Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Изкъртен тротоар и паднали колчета - чия е вината

Тази седмица в предаването „Вашият глас“ коментирхме планираното разширение на платените паркоместа в столицата, което влиза в сила от първи ноември. В четири квартала в София се предвижда да бъдат увеличени местата за синя и зелена зона, а във връзка с това започна и поставянето на ограничителни колчета, които да пазят тротоарите от автомобили.

С екипа ни се свърза нашата слушателка Илиана Великова, която живее в район Оборище, за да ни сигнализира, че след поставянето на колчетата на ул. "Русалка" в района, тротоарът е силно компрометиран, а самите съоръжения не са добре нивелирани и са под наклон. Според Илиана Великова строителните работници, ангажирани с монтажа на съоръженията по улицата, не са свършили достатъчно качествено работата си и дори са нанесли повече вреди.

Нашата слушателка ни обясни, че след ремонта придвижването за пешеходци е затруднено, а майките с колички се сблъскват с още повече препятствия.  

Илиана Великова ни изпрати и снимки, от които ясно личат изкъртените тротоарни плочи. В последствие получихме още снимков материал, от който се вижда, че повечето колчета вече също са изкъртени и лежат на земята.

След разговора ни с Илиана Великова се свързахме с Центъра за градска мобилност, за да ги попитаме чия е отговорността за поставянето на колчетата по този начин и дали тротоарната настилка ще бъде възстановена.

От Центъра за градска мобилност ни изпратиха писмено становище по казуса, според което, след извършена от тях проверка е установено, че „тротоарът не е в компрометирано състояние поради поставяне на ограничителните колчета. За съжаление, след поставянето им и вероятно още преди да изсъхне поставената замазка, те са били изкъртени от недобросъвестни граждани“.

От Центъра за градска мобилност допълват, че колчетата се поставят, за да се опазят тротоарите от автомобили, както и че на ул. "Русалка" вече е изпратен екип, който да възстанови щетите там. В писменото становище, което получихме, се напомня още, че Центърът за градска мобилност е заделил 2 милиона лева от бюджета си за възстановяването ѝ.

Екипът на „Вашият глас“ се ангажира да проследи качеството на строителните дейности в София, а цялото предаване – чуйте в звуковия файл.  

Ако и вие имате неразрешен проблем с институциите в София и не знаете към кого да се обърнете, потърсете ни във фейсбук страницата на Радио София, на имейл: glas@bnr.bg, както и на телефон 02/ 93 36 200. Не забравяйте да оставите вашето име и телефон за контакт. Ние ще се свържем с вас.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Д-р Ангел Кунчев показа, че препоръчва  антигрипната ваксинация не само на думи

Грипът нахлува у нас до края на годината

В предстоящия есенно-зимен период се очакват два неизвестни досега щама у нас – Колорадо и Сингапур , за които у населението, разбира се, няма изграден имунитет. Според доклада на Европейския център за контрол на заболяванията, от 42 страни, циркулация на грипните вируси е доказана само в 10 - по два вида от тип А и тип Б. В момента..

обновено на 22.10.18 в 13:20

Ratedhands свръзва майстори и клиенти

Новата интернет платформа ratedhands.com цели да улесни, стимулира и подкрепя комуникацията между майстори, занаятчии, строителни търговци и други лица, предоставящи услуги от една страна и техните потенциални клиенти от друга. Стремежът е чрез иновациите да бъде подобрено доверието между потребителите и бизнеса в сферата на строителството и..

публикувано на 22.10.18 в 13:14
Атанас Сребрев

Атанас Сребрев: Преследвайте мечтите си с цялото си сърце

Атанас Сребрев е български актьор с над 110 роли в холивудски продукции. Ако сте гледали „Да обичаш Пабло“ с Хавиер Бардем и Пенелопе Крус вероятно ви е направило впечатление, че част от филма е сниман у нас и Атанас Сребрев също участва в него. Той е и загадъчният и противоречив герой Бранко Андонов от сериала „Къде е Маги“, който сме гледали по..

публикувано на 22.10.18 в 12:10

Мария Касимова-Моасе: Духовността е антидотът на лошотията

Мария Касимова-Моасе е журналист, колумнист, писател. Работила е в телевизии и вестници, в момента е на свободна практика, била е главен редактор на списания. През 2017 г. издаде книгата „Близки срещи със смесени чувства“, а съвсем скоро излезе от печат първият ѝ роман „Балканска рапсодия“ . Сюжетът се базира на истинска, семейна история,..

публикувано на 22.10.18 в 12:06

Все повече млади мъже имат репродуктивни проблеми

Все по-голям става броят на младите мъже с намалена или дори изчерпана оплодителна способност. Според статистиката, при около 50% от двойките с репродуктивни проблеми причината е при мъжа.  Независимо от това, за профилактика на репродуктивните способности у нас се говори предимно при жените. Мъжете, обаче, също трябва да се обръщат към специалист..

публикувано на 22.10.18 в 10:51