Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Осинови си домашен любимец

Снимка: Златина Йовкова
До 16:00 часа днес се провежда поредната акция за осиновяване на кучета от общинските приюти в столицата. 

Животни от с. Горни Богров и кв. „Слатина“ се включват в специална информационна инсталация, разположена на паркинга при храм-паметника „Александър Невски“, с надеждата да открият своя стопанин.  
А утре се организират и разходки на кучета в Южния парк, по време на които, освен да се включите, може и да си харесате любимец и да го осиновите. 
Още за инициативата - чуйте в звуковия файл. 

ВИЖТЕ ОЩЕ
От Столичната община явно не искат да виждат такива гледки

Още 4 самопочистващи се тоалетни разполагат в столични градинки

Четири нови градски тоалетни ще има в центъра на София през следващата година. Места, на които ще бъдат разположени са градинките до "Кристал", пространството, което в момента се ремонтира между сградата на Парламента и Софийския университет, както и в близост до църквата "Свети Седмочисленици". Чуйте още по темата.

публикувано на 15.11.18 в 15:25

Търпение и партньорство - ключови за куриерите около Черния петък

Сериозно предизвикателство поставя пазаруването по време на Черния петък. Търговският директор на една от големите куриерски фирми в България Радослав Крумов гостува в "Радиоприемница", за да обясни повече за куриерската дейност при такива извънредни обстоятелства. Може да се каже, че Черният петък наистина е черен за куриерските фирми, чиито..

публикувано на 15.11.18 в 15:07

България е на първо място по пушене в ЕС

На 15 ноември отбелязваме Международния ден без тютюнопушене.  България, обаче, е на първо място по тютюнопушене в Европейския съюз. У нас процентът на зависими към тютона млади момичета е много по-голям от този на пушещите момчета, съобщи д-р Маша Гавраилова от Сдружение "България без дим".  Здравите специалисти съветват на този ден всеки пушач да..

публикувано на 15.11.18 в 14:35

Класна библиотека събира книги и привлича читатели

От началото на тази учебна година учениците от 11-A клас в 90-о средно училище „Ген. Хосе де Сан Мартин“ в столичния квартал „Люлин“ си имат библиотека в тяхната класна стая. Идеята възникна съвсем спонтанно по време на разговор с учениците за социалната ангажираност, за това, колко е важно да бъдем активни. Те пожелаха класната стая да бъде..

публикувано на 15.11.18 в 11:33
зимни гуми

Зимните гуми - не по задължение, а по съвест

Сигурността на пътя би трябвало да е по-ценна отколкото средствата, с които ще се разделим, за да подготвим колата си за зимата. Такова е мнението на повечето шофьори. Все още обаче има коли на пътя, които са с летни гуми, с гуми с изтрит грайфер, с проблеми по спирачната система, проблеми с чистачките или фаровете. По закон смяната на летните..

публикувано на 15.11.18 в 11:16