Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Акцент от Мюзик пойнт

Тропикъл перкусии и кокетни вокали в новото видео на Мура Маса

Кадър от видеото към Complicated
Снимка: Vevo

СнимкаКолкото и богат да е вашия летен саундтрак, препоръчваме към него да прибавите Complicated на британеца Мура Маса. Слънчевото звучене в трака идва от тропикъл семпли на фона на будещия възхищение глас на НЕО. При премиерата миналата седмица за Би Би Си 22-годишният артист oписа парчето като “много интригуваща, голяма поп песен, която е спиритуалния наследник на Firefly”. 
Firefly e предишният хит на Маса с НЕО, който излезе през 2015-а и бе включен в дебютния му албум от миналата година.

Complicated, чието видео излезе тази седмица, се придържа към модерното електронно инди звучене на Мура Маса, но това по думите му не е индикация за бъдещия му проект. Той казва, че новата му песен, както и предишната Move Me с Октейвиън може да се приеме за епилог на “Сезон 1”.

За този хит и още нова музика слушайте Мюзик Пойнт.
Тази седмица - завръщането на Робин, още едно парче от предстоящия нов проект на Зейн, както и свежи попълнения от Зед и Чарли Пут.

В обзора на радио класациите - Калвин Харис и Дуа Липа оставиха голям отпечатък на Острова с тяхната една целувка, но дали отпечатъкът на върха се е изтъркал след 4 седмици? В Щатите Маруун Файв и Карди Би окупираха номер едно и са с нагласа да се задържат, но бързо катерещият се Пост Малоун се кани да ги свали.

Плюс: според ново проучване все по-малко хора на Острова свалят нелегално музика. Ще разсъждаваме за причините.

В класическия микс -музиката на легендата Найъл Роджърс и по-скоро онези песните, които са негови фаворити.

Слушайте Мюзик Пойнт в петък от 8 вечерта и събота от 1 следобед по Радио София.ВИЖТЕ ОЩЕ
Волфганг Мутшпил

Волфганг Мутшпил е с китарата в Буенос Айрес, а Якоб Бро, Томас Морган и Джоей Барон - в Копенхаген

Слънчев джаз+ продължава излъчването на откъси от новите продукции на едни от лидерите на афро-кубинския и южно-средиземноморския джаз - Омар Соса (в дуо с Илян Канисарес), Лионел Луек и Дафер Юсеф. Цялостно слушане на албумите им в кураторските плейлисти в Бинар. Разходка из Буенос Айрес с Волфганг Мутшпил и Копенхаген с Якоб Бро и Джоей..

публикувано на 21.10.18 в 07:20

Пленяващ скандинавски саунд от обещаваща звезда, която създава цветна музика

Тя е един горещите поп-експорти от изпълнената с приказни картини Норвегия. Родом от Барду, който се намира в северната част на страната, Лилиам Халима е полу-норвежка, полу-кенийка. Първите ѝ опити в музиката са в дебрите на скандинавския поп, а сега изследва арендби диапазона. На музикалната сцена е известна като Лил Халима. 19 годишната..

публикувано на 19.10.18 в 11:23

Ден на Кубинската култура

Когато се говори за съвременна кубинска култура не може да не се изтъкнат живеещите и работещи в Европа творци от по-младото поколение. Людмил Фотев ("Слънчев джаз+" и стрийм "Дуенде") ще ни срещне с композитора и пианист Омар Соса Слушаме и гледаме откъс от последната му творба с младата Илян Канисарес, която също композира, свири на..

публикувано на 19.10.18 в 08:20

Евгени Минчев коментира певици - фешън икони

Днес предаването е посветено на певици, които поставят и трендове в модата. Сред тях са Мадона, Бионсе, Риана, Пинк, Кайли Миноуг и други. В студиото гостува известният пиар, продуцент и моден експерт Евгени Минчев. Той ще разкаже и за интересния си живот, баловете, които организира и новия си проект като певец на френски шансони и евъргрийни...

публикувано на 18.10.18 в 10:45

Огледални звуци

Джазът в ХХІ век не би бил същият без етническите търсения на големите от втората половина на 20 век – от Дизи и Майлз, през Маклафлин и Гарбарек, до Трюфа и Гарсиа-Фонс. Навлизането на нови инструменти бе естествен процес, както съвместното музициране на творци с различни традиции, но сходен поглед. Дафер Юсеф вкарва лауда в джаза заедно със..

публикувано на 15.10.18 в 17:04