Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Група "Порок" живее в "Измислен свят"

Снимка: Facebook
"Измислен свят" е най-новата песен на група "Порок". Песента има две версии - корейска и българска. Създаването ѝ е  продиктувано от участието и пътуването на групата в Корея. 

Както в корейската версия, така и в българската, става дума за любовта между хората по света - невъзможната, истинска и безгранична любов. Интересна история е, че авторът, който измисля текста на корейската версия, дълго време е бил влюбен в момиче, което живее в друга държава и поради тази причина не са имали възможност да бъдат един до друг. В последствие това момиче се омъжва за друг. 

Българската версия е измислена също по действителен случай - барабанистът на групата в момента е във връзка с момиче, с което, обаче, не могат да бъдат заедно. Групата прокламира пеене само на български език, а това е първата им чуждоезична песен. "Порок" продължава да държи линията на българските текстове, а какво се случва в клипа към песента, чуйте от двама от членовете на групата, които бяха на гости в "Шоколад" -  Николай Филчев и Мартин Димитров.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Запознайте се - Vanski

В ролята на “непознатия” влиза Иван Иванов-Vanski. Той е едва на 18 години, а вече има сериозни музикални постижения зад гърба си. През 2011-а печели правото да представя страната ни на детската Евровизия в Ереван, Армения и се класира на 8-о място. Младият изпълнител взима участие в предаванията „Големите надежди“ и „Гласът на България“ -..

публикувано на 21.11.18 в 18:16

До дни започва първият коледен базар в София

Коледните базари в София започват седмица преди началото на декември. Тази година събитието за ръчно изработени продукти - базар на изкуствата, ни изненадва и с ПредКоледно издание за ПредВидливите хора, които обичат да планират всичко до най-малкия детайл. Тази събота и неделя 24 и 25 ноември ще можем да разгледаме, а и да си купим всякакви джунджурии,..

публикувано на 21.11.18 в 16:35

Концертът "Виртуозите" - акцент в Новогодишния музикален фестивал

„Музиката е енергия“ е мотото на 32-ия новогодишен музикален фестивал, който ще се проведе от 5 декември до 1 януари в НДК. Той се посвещава на 70-а годишнина от рождението на композитора Емил Чакъров. Акцент в Новогодишния музикален фестивал в НДК е симфоничният концерт „Виртуозите“, който ще се състои на 14 декември в зала 1. Солисти са цигуларят..

публикувано на 21.11.18 в 16:20

Различните аспекти на българския език

На науката и постиженията е посветено предаването “Радиоприемница” тази седмица. Събеседници са учени от различни институти на Българската академия на науките. Акцентът днес е върху Института за български език към БАН, защото владеенето на езика ни е част от нашата идентичност и на фона на бързата глобализация, носител на отличителните характеристики на..

публикувано на 21.11.18 в 15:41

Децата на село - най-щастливи

Приятелският и семейният кръг са определящи за щастието на децата. Това показва национално представително проучване „Гласовете на децата“, проведено сред подрастващи, които са между  9 и 17 години, поръчано от УНИЦЕФ - България. Мнозинството от  децата - 81%, твърдят, че се чувстват щастливи, което е с цели 22 пункта повече от предходното изследване,..

публикувано на 21.11.18 в 15:16