Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Близо 100 души ще се включат в състезанието по планинско бягане „Палакария“

Близо 100 участници са се записали досега за състезанието по планинско бягане „Палакария“. То е част от веригата RunBG Trail Series, в която попадат и други подобни надпревари, включително и нощното бягане на Панчарево, което е едно от най-интересните за състезателите.

„Палакария“ ще се проведе в с.Ярлово и макар да се преминава по пресечен терен, организаторите споделят, че това е едно от най-леките състезания от веригата.

Четвъртото издание на състезанието „Палакария“ тази година ще се проведе на 11 август. Все още може да се запишете за участие, тъй като крайният срок е до 22.00 ч днес, споделя организаторът Илиян Лазаров.

И може би заради лекото трасе, много от утвърдените бегачи, които участват традиционно в останалите състезание от веригата Trail Series, няма да се включат.

Лазаров допълни, че повече информация за състезанието може да се открие на Фейсбук страницата на събитието. Там участниците се разбират и за групово пътуване до Ярлово, тъй като общественият транспорт до селото не е особено удобен. Стартовите номера за бегачите се раздават от 7.30ч., а в 9.00 ч. започва и надпреварата.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Добрият работодател се познава не само по данъчната декларация за доходите

Кои работодатели искат да са най-... в 8 категории

Остават няколко дни до крайния срок за кандидатстване в конкурса „Работодател на годината“, който има за цел да отличи най-добрите български компании. Желаещите имат възможност да изпращат своите кандидатури до 24 август в уеб сайта на организатора - форума „Кариера в България. Защо не?". "Макар това да е първото издание на конкурса, то предизвиква..

публикувано на 16.08.18 в 16:46

"Зелената библиотека" среща читателите с детския автор Боби Мирчев

Независимо от ремонтните дейности на площад „Славейков“ и по ул. „Граф Игнатиев“, в последните два месеца Столичната библиотека е раздала с 20 хиляди книги повече, отколкото за същия период на миналата година. До края на 2018-а от библиотеката очакват бройката до достигне половин милион книги за тази година. Това е възможно благодарение на инициативи..

публикувано на 16.08.18 в 16:15

Родители готвят протест за приема и недостига на места в софийските детски градини

Протест с искане за разширения и за построяване на нови детски градини и училища в София организират от Инициативния комитет за качествена и иновативна образователна система на 10 септември. Друго основно искане на организаторите на протеста е за кадрови промени в Дирекция „Образование“ на Столичната община. Това обяви за Радио София председателят на..

обновено на 16.08.18 в 15:51

Отваря врати най-голямата детска градина в София

Най-голямата детска градина в София ще отвори врати на 3 септември. Тогава ще бъде открита новоизградената сграда-филиал към 76-а градина „Сърничка“ в район „Младост“ и в това детско заведение вече ще има общо 20 групи. Директорът Петя Янкова посочи, че към момента са записани 232 деца във филиала: Децата вече са приети. Разпределени са в две..

публикувано на 16.08.18 в 15:35

Въпреки неприятната миризма, не е отчетено превишаване на основните замърсители на въздуха

Не е отчетено превишаване на основните замърсители на въздуха в няколко столични района. Това става ясно от данните от експресния анализ от мобилната лаборатория на Изпълнителната агенция по околна среда към момента не показват превишавания на основните показатели, характеризиращи качеството на атмосферния въздух. Замерванията бяха направени по..

публикувано на 16.08.18 в 14:55