Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

За децата - капоейра в планината

Снимка: Facebook
Планински детски лагер с капоейра на хижа "Еделвайс" организира българско капоейра студио. 

Капоейра е афро-бразилско бойно изкуство, което се ражда в началото на 16 век в Бразилия. То се превръща в символ на свободата и вече е разпространено в целия свят. По традиция играта се води в кръг, включва много танци, музика и акробатични изпълнения. Може да се практикува както от възрастни, така и от деца.
Летният преход ще тръгне на 18 август от "Златните мостове" и ще продължи до хижа "Еделвайс". Децата ще се изкачат до местност Офелиите, където ще обядват, ще се покатерят по стена, ще се спускат с тролей. Денят им ще продължи с тренировки по капоейра, настолни игри и палатков лагер.
„За децата капоейра е много интересна. При това компютърно поколение, което наблюдаваме, тя може да осигури необходимата физическа активност. Капоейра е и култура, която обогатява вътрешния свят на децата, а също така им помага да намерят много нови приятели“, казва организаторът и инструктор по капоейра Коста Щерев
Организаторите напомнят, че в планината децата трябва да са снабдени с вода, храна, връхни дрехи, крем за слънце и против насекоми.
Още - чуйте в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Добрият работодател се познава не само по данъчната декларация за доходите

Кои работодатели искат да са най-... в 8 категории

Остават няколко дни до крайния срок за кандидатстване в конкурса „Работодател на годината“, който има за цел да отличи най-добрите български компании. Желаещите имат възможност да изпращат своите кандидатури до 24 август в уеб сайта на организатора - форума „Кариера в България. Защо не?". "Макар това да е първото издание на конкурса, то предизвиква..

публикувано на 16.08.18 в 16:46

"Зелената библиотека" среща читателите с детския автор Боби Мирчев

Независимо от ремонтните дейности на площад „Славейков“ и по ул. „Граф Игнатиев“, в последните два месеца Столичната библиотека е раздала с 20 хиляди книги повече, отколкото за същия период на миналата година. До края на 2018-а от библиотеката очакват бройката до достигне половин милион книги за тази година. Това е възможно благодарение на инициативи..

публикувано на 16.08.18 в 16:15

Родители готвят протест за приема и недостига на места в софийските детски градини

Протест с искане за разширения и за построяване на нови детски градини и училища в София организират от Инициативния комитет за качествена и иновативна образователна система на 10 септември. Друго основно искане на организаторите на протеста е за кадрови промени в Дирекция „Образование“ на Столичната община. Това обяви за Радио София председателят на..

обновено на 16.08.18 в 15:51

Отваря врати най-голямата детска градина в София

Най-голямата детска градина в София ще отвори врати на 3 септември. Тогава ще бъде открита новоизградената сграда-филиал към 76-а градина „Сърничка“ в район „Младост“ и в това детско заведение вече ще има общо 20 групи. Директорът Петя Янкова посочи, че към момента са записани 232 деца във филиала: Децата вече са приети. Разпределени са в две..

публикувано на 16.08.18 в 15:35

Въпреки неприятната миризма, не е отчетено превишаване на основните замърсители на въздуха

Не е отчетено превишаване на основните замърсители на въздуха в няколко столични района. Това става ясно от данните от експресния анализ от мобилната лаборатория на Изпълнителната агенция по околна среда към момента не показват превишавания на основните показатели, характеризиращи качеството на атмосферния въздух. Замерванията бяха направени по..

публикувано на 16.08.18 в 14:55