Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Гражданската отговорност" поскъпва, грижата на застрахователите за безопасността на пътя - не

Снимка: БГНЕС
Има разминаване между официалната статистика, която МВР отчита по отношение на пътната безопасност и „задъхването“ на застрахователите.

Вече е ясно, че „Гражданската отговорност“ се повишава значително.

Като основание за поскъпването на застраховката „Гражданска отговорност“ се посочва решение на Върховния касационен съд, но то е от юни т.г. и не може да служи като основание – коментира в ефира на Радио София Богдан Милчев от Института за пътна безопасност. - В края на 2017 г. МВР гордо отчете спад по всички показатели на пътно-транспортния травматизъм. Не бива застрахователите само да участват в пиар кампании и да твърдят, че всичко ще се оправи и нормализира с повишаването на цените. В целия Еропейски съюз техните колеги отделят средства за пътна безопасност.

Чуйте разговора на Божидар Янев с Богдан Милчев, както и анкетата на Елмира Джома.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Защо E = mc²?“ - книга и научно шоу на проф. Брайън Кокс за почитателите на астрофизиката

Явор Въжаров-Або, гостува в предаването "Радиокафе“, за да ни разкаже за научнопопулярния бестселър на проф. Брайън Кокс "Защо E = mc²?“, който в Зала 1 на НДК, ще представи научното шоу “Хоризонти“, с което обиколи света. Проф. Брайън Кокс е британски физик, направил науката достъпна и вълнуваща за милиони хора по целия свят. Той е..

публикувано на 28.03.24 в 14:16

Празненство на колоезденето в София

Утре вечерта (29.03.2024 г.) София ще се превърне в празненство на колоезденето. Велосипедистите ще се съберат в 19.00 часа при пилоните на НДК, за да покажат сила и единство, казват организаторите. Пред Радио София Иво Делин от сдружение „Велоеволюция“ обясни, че събитието е едно от най-вълнуващите за градската велосипедна общност. Той..

публикувано на 28.03.24 в 14:06

Синдикат "Защита" протестират в София

От националния синдикат "Защита" протестират в центъра на София. Исканията са увеличаване на минималната работна заплата на 1200 лв. за цялата страна, както и увеличаване на основната работна заплата в Центровете за спешна медицинска помощ и в болниците. Това каза председателят на синдиката Красимир Митов. "Да изпълнят обещанията към..

публикувано на 28.03.24 в 13:05

Спортната академия отваря врати за свои потенциални възпитаници

Националната спортна академия отваря вратите си на 29 март 2024 г. (петък) за ученици и кандидат-студенти. От 11:00 ч. в Аула А1 в сградата на Ректората (ул. „Акад. Стефан Младенов“ 21, кв. "Студентски град") те ще имат възможността да научат как става кандидатстването, както и за специалностите, по които Академията предлага обучение. Ще..

публикувано на 28.03.24 в 10:45

Михаил Нинов: За да сме щастливи, трябва да ни е хубаво не само вкъщи

Огромен градински шах, "Не се сърди човече" и тенис маси за свободно ползване, джаги и… кучемат могат да се видят в район "Триадица" Идеята и заслугата е на Михаил Нинов, който живее в кв. "Иван Вазов". "Започнахме без голям план, със засаждане на цветя, с малки неща. После направихме люлка… За да живеем щастливи, трябва да ни е..

публикувано на 28.03.24 в 09:56

В район "Триадица" има още тротоари за ремонт, нужни са паркинги

Трябва да се направят паркинги и да се довършат започнатите ремонти на тротоарите. През почивните дни много хора идват с колите си до Южния парк и паркират или на булеварда, или в близките вътрешноквартални улици. Това отбеляза пред БНР-Радио София Йоан Колев, който живее в кв. "Стрелбище", район "Триадица". Той отбеляза, че голяма..

публикувано на 28.03.24 в 09:09
Градината

Температурите се вдигат, облаците не отстъпват лесно

До обяд валежите в западните райони ще спрат, а облачността ще се разкъсва и ще намалява до предимно слънчево време. Над Централна и Източна България облачността ще се увеличи и ще е значителна, около и след обяд – купеста и купесто-дъждовна. Ще има валежи от дъжд, на места - с гръмотевици. Ще духа умерен, в Източна България – силен юг-югозападен..

публикувано на 28.03.24 в 07:20