Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

До 15 септември приключва ремонтът на бул. "Константин Величков"

Снимка: Полина Начева
До 15 септември трябва да приключи изграждането на обособеното трасе на градския транспорт по бул. "Константин Величков". 
"В момента се полага четвъртият от общо шест преона за пътниците, които ще ползват градския транспорт в обособеното трасе по булеварда". Това каза зам.-кметът на София по направление "Транспорт и транспортни комуникации" Евгени Крусев, който извърши проверка на ремонтните дейности. 
По думите му, след ремонтните дейности всички спирки в района ще бъдат с перони и ще се пресича на светофарно-регулирани кръстовища, а самото трасе с релси ще бъде оградено с делиниатори, които ще са бетонови и ще са устойчиви на атмосферните условия.
"Трафикът на автомобили в района не би трябвало да се засили, тъй като булевардът се разширява, така че отново пътните платна да бъдат две", обясни още зам.-кметът Евгени Крусев.
Още по темата - чуйте в звуковия файл. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ново кръгово в "Драгалевци", местните подозрителни

Ново кръгово кръстовище е изградено в кв. "Драгалевци" на улиците „Папрат“ и „Захарий Зограф“. Кметът на район Витоша Теодор Петков обясни, че придобивката е дълго чакана и се открива на светлия празник Успение Богородично, който е и празник на квартала. Кръстовището е изградено за месец и е на стойност около 440 хиляди лева. Според жители на..

публикувано на 15.08.18 в 17:46

"Удая" пренася у нас събитие, което иначе е на хиляди километри

Любителите на източните практики, ще могат да се насладят на фестивала "Удая", който съчечатава йога и музика. Домакин на събитието е Правец, като се очаква да пристигнат учители, преподаватели и музиканти от целия свят, за да предадат своите умения и знания на всички участници. Началото е на 15 август, а програмата включва 5-дневен ритрийт с йога..

публикувано на 15.08.18 в 17:16

Нова детска градина отваря врати в "Драгалевци" през септември

В началото на месец септември в кв. "Драгалевци" ще отвори врати нова детска градина, съобщи кметът на район "Витоша" Теодор Петков . Детското заведение ще бъде за около 120 деца: По този начин ще намалим проблема с недостига на места, а за кв. "Драгалевци" мисля, че ще бъде решен почти изцяло. Теодор Петков добави, че продължава строителството на..

публикувано на 15.08.18 в 16:51

Био смокини изненадват посетителите на фермерския фестивал

Био смокини са днешната изненада за посетителите на фермерския фестивал пред Министерството на земеделието и храните. Вече традиционно провеждащият се пазар всяка сряда от 10:30 до 18:30 ч, събира сертифицирани производители от цялата страна. Разбира се, представени бяха много други продукти, характерни за нашите ширини, както и напълно екзотични за..

публикувано на 15.08.18 в 16:38

Денят на спасението напомни за медиците, загинали за чужд живот

С минута мълчание и вой на сирени за 14-та поредна година пред Паметника на загиналите медицински чинове пред Военномедицинската академия бе отбелязан Денят на спасението – ден, в който свеждаме глави за почит пред подвига на над 130-те лекари и медицински сестри, полицаи, доброволци и граждани, пожертвали себе си, за да дадат живот на хора в беда...

публикувано на 15.08.18 в 15:37