Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Инфрачервеното подово отопление - добро решение за неголеми помещения

| обновено на 05.11.18 в 16:05

В "Часът на майстора" разгледахме особеностите на инфрачервеното подово отопление в дома. Основното приложение на инфрачервеното отоплително фолио е да работи като подово отопление под ламинат, масивен паркет или теракот. Монтирано по този начин, то работи достатъчно ефективно, за да нямате нужда от друга отоплителна система. Необходимо е фолиото да бъде инсталирано на 50-60% от квадратурата на помещението, за да се постигне нужния комфорт.

Отоплителната система работи посредством терморегулатор, който изключва подовото отопление при достигане на определена температура на пода и температурата в помещението и така се постига максимална икономичност. Освен удобството и комфорта от липсата на движение и естествената влага на въздуха, още един плюс е, че потреблението не се отразява драстично на сметките за ток.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Проф. Веселин Петров: Венозната болест е лечима, но движението може да я предотврати

„Вземи краката си в ръце“ – под това мото Българско национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология започна кампания за повече информираност по отношение на венозната болест. За появата на заболяването основно значение имат наследствеността и обездвиженият начин на живот. По медицинска препоръка и необходимост до операция..

публикувано на 20.05.19 в 20:09

Късата, но важна ул. "Малко Търново" дочака реновиране

Най-късата улица в София - "Малко Търново", е с дължина едва 60 м и свързва ул."Московска" с бул."Дондуков". Запечатала е интересни моменти от историята на града. Под жълтите й павета се крият праисторически останки от 4500 г. пр. н. е., там можете да чуете градските легенди за часовниковата кула от епохата на Възраждането и спомени за Цар Борис III..

публикувано на 20.05.19 в 17:53

"В долината на мечките" - тренингова програма за справяне с травмата при деца и жени бежанци

През 2017 година НБУ, в колаборация с институти от нашата страна, Германия и Финландия, разработват програма за първа помощ на травматизирани деца бежанци и техните майки, т.е това е стабилизационен план, който обхваща семействата на бежанците до центровете за настаняване.  Целта на Evidence-Based Trauma Stabilization (EBTS) е да се разработи научно..

публикувано на 20.05.19 в 17:37
Сегашното местоположение на националния стадион е в Борисовата градина, новото място трябва да е по изискванията на УЕФА

Националният стадион ще се мести. Но къде?

Ще имаме ли нов национален стадион в София и къде ще бъде построен той? Тази тема вече е на дневен ред, след като преди месец България, Румъния, Гърция и Сърбия подписаха първия официален документ за подготовка на обща кандидатура за домакинство на Европейско и Световно първенство по футбол. Разгледахме няколко варианта, преди повече от 2 месеца,..

публикувано на 20.05.19 в 17:19

Писатели и поети разплитат родови истории

Тази сутрин в „Радиокафе“ ви срещнахме с Момчил Цонев -  писател, журналист и културен мениджър. Той е първият носител на националната литературна награда “Хермес”. През 2018 г. беше обявен за един от 20-те най-изявени млади личности на България в класацията на Junior Chamber International. Сред неговите инициативи са „Стародумци“ за..

публикувано на 20.05.19 в 17:19

СУ организира Втората национална олимпиада по езикова култура за студенти от първи и втори курс

Днес и утре Катедрата по български език на Факултета по славянски филологии и Студентският съвет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ организират II Национална олимпиада по езикова култура за студенти от първи и втори курс. В Олимпиадата ще участват първокурсници и второкурсници не само от специалност „Българска филология“, но и от други..

публикувано на 20.05.19 в 16:10

Собственици на малки ВЕИ заплашват с гражданско неподчинение

За спазване на Закона за енергетиката настояха малки производители на електроенергия от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) и Съюзът на европейските производители на зелена енергия.  В противен случай те заплашват с гражданско неподчинение, а по думите им, в момента се упражнява двоен стандарт в сектора - големите производители се облагодетелстват,..

публикувано на 20.05.19 в 15:59