Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

До 15 септември приключва ремонтът на бул. "Константин Величков"

Снимка: Полина Начева
До 15 септември трябва да приключи изграждането на обособеното трасе на градския транспорт по бул. "Константин Величков". 
"В момента се полага четвъртият от общо шест преона за пътниците, които ще ползват градския транспорт в обособеното трасе по булеварда". Това каза зам.-кметът на София по направление "Транспорт и транспортни комуникации" Евгени Крусев, който извърши проверка на ремонтните дейности. 
По думите му, след ремонтните дейности всички спирки в района ще бъдат с перони и ще се пресича на светофарно-регулирани кръстовища, а самото трасе с релси ще бъде оградено с делиниатори, които ще са бетонови и ще са устойчиви на атмосферните условия.
"Трафикът на автомобили в района не би трябвало да се засили, тъй като булевардът се разширява, така че отново пътните платна да бъдат две", обясни още зам.-кметът Евгени Крусев.
Още по темата - чуйте в звуковия файл. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Стефан Дойчев и Ненчо Нейков вярват, че добротворчеството променя съдби

В днешно време спортът и благородните каузите вървят ръка за ръка, като едни спортисти работят с деца, а други работят за деца. Героите, с които ви срещнахме тази седмица, вече 15 години организират благотворителни турнири по тъч ръгби, а събраните средства даряват на различни организации, деца, останали без родители, на социални домове и на хора,..

публикувано на 23.10.18 в 17:35

Над 150 инициативи, свързани с четенето, ще се проведат в София

Над 150 инициативи, свързани с четенето, ще се проведат в София по случай Национална седмица на четенето, която ще продължи до 26 октомври. В България над 40% от българските ученици до 15 г. не могат да разберат това, което четат, показват данните от национално изследване. Това подчерта еврокомисарят по образованието Тибор Наврачич , в свой доклад...

публикувано на 23.10.18 в 16:41

Метрото оказва силно влияние за разрастването на пренебрегвани градски зони

Метрото е един от основните градоустройствени фактори, които оказват влияние за разрастването на пренебрегвани до скоро зони. Това подчерта на форум за градското развитие главният архитект на Столичната община Здравко Здравков . Той даде пример с изградента станция „Искърско шосе“ и строящата се станция в кв.„Овча купел“, които привличат все по-засилен..

публикувано на 23.10.18 в 16:29

Столичната библиотека бележи 90-годишен юбилей

С много и различни инициативи Столичната библиотека ще отбелжи своята 90-та годишнина. Всичко това се случва именно в седмицата на четенето. В наши дни Столичната библиотека и филиалите й съхраняват около един милион библиотечни единици, осигуряват обслужване на хиляди столичани, а изградената компютърна мрежа предлага достъп до библиографски,..

публикувано на 23.10.18 в 16:21

Как се „познава“ времето

Какво ще бъде времето? Това е въпросът, който си задаваме всяка вечер, преди да се приготвим за утрешния ден, а и преди да излезем в планувана годишна отпуска. Как се „познава“ времето, как ни влияе то и как се променя? За да си отговорим на всички тези въпроси, поканихме в студиото на "Радиоприемница" метеорологът  доц. Илиян Господинов . И тъй..

публикувано на 23.10.18 в 16:02