Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Поставят информационно табло на автобусна спирка "Метростанция Обеля"

Снимка: www.google.bg
Тази седмица с екипа ни се свърза слушател на Радио София, който ни помоли за съдействие относно поставянето на електронно-информационно табло на автобусна спирка “Метростанция Обеля”, която се намира на ул. „Акад. Дмитрий Лихачов“. Автобусите, които минават през спирката, обслужващa линии 26, 30, 31, 81, 150, осигуряват връзка с кв. „Гниляне“, село Балша, село Голяновци, кв. „Иваняне“ и село Волуяк. Човекопотокът там е голям, но хората нямат информация за разписанието и желанието им е да бъде поставено информационно табло, за да не чакат в неизвестност следващото превозно средство.

Преди седмица пък стана ясно, че 220 нови електронни табла ще бъдат монтирани до декември тази година на спирките на столичния градски транспорт там, където старите информационни табла са силно королизирали и амортизирани, както и където няма такива.

По думите на Евгени Крусев, заместник-кмет по транспорта в Столичната община, новите табла са снабдени 4G карта и модем, така че имат абсолютно реална връзка с Центъра за управление на трафика и съответно с диспечерския център на градска мобилност.

Освен пристигането на съответната линия, диспечерът ще може да изписва информация за пътниците, която да им бъде от полза при планиране на тяхното пътуване, като столичани ще имат информация за затворени улици или булеварди, аварии, протести, или съответно за пренасочване на движението. 

Евгени Крусев уточни, че пълният списък с локациите на всички табла е подаден от Центъра за градска мобилност, така че ние се обърнахме към тях, а от там посочиха, че автобусна спирка „Метростанция Обеля“ е включена в списъка и до края на декември тази година там ще има електронно-информационно табло.

Цялото предаване - чуйте в звуковия файл.

Ако и вие имате неразрешен проблем с институциите в София и не знаете към кого да се обърнете, потърсете ни във фейсбук страницата на Радио София, на имейл: glas@bnr.bg, както и на телефон 02/ 93 36 200. Не забравяйте да оставите вашето име и телефон за контакт. Ние ще се свържем с вас.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Денят на една софиянка

"Денят на една софиянка" e история за бежанка с неочакван край - добър. Често положителните истории за бежанците не достигат до нас, защото няма кой да ги разкаже.  С тази задача са се захванали от Фондация "Изящни дела", а продуктът на техния труд вече можем да видим във всички метролокации в София. Той представлява един късометражен филм ,..

публикувано на 22.01.19 в 17:47

Образованието - най-подкрепяният от дарители сектор у нас

Дарителските организации иската да видят отражение на своите проекти в политиките на Министерството на образованието и науката, отбеляза директорът на Българския дарителски форум Красимира Величкова. По думите й, постигнатият синхрон между двете страни може да доведе до значителни успехи не само в личностното развитие на учениците, но и в..

публикувано на 22.01.19 в 17:30

Момчетата от Innerglow изненадват с по-необичайни инструменти на представянето на Chained In Love

В петък, 25 януари, в известен столичен клуб, момчетата от групата Innerglow ще представят новия си сингъл Chained In Love и видеото към него. Това е песента, която самите слушатели избраха и с отзивите си след всеки концерт на групата ги убедиха, че трябва да запишат възможно най-скоро. Тодор Ковачев, Петър Желев, Иван Даскалов и Матей..

публикувано на 22.01.19 в 16:39
Васил Велев

Нов вид трудови договори предлагат работодатели

Работодатели предлагат с промени в Кодекса на труда да се въведат нов вид трудови договори. Предложението е да се записват две числа - общият разход за труд и нетната сума, която работникът получава след всички удръжки. Работодателските организации настояват осигурителната тежест да бъде разпределена поравно между работодателя и наетия работник,..

публикувано на 22.01.19 в 16:25
Захари Сотиров и Даниела Минкова-Машова

Ски скок и ски бягане - трудни, но изграждащи характер спортове

Зимните спортове, забавленията в планината и на пистата - за това говорим тази седмица в нашата "Радиоприемница". Днес на ход са темите за ски бягането и мястото му у нас. Не по-малко интересен за дискутиране спорт е и ски скокът. С какви предизвикателства се сблъскват желаещите да практикуват двата зимни спорта? Този и други въпроси обсъдихме с..

публикувано на 22.01.19 в 15:17