Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Фондация "Тротоара" организира през декември

Двудневен фестивал с млади хора, изкуство, технологии, игри

Снимка: trotoara.com
Фондация Тротоара започва да работи усилено по организацията на най-големия им проект за годината - Фестивал на младежта, технологиите и изкуствата.
Две столични училища вече са се включили и продължават да търсят още съмишленици, които да споделят идеята.

От Тротоара споделят, че са им нужни още доброволци, които да се включат в развиването на младежкия център в София.
В момента мястото събира десетки младежи ежедневно, които нямат търпение да се видят с приятелите си и да споделят нови идеи и истории.

Целта на фондацията е да създаде подходящи условия за творчество и изява на младите хора.

СнимкаДеян Янков от фондацията обясни пред Радио София, че събитието (на 8 и 9 декември в София Тех парк) обединява училища, бизнес, нестопански организации и хора, които правят добро за света – доброволци, артисти, медии…

Чуйте повече по темата.

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Струни" - притча за раните от травми в детството

Писателят Радко Пенев издаде третия си роман „Струни“. В него той пише за раните, които травмите от детството могат да оставят. За последствията от насилието върху деца, които белязват целия ни живот и могат да бъдат опустошителни. „Исках да се заровя дълбоко в детската психика, за да припомня на читателите какво значи да си дете, защото сме..

публикувано на 14.10.19 в 14:14

Какво ни кара да хълцаме

В най-детското предаване в ефира на Радио София разбулихме мистерията зад едни от най-обичайните неща, които се случват на човешкия организъм ежедневно. Започнахме с това кога ни настръхва кожата, продължихме да разнищваме защо хълцаме, защо ни къркори коремът и кога ни изтръпват краката. Този път в "Радиолексикон" имахме специални гости - децата..

публикувано на 14.10.19 в 12:11

Само 7 метеорита са открити в България

Георги Пенев от "Българско метеоритно общество" започва да се интересува от метеорити още през далечната 2001 година. Тогава, обаче, информацията е доста оскъдна и известно време хобито му остава на заден план. Преди пет години започва да чете усилено и да изучава подробно тези небесни късчета, създава и образователен сайт. Метеоритите са..

публикувано на 14.10.19 в 11:47

Позитивни реакции след премиерата на български спортен електромобил

Тези дни в София бе представен прототип на електрически спортен автомобил, разработен от компанията, създадена от българина Теодосий Теодосиев. Дизайнерът на прототипа Костадин Костадинов разказа пред Радио София как се е родила идеята за този проект и как се е осъществила реализацията му. Той разкри и много интересни подробности по процеса на..

публикувано на 14.10.19 в 10:48

Накъде в София

ИЗЛОЖБИ Изложба под надслов „Градът на Балканите: пространства, образи, памет в пощенски картички” се открива днес в "Галерия на открито" в градина „Кристал”. Събитието е организирано от Института за балканистика с Център по тракология при БАН в сътрудничество със Столична община организира. Акцентът ще бъде поставен върху миналото на град София,..

публикувано на 14.10.19 в 09:25

Винг Чун - бойното изкуство, което се бори с егото

Когато победиш себе си, можеш да победиш всеки друг и да достигнеш мечтите си. В това вярват китайците и смятат, че за да си успешен, трябва да владееш поне един боен спорт, благодарение на който да постигнеш вътрешен мир. Повечето бойни изкуства учат на търпение, любов към труда и най-вече на изкуството да пребориш най-големия си враг - егото. Точно..

публикувано на 13.10.19 в 13:45
доц. д-р Свилен Маслянков

Доц. д-р Свилен Маслянков: Съвременните оперативни техники при рак позволяват запазване на гърдата

В рамките на Световния месец за борба с рака на гърдата - месец октомври, освен на диагностиката и значението на профилактиката, в "Часът на здравето" обръщаме внимание и на лечението на коварното заболяване. Всяка година близо 4000 българки заболяват от рак на гърдата, 1100 от тях умират. Това прави карцинома на млечната жлеза най-често..

публикувано на 13.10.19 в 12:40