Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Европейските дни на наследството "отварят вратите" на редица институции

БНР ще посрещне всички, които искат да научат повече за радиото
Автор:
Снимка: Ани Петрова
Българското национално радио ще посрещне всички, които искат да научат повече за магията, наречена радио. Ще има и два уъркшопа за деца. Датата е 15 септември (събота), а началният час 11.00ч. Инициативата е в рамките на Европейските дни на наследството.

София се включва в Европайексите дни на наследството, които се провеждат на 15 и 16 септември. Това е 35-то издание за Европа. Тази година мотото е „Изкуството да споделяш“. Идеята на инициативата е да бъдат споделяни общите ценности-материалното и нематериалното културно наследство. За четвърта година организатори са Френският институт в България, Столичната община и Министерството на културата.

Народният театър “Иван Вазов” също ще отвори врати, но само за час, в събота от 11.00 до 12.00ч. Причината е, че текат усилени репетиции и подготовка за празника на София - 17 септември.

Президентството ще бъде отворено в неделя от 10.00 до 16.00 часа, а първите посетители ще имат привилегията да бъдат посрещнати от президента Румен Радев. Министърът на отбраната също ще бъде на пост за най-любопитните столичани, решили да посетят министерството.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Доброволци с амбицията да залесят с "1 милион засадени дървета"

Проект "1 милион засадени дървета" е инициатива от хората за хората, която има за цел да засажда нови гори и дървета за България. До момента доброволците от "Зеленият отбор на България" са засадили близо 70 хиляди дървета. Всичко започва в Северния парк преди около 10 години, а сега любителите на природата залесяват планините около София и се шегуват,..

публикувано на 17.11.18 в 10:35
Ива Тодорова

Ива Тодорова между музиката и студентския живот

Младата певица Ива Тодорова, която стана известна в музикалния формат "Гласът на България", от тази година е студентка по архитектура.  Въпреки възможностите за учене в чужбина, Ива избра да продължи образованието си в България - заради музиката. Да съчетаваш две толкова различни неща със сигурност е трудно, но "сънят е за слабите", както казва Ива...

публикувано на 16.11.18 в 17:37

Любомир Кючюков разказва за Съдбата на Светлородните в дебютното си едноименно фентъзи

На таен съвет в Мрачните планини седемте Тъмни повелители, предвождали в миналото народа на Сиан, решават да подновят Вековната война срещу стария враг - кралството Калеа. Орденът на сианските магове, начело с господаря на тъмнината Зарк, си връща властта и съумява с предателство да премахне защитното заклинание на Светлородните - принц Дерин, принц..

публикувано на 16.11.18 в 17:21

Калоян Георгиев - първият българин, спечелил стипендия "Йенчинг" в Китай

Първият българин, спечелил престижната стипендия "Йенчинг" в Китай, е младият и талантлив Калоян Георгиев.  Всяка година по 4000 млади лидери от над 35 държави в целия свят кандидатстват за стипендията, но накрая само 100 души биват одобрени. Калоян успява да се класира, което го прави първия българин спечелил стипендията откакто академията е създадена...

публикувано на 16.11.18 в 17:15

Шумни съседи - а сега накъде?

В предаването "Вашият глас" обърнахме внимание на шумните съседи. Почти всеки от нас се е сблъсквал с комшии, които слушат музика силно и до късно, говорят на висок тон, карат се, а децата им тичат в апартамента над нас до късно през нощта, когато се опитваме да спим.  С подобен проблем се сблъсква и Флорет Тодорова, когато в общинско жилище над..

публикувано на 16.11.18 в 17:13