Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

София планира разделно събиране и на текстилни отпадъци

Йоана Христова
Снимка: Радио София

Столичната община предвижда да допълни Интегрираната система за третиране на отпадъците като създаде отделна процедура за текстила. След кампанийното събиране на такива отпадъци, сега усилията са насочени към обособяването на постоянни контейнери, в които гражданите целогодишно да изхвърлят.

Ресорният заместник-кмет Йоана Христова поясни:

Вече като че ли има съзнание достатъчно, че текстилът е един вид отпадък, който може да се изхвърля разделно. Подготвихме ред и условия, фокусирани върху разделното събиране на отпадъци. Предстои ни да обявим конкурс, и ако получи одобрението на Столичния общински съвет, ще очакваме фирми да подадат своите заявления, за да можем да разположим такива контейнери в различните райони, в които отделно да се събират текстилни отпадъци.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Въвежда се временна организация на движението

Въвежда се временна организация на движението за заснемането на филма „Патрулки”, съобщиха от Столичната община.  Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства с изключение на колите на снимачния екип и извън местата в режима на платено паркиране „служебен абонамент”, както следва:  - От 18.00 часа на 16 октомври до 03.00 часа на 17..

публикувано на 15.10.18 в 18:57

Птиците в Борисовата градина ще зимуват като новодомци

Започна поетапно поставяне на общо 400 къщички за птици в парк „Княз-Борисова градина“ преди зимата, съобщиха от Столичната община. В първото събитие участие взеха близо 100 деца, които се включиха активно в сглобяването и украсяването на различните видове къщички и помогнаха за закачането им по дърветата. Инициативата е част от мерките, които..

публикувано на 15.10.18 в 15:04

Пожар гори в близост до бул. „Европа“, след разклона за Банкя

Пожар гори в близост до бул. „Европа“, след разклона за Банкя, съобщават от пресцентъра на МВР. На място са екипи на пожарната, които гасят пламъците. Горят стърнища, огънят е обхванал голяма площ. Няма опасност за намиращите се в близост постройки. Сигналът за пожара е подаден в 12.30 часа. От пожара има задимяване на пътя. Взети са превантивни мерки..

публикувано на 15.10.18 в 14:31

Гълъбово е обградено от жандармерия заради пияни роми

Гълъбово е обградено от жандармерия. Причината е инцидент от вчера в ромската махала, съобщава БГНЕС. Ромите са се забавлявали шумно със силна музика. На място е пристигнал патрул. Полицаи са се опитали да конфискуват музикалната уредба, но ромите са ги нападнали и са потрошили патрулния им автомобил. От МВР уточняват, че вчера към 14.24 часа е получен..

публикувано на 15.10.18 в 11:19

Няколко столични района остават без вода

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата днес, съобщават от пресцентъра на дружеството. Във връзка с ремонт на уличен водопровод на ул. „Цанко Церковски“ в кв. „Михайлово“ в град Банкя се налага спиране на водоподаването от 09.00 до 21.00 часа за живеещите в района на: ул. „Александър Стамболийски“ от ул. „Христо..

публикувано на 15.10.18 в 09:29