Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Потърпевшите от фалита на ЗК "Олимпик" могат да потърсят обезщетение

Снимка: БГНЕС

Горещата трафик тема от тази седмица бе фалитът на кипърската застрахователна компания „Олимпик“ АД, който засегна близо 200 хил. български граждани. Според оценките, въпреки сътресението застрахователният пазар в България остава стабилен. Редица български застрахователи са се опитали по различни начини да предупредят своевременно клиентите си за създалата се ситуация с фалита на кипърското застрахователно дружество.


Пострадалите трябва да знаят, че има начини те да получат обезщетение от фалиралата компания. Пред Радио София Ивета Кунова - председател  на Българската асоциация на застрохователните брокери обясни, че клиентите, които са сключили застраховка "Гражданска отговорност" към ЗК „Олимпик“ и искат да получат парите си обратно, трябва да подадат заяления за сторно на премиите единствено и само в офиси на фалиралото дружество. Клиентите, които искат обезщетения, трябва да се обърнат към Гаранционния фонд на Кипър.

По-рано от МВР проявиха разбиране и съобщиха, че ще дадат гратисен период от няколко дни на шофьори, които вече са с невалидна "кипърска" застраховка „Гражданска отговорност“. Те няма да бъдат глобявани, но ще получават предупреждение незабавно да сключат нова застраховка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Георги Илиев

В район "Слатина" се строят 5 метростанции от трасето на новия лъч

През втория си мандат кметът на столичния район "Слатина" Георги Илиев очаква да се довърши започнатият метролъч, да бъдат изградени нови детски градини (има осигурени терени), баскетболна зала, поликлиника, училище, мостове. "Опитваме се да облекчаваме максимално проходимостта около строящото се метро. В момента най-голяма част от трасето по..

публикувано на 19.03.24 в 09:40

Хладно и дъждовно, в София – до 8°

Днес ще бъде облачно с валежи от дъжд, главно в Южна България и североизточните райони. Вятърът ще е умерен, от северозапад, в източните райони – от североизток и с него ще нахлува студен въздух. Дневните температури ще се понижат и максималните ще бъдат между 8° и 13°, в София – около 8° . Вечерта от северозапад облачността ще започне да се..

публикувано на 19.03.24 в 07:20

"Форум", 18.03.24: (Не) иска ли Бойко Борисов премиерът да е Габриел?

В деня, когато се очакваше ротираният премиер Мария Габриел да представи пред президента Румен Радев папка с имената на състава на следващия кабинет, всичко което стана, обусловено донякъде и от вчерашните преговори и нажежаване на обстановката с нощни пресконференции, безапелационно определи доминиращата тема. След размяна на реплики,..

публикувано на 18.03.24 в 19:05

Тийнейджъри получават отговор на въпроса "Какъв да стана, когато порасна?"

Второто издание на форума за професионална ориентация "Какъв да стана, когато порасна?" ще се проведе тази събота (23.03.2024) от 11:00 до 18:00 ч. в един от големите търговски центрове в София. Инициативата е насочена към ученици от 7-и до 12-и клас , както и към техните родители и учители, към студенти и всички, които търсят ново..

публикувано на 18.03.24 в 17:45

Деца и възрастни оценяват държавата

Рекорден брой деца и възрастни оцениха политиките на държавата за "Бележник 2024". Над 3 200 възрастни и деца и младежи до 18 г. се включиха в анкетите на Национална мрежа за децата (НМД) с мнение за свършеното от държавата през последната година в политиките за семействата и децата у нас. Оценките им в общо 9 области ще залегнат в мониторинговия..

публикувано на 18.03.24 в 17:29
Радан Кънев

Евродепутати приеха закон за промишлените отпадъци и за енергийна ефективност

Директива за намаляване на промишлените емисии бе гласувана и приета преди дни от Европейския парламент. Новите правила имат за цел да намалят замърсяването на въздуха, водата и почвата от промишлените инсталации и големите животновъдни стопанства. Докладчик на директивата е българският депутат Радан Кънев , с него бе и разговорът по..

публикувано на 18.03.24 в 16:50
Д-р Неделчо Тотев

Болнични организации са завели дело срещу Анекса към НРД

В Анекса към Националния рамков договор (НРД) от 20.02.2024 г.  , реграментиращ взаимоотношенията на изпълнители (лекари) на здравни услуги и Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) има много поводи за недоволство. Различни сдружения на лечебните заведения обаче са единодушни по отношение на въведени прагове за минимални възнаграждения..

публикувано на 18.03.24 в 15:40