Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Фестивал на солта на брега на Атанасовското езеро

Автор:
Снимка: Facebook/ Солта на живота / Salt of Life
За шести път на брега на Атанасовското езеро ще се съберат хиляди любители на природата, изкуството и приятните изживявания, за да се включат във Фестивала на солта. 

По бреговете на лагуната ще можем да участваме в ателиета и забавления, ще видим изложби, ще слушаме музика, ще се докоснем до едно специално място. И тази година посетителите, които идват на басейните с луга ще имат възможност да се запишат за участие в конкурса "Мис и Мистър "Солена кал. Влакче на солта ще се движи на всеки 20 минути и ще превозва посетителите от една на друга фестивална точка.

Фестивалът „Солта на живота“ започва в 16:00 днес и ще продължи до залез слънце, а още за предстоящите забавленията край лагуната - чуйте в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Стефан Дойчев и Ненчо Нейков вярват, че добротворчеството променя съдби

В днешно време спортът и благородните каузите вървят ръка за ръка, като едни спортисти работят с деца, а други работят за деца. Героите, с които ви срещнахме тази седмица, вече 15 години организират благотворителни турнири по тъч ръгби, а събраните средства даряват на различни организации, деца, останали без родители, на социални домове и на хора,..

публикувано на 23.10.18 в 17:35

Над 150 инициативи, свързани с четенето, ще се проведат в София

Над 150 инициативи, свързани с четенето, ще се проведат в София по случай Национална седмица на четенето, която ще продължи до 26 октомври. В България над 40% от българските ученици до 15 г. не могат да разберат това, което четат, показват данните от национално изследване. Това подчерта еврокомисарят по образованието Тибор Наврачич , в свой доклад...

публикувано на 23.10.18 в 16:41

Метрото оказва силно влияние за разрастването на пренебрегвани градски зони

Метрото е един от основните градоустройствени фактори, които оказват влияние за разрастването на пренебрегвани до скоро зони. Това подчерта на форум за градското развитие главният архитект на Столичната община Здравко Здравков . Той даде пример с изградента станция „Искърско шосе“ и строящата се станция в кв.„Овча купел“, които привличат все по-засилен..

публикувано на 23.10.18 в 16:29

Столичната библиотека бележи 90-годишен юбилей

С много и различни инициативи Столичната библиотека ще отбелжи своята 90-та годишнина. Всичко това се случва именно в седмицата на четенето. В наши дни Столичната библиотека и филиалите й съхраняват около един милион библиотечни единици, осигуряват обслужване на хиляди столичани, а изградената компютърна мрежа предлага достъп до библиографски,..

публикувано на 23.10.18 в 16:21

Как се „познава“ времето

Какво ще бъде времето? Това е въпросът, който си задаваме всяка вечер, преди да се приготвим за утрешния ден, а и преди да излезем в планувана годишна отпуска. Как се „познава“ времето, как ни влияе то и как се променя? За да си отговорим на всички тези въпроси, поканихме в студиото на "Радиоприемница" метеорологът  доц. Илиян Господинов . И тъй..

публикувано на 23.10.18 в 16:02