Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Поставят информационно табло на автобусна спирка "Метростанция Обеля"

Снимка: www.google.bg
Тази седмица с екипа ни се свърза слушател на Радио София, който ни помоли за съдействие относно поставянето на електронно-информационно табло на автобусна спирка “Метростанция Обеля”, която се намира на ул. „Акад. Дмитрий Лихачов“. Автобусите, които минават през спирката, обслужващa линии 26, 30, 31, 81, 150, осигуряват връзка с кв. „Гниляне“, село Балша, село Голяновци, кв. „Иваняне“ и село Волуяк. Човекопотокът там е голям, но хората нямат информация за разписанието и желанието им е да бъде поставено информационно табло, за да не чакат в неизвестност следващото превозно средство.

Преди седмица пък стана ясно, че 220 нови електронни табла ще бъдат монтирани до декември тази година на спирките на столичния градски транспорт там, където старите информационни табла са силно королизирали и амортизирани, както и където няма такива.

По думите на Евгени Крусев, заместник-кмет по транспорта в Столичната община, новите табла са снабдени 4G карта и модем, така че имат абсолютно реална връзка с Центъра за управление на трафика и съответно с диспечерския център на градска мобилност.

Освен пристигането на съответната линия, диспечерът ще може да изписва информация за пътниците, която да им бъде от полза при планиране на тяхното пътуване, като столичани ще имат информация за затворени улици или булеварди, аварии, протести, или съответно за пренасочване на движението. 

Евгени Крусев уточни, че пълният списък с локациите на всички табла е подаден от Центъра за градска мобилност, така че ние се обърнахме към тях, а от там посочиха, че автобусна спирка „Метростанция Обеля“ е включена в списъка и до края на декември тази година там ще има електронно-информационно табло.

Цялото предаване - чуйте в звуковия файл.

Ако и вие имате неразрешен проблем с институциите в София и не знаете към кого да се обърнете, потърсете ни във фейсбук страницата на Радио София, на имейл: glas@bnr.bg, както и на телефон 02/ 93 36 200. Не забравяйте да оставите вашето име и телефон за контакт. Ние ще се свържем с вас.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Защо няма лазарки в градовете

Обичаните пролетни празници ЛАЗАРОВДЕН и ЦВЕТНИЦА станаха тема за нашия "Радиолексикон". Децата от 29-а детска градина "Слънце" ни разказаха много за тях и дори обясниха защо няма лазарки в градовете. Както и кои имена също заслужават внимание в деня на цветята - като например Митко, което е досущ като Минзухар… Децата, оказа се, са виждали..

публикувано на 20.04.19 в 10:10

Пролетен празник на цветята в университетската Ботаническа градина

През тази събота и неделя в Ботаническата градина на Софийския университет ще се проведе пролетен празник на цветятата. Във времето от 10:00 до 12:00 часа са организирани различни инициативи. На Лазаровден можете да чуете беседата "Мушкатата - видове, сортове, отглеждане и размножаване", от която посетителите ще научат любопитна информация за рода..

публикувано на 19.04.19 в 18:31

Юнисайкъл празник в Княжеската градина

Голям спортен празник в Княжеската градина, при Паметника на Съветската армия, организира фондация "Мини арт" на 21 април. Събитието е посветено на юнисайкъл - каране на колело с една гума. На празника всеки желаещ може да се включи безплатно в демонстрации, състезания и уъркшоп.  Гео Калев от фондация "Мини арт" разказа, че на събитието ще..

публикувано на 19.04.19 в 17:15

КНСБ: Системно се нарушава правото на сдружаване

КНСБ представи четвърти годишен доклад за нарушения на трудовите права. На форума бяха обсъждани правата на синдикално сдружаване и колективно договаряне, дефинирани от президента на КНСБ Пламен Димитров като два големи проблема, които издават тревога за демокрацията. Първото право не е добре защитено, а с второто въобще няма повод за похвала...

обновено на 19.04.19 в 17:04

“Mural, mural, on the wall, I’m at home after all”

“Mural, mural, on the wall, I’m at home after all” е визуална история на жени от Ирак, Йемен, Сирия, Афганистан и Палестина, приела формата на съвременна стенопис (mural). Това е стена от графити, нарисувани от артистката Точка, по идея на "Meeting Points" - млада неправителствена организация, която създава общи истории за това какво прави едно място..

публикувано на 19.04.19 в 17:01

В "Парка на чудесата" фантазиите оживяват

"Парка на чудесата" разказва историята на един невероятен увеселителен парк, където въображението на едно изключително креативно момиче на име Джун оживява.  В един необикновен ден, тичайки през гората в търсене на пътя към дома, Джун открива старо увеселително влакче и се качва в него. След главозамайващо пътуване със странното съоръжение, тя..

публикувано на 19.04.19 в 16:52

Растения и дървета, емблематични за българската градина

В последния ден от работната седмица в „Радиоприемница“ беше цветно, в унисон с разцъфващата природа около нас и с настъпващия светъл християнски празник – Цветница. Покрай всички тези поводи решихме днес да ви разкажем за чудесата на природата, за причудливите форми на дърветата и лечебните свойства на растенията. Наш гост беше..

публикувано на 19.04.19 в 16:30