Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Страхуваме се от ретроградния Меркурий, защото не знаем какво означава

През по-голямата част от август продължаваме с ретроградния Меркурий. Той ще ни оказва влияние поне до 23 август, това сподели в студиото на радио София астрологът Деница Красимирова. През това време не е добре да започваме нови начинания, особено нова работа. Не е препоръчително да си купуваме автомобил или техника, подчертава астрологът.

Предстои ни още едно затъмнение, този път ще е слънчево и ще бъде в зодия лъв. Очаква се на 11 август. Най-силно ще се усети от лъвовете, особено тези, които са родени около 11 август. На тях им предстои емоционална година с кардинални промени.

С настъпването на септември започва добър период почти за всички зодиакални знаци. През септември сме в енергията на Дева - знакът на работата. Септември месец е добър да започнем нова работа или да се погрижим за здравето си. В началото е подходящ за започване на нови връзки и за предложения за брак и сватби.

Относно влизането на планетите в ретроградна фаза астрологът коментира, че се страхуваме, защото не знаем какво точно означава понятието "ретрограден". „Ретроградие“ в буквален смисъл се тълкува като връщане назад към миналото, т.е. означава, че се връщаме към стари, недовършени неща.

Може би имаме някакъв дълг, който трябва да върнем, това ще ни освободи много енергия, за да получаваме нови неща в живота си. Или пък имаме неуточнени отношения в миналото си. Особено съдбоносен е моментът преди 11 август, защото се намираме в т.нар. „коридор между затъмненията“. Тези около две седмици, които имаме, са доста важни да наблюдаваме знаци - какво ни се случва, какво сънуваме, какво случайности привличаме в живота си
.

Още от анализа на астролога Деница Красимирова, може да чуете в интервюто в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Галина Тимова

За да не отпадат деца от училище, трябва повече да се работи с родителите

Гордея се, че работя заедно с учители, които са изключително любвеобилни, избягали са от предразсъдъците на нашето общество и влагат сърце и душа – подчерта в Радиоприемница Галина Тимова , която е преподавател и зам.-директор на столичното 75-о основно училище „Тодор Каблешков“, в което учат най-много ромски деца. За жалост в ромската общност..

публикувано на 23.05.19 в 17:22

Почтен, фин и изискан човек - така ще те запомним, Дани

Днес се простихме с журналиста от Българското национално радио Даниела Бенишева. Позната от емблематични за Радио София предавания, каквито са "Арте вива", „Кой-кой е“, „Радио кафе“, „Ритъмът на столицата“, но и по-старите - „Арт посоки“, „Чуй София!“, „София днес“. Дани си отиде от този свят на 20 май, след продължителна и упорита битка с рака. Ще..

публикувано на 23.05.19 в 17:15

Лятно кино в градината с "Белгийският крал"

От 26 май до 15 септември София Филм Фест организира Лятно кино в градината.  Началото е в 21:00 часа, а първата прожекция, която ще видим, ще бъде  „Белгийският крал“ - псевдодокументална комедия на режисьорите Питър Бросенс и Джесика Удуърт, копродукция между Белгия, Нидерландия и България. Крал Николас III е самотник и има чувството, че не..

публикувано на 23.05.19 в 17:01

Избор за читатели: българска класика, хеви метъл и... продължение на "Пилето"

В навечерието на 24 май имаме повод да поканим и да се срещнем с добре познатата ни Темз Арабаджиева, с която, както обикновено, говорим за хубави книги. Първото заглавие е добре известно на редица поколения. Филмът на Въло Радев „Крадецът на праскови“ - с Невена Коканова и Раде Маркович, е кинокласика, но не по-малко признат е и едноименният..

публикувано на 23.05.19 в 16:18

Преглеждайте децата за кърлежи след всяка разходка

Настоящият месец е най-благоприятният за кърлежите и не е необичайно зачестяването на случаите с ухапани. Децата са едни от най-уязвимите приемници на кръвосмучещия паразит и затова е важно те да се преглеждат след всяко излизане навън.  Цезаринка Илиева, началник на отдел „Паразитология“ в Столичната регионална здравна инспекция, съветва при..

публикувано на 23.05.19 в 16:06

"Спирка за разкази" вече очаква своите читатели

Първите разкази по спирките от тазгодишното издание на „Спирка за разкази“ вече очакват своите читатели. Спирките на градския транспорт обикновено са едни от най-незабележимите места в града. Места, през които само минаваме, губим си времето в чакане и продължаваме. От сдружение "Кашалот" правят опит да ги превърнат вместо това,  в място за вдъхновение..

публикувано на 23.05.19 в 16:01

Софийски музикални седмици - от днес до 30 юни

Сериозна история имат Софийските музикални седмици - от първия концерт преди 50 години, та до днес. Затова и поканихме в сутрешното ни Радиокафе Момчил Георгиев , който е артистичен директор и програмен координатор на фестивала. Интересен а фактът, че тази година "Седмиците...", както ги наричат помежду си музикантите, започат и завършват със Софийски..

публикувано на 23.05.19 в 15:40