Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

От БНР - в галерията

Константин Мравов: Ако София не ви е безразлична, фотоизложбата ми вероятно ще ви хареса

| обновено на 09.08.18 в 16:13
4
Снимка: Константин Мравов
Младият журналист от БНР и фотограф Константин Мравов представя първата си фото изложба Цигари на бройка.
Константин снима в София от 2013 г., а в архива му до днес на преден план са графитите, промените в средата и анонимните ѝ обитатели, които улавя предимно с евтина техника.

„В изложбата няма да откриете високо качество на изображенията, защото не то е приоритет. Шумът, липсата на фокус и преекспонирането на светкавицата умишлено създават сурови, но и естествени сцени. Някои от тях ни убягват, други считаме за нечистоплътни. Започнах със снимане на графити, но и другите фотографии са с подобен характер." - казва Константин.

Експозицията, чиито куратори са Стела Каменова и Наталия Иванова, може да разгледате в галерия Gifted Sofia от 9 до 21 август. Снимките ще бъдат в различни формати (от А2 до 10х15см), включително във фотоалбум от пътувания, а част от тях - и на вестникарска хартия. Изложбата включва и собствени фото-илюстрации към журналистически текстове на младия автор.

„Ако имате малко по-специфично чувство спрямо София и не я възприемате само като място, в което да пребивавате, ако у вас има нерационални чувства спрямо града, независимо дали на привързване или отблъскване, ако предизвиква осъзнати емоции у вас, може би тогава изложбата ще ви хареса.“ - допълва Константин.

Чуйте разговора с Константин Мравов.
И разгледайте някои от неговите снимки още сега...

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Галина Тимова

За да не отпадат деца от училище, трябва повече да се работи с родителите

Гордея се, че работя заедно с учители, които са изключително любвеобилни, избягали са от предразсъдъците на нашето общество и влагат сърце и душа – подчерта в Радиоприемница Галина Тимова , която е преподавател и зам.-директор на столичното 75-о основно училище „Тодор Каблешков“, в което учат най-много ромски деца. За жалост в ромската общност..

публикувано на 23.05.19 в 17:22

Почтен, фин и изискан човек - така ще те запомним, Дани

Днес се простихме с журналиста от Българското национално радио Даниела Бенишева. Позната от емблематични за Радио София предавания, каквито са "Арте вива", „Кой-кой е“, „Радио кафе“, „Ритъмът на столицата“, но и по-старите - „Арт посоки“, „Чуй София!“, „София днес“. Дани си отиде от този свят на 20 май, след продължителна и упорита битка с рака. Ще..

публикувано на 23.05.19 в 17:15

Лятно кино в градината с "Белгийският крал"

От 26 май до 15 септември София Филм Фест организира Лятно кино в градината.  Началото е в 21:00 часа, а първата прожекция, която ще видим, ще бъде  „Белгийският крал“ - псевдодокументална комедия на режисьорите Питър Бросенс и Джесика Удуърт, копродукция между Белгия, Нидерландия и България. Крал Николас III е самотник и има чувството, че не..

публикувано на 23.05.19 в 17:01

Избор за читатели: българска класика, хеви метъл и... продължение на "Пилето"

В навечерието на 24 май имаме повод да поканим и да се срещнем с добре познатата ни Темз Арабаджиева, с която, както обикновено, говорим за хубави книги. Първото заглавие е добре известно на редица поколения. Филмът на Въло Радев „Крадецът на праскови“ - с Невена Коканова и Раде Маркович, е кинокласика, но не по-малко признат е и едноименният..

публикувано на 23.05.19 в 16:18

Преглеждайте децата за кърлежи след всяка разходка

Настоящият месец е най-благоприятният за кърлежите и не е необичайно зачестяването на случаите с ухапани. Децата са едни от най-уязвимите приемници на кръвосмучещия паразит и затова е важно те да се преглеждат след всяко излизане навън.  Цезаринка Илиева, началник на отдел „Паразитология“ в Столичната регионална здравна инспекция, съветва при..

публикувано на 23.05.19 в 16:06

"Спирка за разкази" вече очаква своите читатели

Първите разкази по спирките от тазгодишното издание на „Спирка за разкази“ вече очакват своите читатели. Спирките на градския транспорт обикновено са едни от най-незабележимите места в града. Места, през които само минаваме, губим си времето в чакане и продължаваме. От сдружение "Кашалот" правят опит да ги превърнат вместо това,  в място за вдъхновение..

публикувано на 23.05.19 в 16:01

Софийски музикални седмици - от днес до 30 юни

Сериозна история имат Софийските музикални седмици - от първия концерт преди 50 години, та до днес. Затова и поканихме в сутрешното ни Радиокафе Момчил Георгиев , който е артистичен директор и програмен координатор на фестивала. Интересен а фактът, че тази година "Седмиците...", както ги наричат помежду си музикантите, започат и завършват със Софийски..

публикувано на 23.05.19 в 15:40