Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

От БНР - в галерията

Константин Мравов: Ако София не ви е безразлична, фотоизложбата ми вероятно ще ви хареса

| обновено на 09.08.18 в 16:13
Снимка: Константин Мравов
Младият журналист от БНР и фотограф Константин Мравов представя първата си фото изложба Цигари на бройка.
Константин снима в София от 2013 г., а в архива му до днес на преден план са графитите, промените в средата и анонимните ѝ обитатели, които улавя предимно с евтина техника.

„В изложбата няма да откриете високо качество на изображенията, защото не то е приоритет. Шумът, липсата на фокус и преекспонирането на светкавицата умишлено създават сурови, но и естествени сцени. Някои от тях ни убягват, други считаме за нечистоплътни. Започнах със снимане на графити, но и другите фотографии са с подобен характер." - казва Константин.

Експозицията, чиито куратори са Стела Каменова и Наталия Иванова, може да разгледате в галерия Gifted Sofia от 9 до 21 август. Снимките ще бъдат в различни формати (от А2 до 10х15см), включително във фотоалбум от пътувания, а част от тях - и на вестникарска хартия. Изложбата включва и собствени фото-илюстрации към журналистически текстове на младия автор.

„Ако имате малко по-специфично чувство спрямо София и не я възприемате само като място, в което да пребивавате, ако у вас има нерационални чувства спрямо града, независимо дали на привързване или отблъскване, ако предизвиква осъзнати емоции у вас, може би тогава изложбата ще ви хареса.“ - допълва Константин.

Чуйте разговора с Константин Мравов.
И разгледайте някои от неговите снимки още сега...
ВИЖТЕ ОЩЕ

Завършени са 90% от ремонтните дейности на ул. "Солунска"

90% от ремонтите дейности по ул. "Солунска" са завършени, съобщи по време на проверка на трасето, зам.- кметът по транспорта Евгени Крусев . Остава да се извършат довършителни работи по улицата, свързани с отводняването на водосточните тръби на съседните кооперации. Улица "Солунска" е част от цялостната реконструкция на Зона 2. Общо 1600 квадрата е..

публикувано на 23.10.18 в 18:05

Стефан Дойчев и Ненчо Нейков вярват, че добротворчеството променя съдби

В днешно време спортът и благородните каузите вървят ръка за ръка, като едни спортисти работят с деца, а други работят за деца. Героите, с които ви срещнахме тази седмица, вече 15 години организират благотворителни турнири по тъч ръгби, а събраните средства даряват на различни организации, деца, останали без родители, на социални домове и на хора,..

публикувано на 23.10.18 в 17:35

Над 150 инициативи, свързани с четенето, ще се проведат в София

Над 150 инициативи, свързани с четенето, ще се проведат в София по случай Национална седмица на четенето, която ще продължи до 26 октомври. В България над 40% от българските ученици до 15 г. не могат да разберат това, което четат, показват данните от национално изследване. Това подчерта еврокомисарят по образованието Тибор Наврачич , в свой доклад...

публикувано на 23.10.18 в 16:41

Метрото оказва силно влияние за разрастването на пренебрегвани градски зони

Метрото е един от основните градоустройствени фактори, които оказват влияние за разрастването на пренебрегвани до скоро зони. Това подчерта на форум за градското развитие главният архитект на Столичната община Здравко Здравков . Той даде пример с изградента станция „Искърско шосе“ и строящата се станция в кв.„Овча купел“, които привличат все по-засилен..

публикувано на 23.10.18 в 16:29

Столичната библиотека бележи 90-годишен юбилей

С много и различни инициативи Столичната библиотека ще отбелжи своята 90-та годишнина. Всичко това се случва именно в седмицата на четенето. В наши дни Столичната библиотека и филиалите й съхраняват около един милион библиотечни единици, осигуряват обслужване на хиляди столичани, а изградената компютърна мрежа предлага достъп до библиографски,..

публикувано на 23.10.18 в 16:21