Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

"През пет планини" с Ива Петрони

Автор:
2
Снимка: Димитър Алексов
Журналистката Ива Петрони изминава 260 километра през пет планини, като пътуването ѝ отнема общо около две седмици, но на 13 етапа. 

Нарича преживяването си „туризъм за заети хора“ и го описва в пътеводител, наречен „През пет планини“. 

Ива минава маршрута Е4 в българската му част. Описва по забавен начин преживяванията си и дава подробна информация за маршрута, забележителностите, местата за хранене и спане, дава и GPS координати. 

Снимките в луксозното издание са на фотографа Димитър Алексов, а Ива Петрони ни гостува, за да разкаже за преживяванията си, за трудностите, но и за прекрасните моменти, които са я карали да продължи до края. Чуйте.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Тодор Гаджалов: Надявам се "Важното е да вървя" да вдъхне сили на много хора

Тодор Гаджалов се завръща след тежък житейски период с нов авторски проект, озаглавен „Важното е да вървя“. Видеоклипът е заснет през различни сезони и показва красиви планински гледки от България. „В момент на слабост, когато чувствах, че съм спрял на едно място и нищо не се случва, когато нямах стимул и желание да творя, свободата и..

публикувано на 22.02.19 в 17:01

В музея „Земята и хората“ влизат и котки, участват в изложба-конкурс

Мейн кун, Британска късокосместа, Девън рекс, Канадски сфинкс, Минск, Бобтейл - това са само част от прекрасните породи котки, които ще можете да разгледате в рамките на международното изложение на котки в музея „Земята и хората“. То ще се проведе този уикенд (23 и 24 февруари). По време на събитието ще имате възможност да видите както..

публикувано на 22.02.19 в 16:55

Предприемаческа програма предизвиква студентите

Започна кандидатстването за първата предприемаческата програма у нас - "Challenge YOU". Тя е отворена за студенти от страната между 17-и 29-годишна възраст.   Инициативата цели да помогне на участниците да подобрят предприемаческите си уменията и да развият идеите си до работещи бизнеси. В края на програмата най-добрият екип ще получи и..

публикувано на 22.02.19 в 16:41

Английската гимназия минава на едносменен режим на обучение догодина

До средата на 2020 г. ще бъде завършено разширението на Първа английска гимназия, съобщи кметът на София при проверка ремонта. Тогава училището ще има готовност да премине на едносменен режим на обучение. В момента до съществуващата сграда се прави разширение заедно с нов физкултурен салон. В сградата се помещават две училища - Първа английска..

публикувано на 22.02.19 в 16:34

12 фермерски пазара са в културния календар на София за 2019-а

Фермерските пазари вече са част от културния календар на София. За шеста поредна година на улица "Оборище", точно зад катедралата "Александър Невски" над 80 производители ще изложат много вкусна храна и интересни изделия. Така, че ако запасите на домашен мед, млечни продукти или пък зеленчуци са на привършване, освободете си час време на 24 февруари -..

публикувано на 22.02.19 в 16:33
Арета Франклин

Арета Франклин - "Say a Little Prayer

Днес в рубриката "Незабравимите" слушаме песен, която е изпята на два пъти, от две певици, в рамките на две години - все с огромен успех. Името ѝ е "Say a Little Prayer", написана е от Брт Бакара и Хал Дейвид, първоначално за Дион Уоруик, която я записва още през 1966-а. Този запис остава неиздаден цяла година по ред причини. Въпреки че самият..

публикувано на 22.02.19 в 16:25

Отново протест за справедливост пред Народното събрание

Пред сградата на Народното събрание се проведе протест за справедливост, честни избори, спиране на грабежа, извършван от политиците и достойни заплати и пенсии. Протестът започна без особенна подкрепа на гражданите, но организаторите уточниха, че това е само началото на протестните действия, които ще продължат до началото на лятната ваканция на..

публикувано на 22.02.19 в 16:13