Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Въвежда се организация на движението за ремонт на бул. „Пенчо Славейков“

Снимка: БГНЕС

Въвежда се организация на движението за ремонт на бул. „Пенчо Славейков“ в София в участъка от ул. „Цар Асен I“ до бул. „Прага“. Това съобщиха от Столичната община. 

От днес до 24.00 часа на 25 август 2018 г. се забранява влизането на пътни превозни средства, паркирането и престоя по крайна дясна лента от югозападната страна на пътното платно на бул. „Пенчо Славейков“, в участъка от ул. „Цар Асен I“ до бул. „Прага“. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Реконструират жп гарите Подуяне и Искър за над 5 млн. лв.

Днес бяха подписани договорите за реконструкция на жп гарите Подуяне и Искър. Двете основни софийски гари ще бъдат изцяло обновени през следващата година със средства от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г., съобщиха от НКЖИ. Гаровите комплекси Подуяне и Искър са част от жп линията София – Пловдив, която е..

публикувано на 25.04.19 в 16:47

"София Моно 2019" идва в началото на юни

Деветото издание на фестивала на моноспектаклите – “София Моно 2019” ще се проведе от 1 до 9 юни тази година на обичайното му място - в парка на Военна академия “Г.С.Раковски” в София. В тазгодишното издание, в рамките на девет дни, на едно място ще бъдат показани някои от най-качествените моноспектакли и..

публикувано на 25.04.19 в 15:49

ПУП за Борисовата градина предвижда възстановяване на къпалнята „Мария Луиза“ и на Летния театър

Проектът за първи подробен устройствен план на Борисовата градина вече е готов, а екипът от ландшафтни архитекти, начело с проф. Атанас Ковачев , вече го внесе за обсъждане в направление „Архитектура и градоустройство“ на Столичната община. Пред БНР проф. Ковачев сподели, че в основата на плана е идеята за завръщане на стария облик на парка, а след..

публикувано на 25.04.19 в 14:01

За плащане на данъци с отстъпка остават само 25 и 30 април

Само 2 работни дни остават - днес и 30 април - до крайния срок, в който собствениците на недвижими имоти и моторни превозни средства могат да платят годишните си данъци с 5% отстъпка, ако цялата сума се внесе наведнъж. До края на този месец е и крайният срок и за първата вноска на такса битови отпадъци, напомнят от Столичната община. Ако..

публикувано на 25.04.19 в 09:25

Над 19 000 допълнителни места във влаковете за празниците осигурява БДЖ

БДЖ ще осигури над 19 000 допълнителни места в съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната, съобщиха от компанията. Увеличаването на капацитета от седящи места във влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на почивните дни по повод Великден, Денят на труда (1-ви май) и Денят на..

публикувано на 25.04.19 в 09:08

Днес е Велики четвъртък

Днес е Велики четвъртък, денят на Тайната вечеря на Божия син с апостолите, на която Той им предал най-ценния урок – за смирението. Установено е тайното Свето причастие. Свещенослужителите изнасят кръста от олтара, което символизира носенето му от Христос към Голгота.  В народната обредност на Велики четвъртък се боядисват яйцата. В няколко..

публикувано на 25.04.19 в 08:58

Столични райони с нарушено водоснабдяване

Временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от „Софийска вода”. Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Майор Юрий Гагарин“ в жк. „Изток“ се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 17.00 часа в района на: ул. „Майор Юрий Гагарин“ от ул. „Атанас Далчев“ до ул. „Тарас Шевченко“, бул...

публикувано на 25.04.19 в 08:54