Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

София планира разделно събиране и на текстилни отпадъци

Йоана Христова
Снимка: Радио София

Столичната община предвижда да допълни Интегрираната система за третиране на отпадъците като създаде отделна процедура за текстила. След кампанийното събиране на такива отпадъци, сега усилията са насочени към обособяването на постоянни контейнери, в които гражданите целогодишно да изхвърлят.

Ресорният заместник-кмет Йоана Христова поясни:

Вече като че ли има съзнание достатъчно, че текстилът е един вид отпадък, който може да се изхвърля разделно. Подготвихме ред и условия, фокусирани върху разделното събиране на отпадъци. Предстои ни да обявим конкурс, и ако получи одобрението на Столичния общински съвет, ще очакваме фирми да подадат своите заявления, за да можем да разположим такива контейнери в различните райони, в които отделно да се събират текстилни отпадъци.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Пожар затруднява движението в района на Петте кьошета в столицата

Пожар обхвана покрива на кооперация, намираща се в района на Петте кьошета в столицата. По първоначални данни пожарът е възникнал поради неизправен комин. На мястото на инцидента е бил изпратен един противопожарен екип. Не се е наложила евакуация на хората от жилищната сграда. Няма и пострадали. Заради гасенето на огъня е затруднено движението в..

публикувано на 11.12.18 в 20:02
Евгени Крусев

Евгени Крусев е обвинен в длъжностно престъпление

Повдигнато е обвинение за длъжностно престъпление срещу бившия заместник-кмет по транспорта на София Евгени Крусев, заради ремонта на улица "Граф Игнатиев". Адвокатът на Крусев – Менко Менков обясни, че в постановлението се твърди, че са нарушени служебните задължения на обвиняемия и че той е..

публикувано на 11.12.18 в 15:38

Възстановено е движението на влаковете при Своге

Движението на влаковете в междугарието Реброво-Своге е възстановено в 13.55 ч., съобщиха от Национална компания „Железопътна инфраструктура”. От 07:47 ч. бе прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Реброво и Своге. Причината за временното..

публикувано на 11.12.18 в 15:03

Влакът София – Варна е излязъл от релси между гарите Реброво и Своге

Временно е прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Реброво и Своге, съобщиха от "Холдинг БДЖ". Движението е спряно от 7.47 часа тази сутрин поради излизането от релсите с първата талига на локомотива от композицията на бързия влак 2601 от София за Варна. Създадена е организация за изтегляне на вагоните с друг локомотив в гара..

публикувано на 11.12.18 в 10:46

Накъде в София

КНИГИ Коледният панаир на книгата се открива днес в НДК и ще продължи до края на седмвицата – 16 декември. "Радиоприемница" тази седмица излъчва от Литературния фестивал. Слушайте всеки делничен ден от 13 часа по Радио София. От 17.30 часа в Унгарски културен институт ще се състои премиерата на новата книга на д-р Радка Пенчева..

публикувано на 11.12.18 в 10:02