Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

От БНР - в галерията

Константин Мравов: Ако София не ви е безразлична, фотоизложбата ми вероятно ще ви хареса

| обновено на 09.08.18 в 16:13
4
Снимка: Константин Мравов
Младият журналист от БНР и фотограф Константин Мравов представя първата си фото изложба Цигари на бройка.
Константин снима в София от 2013 г., а в архива му до днес на преден план са графитите, промените в средата и анонимните ѝ обитатели, които улавя предимно с евтина техника.

„В изложбата няма да откриете високо качество на изображенията, защото не то е приоритет. Шумът, липсата на фокус и преекспонирането на светкавицата умишлено създават сурови, но и естествени сцени. Някои от тях ни убягват, други считаме за нечистоплътни. Започнах със снимане на графити, но и другите фотографии са с подобен характер." - казва Константин.

Експозицията, чиито куратори са Стела Каменова и Наталия Иванова, може да разгледате в галерия Gifted Sofia от 9 до 21 август. Снимките ще бъдат в различни формати (от А2 до 10х15см), включително във фотоалбум от пътувания, а част от тях - и на вестникарска хартия. Изложбата включва и собствени фото-илюстрации към журналистически текстове на младия автор.

„Ако имате малко по-специфично чувство спрямо София и не я възприемате само като място, в което да пребивавате, ако у вас има нерационални чувства спрямо града, независимо дали на привързване или отблъскване, ако предизвиква осъзнати емоции у вас, може би тогава изложбата ще ви хареса.“ - допълва Константин.

Чуйте разговора с Константин Мравов.
И разгледайте някои от неговите снимки още сега...

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Денят на една софиянка

"Денят на една софиянка" e история за бежанка с неочакван край - добър. Често положителните истории за бежанците не достигат до нас, защото няма кой да ги разкаже.  С тази задача са се захванали от Фондация "Изящни дела", а продуктът на техния труд вече можем да видим във всички метролокации в София. Той представлява един късометражен филм ,..

публикувано на 22.01.19 в 17:47

Образованието - най-подкрепяният от дарители сектор у нас

Дарителските организации иската да видят отражение на своите проекти в политиките на Министерството на образованието и науката, отбеляза директорът на Българския дарителски форум Красимира Величкова. По думите й, постигнатият синхрон между двете страни може да доведе до значителни успехи не само в личностното развитие на учениците, но и в..

публикувано на 22.01.19 в 17:30

Момчетата от Innerglow изненадват с по-необичайни инструменти на представянето на Chained In Love

В петък, 25 януари, в известен столичен клуб, момчетата от групата Innerglow ще представят новия си сингъл Chained In Love и видеото към него. Това е песента, която самите слушатели избраха и с отзивите си след всеки концерт на групата ги убедиха, че трябва да запишат възможно най-скоро. Тодор Ковачев, Петър Желев, Иван Даскалов и Матей..

публикувано на 22.01.19 в 16:39
Васил Велев

Нов вид трудови договори предлагат работодатели

Работодатели предлагат с промени в Кодекса на труда да се въведат нов вид трудови договори. Предложението е да се записват две числа - общият разход за труд и нетната сума, която работникът получава след всички удръжки. Работодателските организации настояват осигурителната тежест да бъде разпределена поравно между работодателя и наетия работник,..

публикувано на 22.01.19 в 16:25
Захари Сотиров и Даниела Минкова-Машова

Ски скок и ски бягане - трудни, но изграждащи характер спортове

Зимните спортове, забавленията в планината и на пистата - за това говорим тази седмица в нашата "Радиоприемница". Днес на ход са темите за ски бягането и мястото му у нас. Не по-малко интересен за дискутиране спорт е и ски скокът. С какви предизвикателства се сблъскват желаещите да практикуват двата зимни спорта? Този и други въпроси обсъдихме с..

публикувано на 22.01.19 в 15:17