купуваме автомобил или техника, подчертава астрологът.

Предстои ни още едно затъмнение, този път ще е слънчево и ще бъде в зодия лъв. Очаква се на 11 август. Най-силно ще се усети от лъвовете, особено тези, които са родени около 11 август. На тях им предстои емоционална година с кардинални промени.

С настъпването на септември започва добър период почти за всички зодиакални знаци. През септември сме в енергията на Дева - знакът на работата. Септември месец е добър да започнем нова работа или да се погрижим за здравето си. В началото е подходящ за започване на нови връзки и за предложения за брак и сватби.

Относно влизането на планетите в ретроградна фаза астрологът коментира, че се страхуваме, защото не знаем какво точно означава понятието "ретрограден". „Ретроградие“ в буквален смисъл се тълкува като връщане назад към миналото, т.е. означава, че се връщаме към стари, недовършени неща.

Може би имаме някакъв дълг, който трябва да върнем, това ще ни освободи много енергия, за да получаваме нови неща в живота си. Или пък имаме неуточнени отношения в миналото си. Особено съдбоносен е моментът преди 11 август, защото се намираме в т.нар. „коридор между затъмненията“. Тези около две седмици, които имаме, са доста важни да наблюдаваме знаци - какво ни се случва, какво сънуваме, какво случайности привличаме в живота си
.

Още от анализа на астролога Деница Красимирова, може да чуете в интервюто в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Завършени са 90% от ремонтните дейности на ул. "Солунска"

90% от ремонтите дейности по ул. "Солунска" са завършени, съобщи по време на проверка на трасето, зам.- кметът по транспорта Евгени Крусев . Остава да се извършат довършителни работи по улицата, свързани с отводняването на водосточните тръби на съседните кооперации. Улица "Солунска" е част от цялостната реконструкция на Зона 2. Общо 1600 квадрата е..

публикувано на 23.10.18 в 18:05

Стефан Дойчев и Ненчо Нейков вярват, че добротворчеството променя съдби

В днешно време спортът и благородните каузите вървят ръка за ръка, като едни спортисти работят с деца, а други работят за деца. Героите, с които ви срещнахме тази седмица, вече 15 години организират благотворителни турнири по тъч ръгби, а събраните средства даряват на различни организации, деца, останали без родители, на социални домове и на хора,..

публикувано на 23.10.18 в 17:35

Над 150 инициативи, свързани с четенето, ще се проведат в София

Над 150 инициативи, свързани с четенето, ще се проведат в София по случай Национална седмица на четенето, която ще продължи до 26 октомври. В България над 40% от българските ученици до 15 г. не могат да разберат това, което четат, показват данните от национално изследване. Това подчерта еврокомисарят по образованието Тибор Наврачич , в свой доклад...

публикувано на 23.10.18 в 16:41

Метрото оказва силно влияние за разрастването на пренебрегвани градски зони

Метрото е един от основните градоустройствени фактори, които оказват влияние за разрастването на пренебрегвани до скоро зони. Това подчерта на форум за градското развитие главният архитект на Столичната община Здравко Здравков . Той даде пример с изградента станция „Искърско шосе“ и строящата се станция в кв.„Овча купел“, които привличат все по-засилен..

публикувано на 23.10.18 в 16:29

Столичната библиотека бележи 90-годишен юбилей

С много и различни инициативи Столичната библиотека ще отбелжи своята 90-та годишнина. Всичко това се случва именно в седмицата на четенето. В наши дни Столичната библиотека и филиалите й съхраняват около един милион библиотечни единици, осигуряват обслужване на хиляди столичани, а изградената компютърна мрежа предлага достъп до библиографски,..

публикувано на 23.10.18 в 16:21