Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

С филма „Татко снима мръсни филми“ завършва поредната седмица на Блок Кино

Снимка: blok-kino.com
С документалния филм „Татко снима мръсни филми“ завърши поредната седмица на откритите прожекции за съвременно българско кино - Блок Кино. Инициативата, която се организира за четвърта поредна година в различни столични квартали, представя специална селекция от най-доброто ново игрално, документално и анимационно кино у нас.

Инициативата е важна. Някой да го организира, казаха някои от посетителите. Според хората е дори по-добре, че прожекциите се случват през седмицата, защото така не се събират много хора, а е хубаво през седмицата да има подобно културно разнообразие.


Прожекция в кв.„Редута“ няма да има, а следващият квартал, който е включен в програмата на Блок Кино е кв. „Надежда“. В понеделник ще може да гледате „Жажда“ и „Колело“ в Северния парк, а началото отново е в 20.45 ч.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Стефан Дойчев и Ненчо Нейков вярват, че добротворчеството променя съдби

В днешно време спортът и благородните каузите вървят ръка за ръка, като едни спортисти работят с деца, а други работят за деца. Героите, с които ви срещнахме тази седмица, вече 15 години организират благотворителни турнири по тъч ръгби, а събраните средства даряват на различни организации, деца, останали без родители, на социални домове и на хора,..

публикувано на 23.10.18 в 17:35

Над 150 инициативи, свързани с четенето, ще се проведат в София

Над 150 инициативи, свързани с четенето, ще се проведат в София по случай Национална седмица на четенето, която ще продължи до 26 октомври. В България над 40% от българските ученици до 15 г. не могат да разберат това, което четат, показват данните от национално изследване. Това подчерта еврокомисарят по образованието Тибор Наврачич , в свой доклад...

публикувано на 23.10.18 в 16:41

Метрото оказва силно влияние за разрастването на пренебрегвани градски зони

Метрото е един от основните градоустройствени фактори, които оказват влияние за разрастването на пренебрегвани до скоро зони. Това подчерта на форум за градското развитие главният архитект на Столичната община Здравко Здравков . Той даде пример с изградента станция „Искърско шосе“ и строящата се станция в кв.„Овча купел“, които привличат все по-засилен..

публикувано на 23.10.18 в 16:29

Столичната библиотека бележи 90-годишен юбилей

С много и различни инициативи Столичната библиотека ще отбелжи своята 90-та годишнина. Всичко това се случва именно в седмицата на четенето. В наши дни Столичната библиотека и филиалите й съхраняват около един милион библиотечни единици, осигуряват обслужване на хиляди столичани, а изградената компютърна мрежа предлага достъп до библиографски,..

публикувано на 23.10.18 в 16:21

Как се „познава“ времето

Какво ще бъде времето? Това е въпросът, който си задаваме всяка вечер, преди да се приготвим за утрешния ден, а и преди да излезем в планувана годишна отпуска. Как се „познава“ времето, как ни влияе то и как се променя? За да си отговорим на всички тези въпроси, поканихме в студиото на "Радиоприемница" метеорологът  доц. Илиян Господинов . И тъй..

публикувано на 23.10.18 в 16:02