Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

От БНР - в галерията

Константин Мравов: Ако София не ви е безразлична, фотоизложбата ми вероятно ще ви хареса

| обновено на 09.08.18 в 16:13
Снимка: Константин Мравов
Младият журналист от БНР и фотограф Константин Мравов представя първата си фото изложба Цигари на бройка.
Константин снима в София от 2013 г., а в архива му до днес на преден план са графитите, промените в средата и анонимните ѝ обитатели, които улавя предимно с евтина техника.

„В изложбата няма да откриете високо качество на изображенията, защото не то е приоритет. Шумът, липсата на фокус и преекспонирането на светкавицата умишлено създават сурови, но и естествени сцени. Някои от тях ни убягват, други считаме за нечистоплътни. Започнах със снимане на графити, но и другите фотографии са с подобен характер." - казва Константин.

Експозицията, чиито куратори са Стела Каменова и Наталия Иванова, може да разгледате в галерия Gifted Sofia от 9 до 21 август. Снимките ще бъдат в различни формати (от А2 до 10х15см), включително във фотоалбум от пътувания, а част от тях - и на вестникарска хартия. Изложбата включва и собствени фото-илюстрации към журналистически текстове на младия автор.

„Ако имате малко по-специфично чувство спрямо София и не я възприемате само като място, в което да пребивавате, ако у вас има нерационални чувства спрямо града, независимо дали на привързване или отблъскване, ако предизвиква осъзнати емоции у вас, може би тогава изложбата ще ви хареса.“ - допълва Константин.

Чуйте разговора с Константин Мравов.
И разгледайте някои от неговите снимки още сега...
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започва изграждането на 16 км от АМ "Хемус" от Белокопитово

Започва строителството на новия участък от АМ"Хемус" между пътния възел "Белокопитово" и търговищкото село Буховци. Първа копка на отсечката с дължина около 16 км бе направена в присъствието на премиера Бойко Борисов, министрите на регионалното развитие и на финансите Николай Нанков и Владислав Горанов, председателя на УС на АПИ инж.Светослав..

публикувано на 16.08.18 в 12:37

Йогалатес - баланс между ум, тяло, дишане и движение

Всяка събота и неделя до края на септември една добра възможност за здравословна почивка е инициативата "Йогалатес на Витоша". Това е еднодневна програма, насочена към всички, които искат да се разделят с излишните калории, зареждайки се с много положителни емоции на чист въздух. Йогалатес е система, която съчетава йога и пилатес. Стремежът е към съвършен..

публикувано на 16.08.18 в 10:16

Ново кръгово в "Драгалевци", местните подозрителни

Ново кръгово кръстовище е изградено в кв. "Драгалевци" на улиците „Папрат“ и „Захарий Зограф“. Кметът на район Витоша Теодор Петков обясни, че придобивката е дълго чакана и се открива на светлия празник Успение Богородично, който е и празник на квартала. Кръстовището е изградено за месец и е на стойност около 440 хиляди лева. Според жители на..

публикувано на 15.08.18 в 17:46

"Удая" пренася у нас събитие, което иначе е на хиляди километри

Любителите на източните практики, ще могат да се насладят на фестивала "Удая", който съчечатава йога и музика. Домакин на събитието е Правец, като се очаква да пристигнат учители, преподаватели и музиканти от целия свят, за да предадат своите умения и знания на всички участници. Началото е на 15 август, а програмата включва 5-дневен ритрийт с йога..

публикувано на 15.08.18 в 17:16

Нова детска градина отваря врати в "Драгалевци" през септември

В началото на месец септември в кв. "Драгалевци" ще отвори врати нова детска градина, съобщи кметът на район "Витоша" Теодор Петков . Детското заведение ще бъде за около 120 деца: По този начин ще намалим проблема с недостига на места, а за кв. "Драгалевци" мисля, че ще бъде решен почти изцяло. Теодор Петков добави, че продължава строителството на..

публикувано на 15.08.18 в 16:51