Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Поставят информационно табло на автобусна спирка "Метростанция Обеля"

Снимка: www.google.bg
Тази седмица с екипа ни се свърза слушател на Радио София, който ни помоли за съдействие относно поставянето на електронно-информационно табло на автобусна спирка “Метростанция Обеля”, която се намира на ул. „Акад. Дмитрий Лихачов“. Автобусите, които минават през спирката, обслужващa линии 26, 30, 31, 81, 150, осигуряват връзка с кв. „Гниляне“, село Балша, село Голяновци, кв. „Иваняне“ и село Волуяк. Човекопотокът там е голям, но хората нямат информация за разписанието и желанието им е да бъде поставено информационно табло, за да не чакат в неизвестност следващото превозно средство.

Преди седмица пък стана ясно, че 220 нови електронни табла ще бъдат монтирани до декември тази година на спирките на столичния градски транспорт там, където старите информационни табла са силно королизирали и амортизирани, както и където няма такива.

По думите на Евгени Крусев, заместник-кмет по транспорта в Столичната община, новите табла са снабдени 4G карта и модем, така че имат абсолютно реална връзка с Центъра за управление на трафика и съответно с диспечерския център на градска мобилност.

Освен пристигането на съответната линия, диспечерът ще може да изписва информация за пътниците, която да им бъде от полза при планиране на тяхното пътуване, като столичани ще имат информация за затворени улици или булеварди, аварии, протести, или съответно за пренасочване на движението. 

Евгени Крусев уточни, че пълният списък с локациите на всички табла е подаден от Центъра за градска мобилност, така че ние се обърнахме към тях, а от там посочиха, че автобусна спирка „Метростанция Обеля“ е включена в списъка и до края на декември тази година там ще има електронно-информационно табло.

Цялото предаване - чуйте в звуковия файл.

Ако и вие имате неразрешен проблем с институциите в София и не знаете към кого да се обърнете, потърсете ни във фейсбук страницата на Радио София, на имейл: glas@bnr.bg, както и на телефон 02/ 93 36 200. Не забравяйте да оставите вашето име и телефон за контакт. Ние ще се свържем с вас.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложба показва протеста на майките срещу обгазяването на Русе

Документалната изложба “Зараждане на гражданското общество в България 1987-1989 г.“ бе открита днес и проследява първите обгазявания на Русе от завода в Гюргево през 1982 г., първата демонстрация на 28 септември 1987 г. и създаването на Движение за самозащита на Русе.  Експозицията разказва в снимки и думи как група жени се обединяват срещу..

публикувано на 14.11.18 в 16:07

„Как да бъдем отговорни към храната" учат децата от 120 ОУ „Г.С.Раковски“

„Как да бъдем отговорни към храната“ бе темата на днешния урок, който експерти от Българския дарителски форум, предадоха на второкласници от 120 ОУ „Г.С.Раковски“ в столицата. Урокът е част от учебната програма, която форумът прилага в 29 български училища, за да насърчи и развива дарителска култура у децата. За третата учебна година Българският..

публикувано на 14.11.18 в 16:06

При онлайн търговията пестите време и избирате информирано от голямо портфолио стоки

Дни преди Черния петък (23 ноември) продължаваме в Радиоприемницата да търсим и предоставяме разностранна информация по темата. Пазаруването през интернет вече не е екзотично занимание, а все по-масова практика -   не само заради улеснението да поръчаш и платиш лесно, но и да очакваш покупката до вратата. Днес ни гостува Петър Ванчев..

публикувано на 14.11.18 в 15:20

С атрибути от опери на Росини започва Седмицата на италианската кухня

От 19 до 25 ноември ще се проведе третата седмица на италианската кухня по света. Идеята е в тази седмица всички дипломатически консулски представителства на Италия по света да посветят различни събития на италианската кухня. У нас инициативата е свързана с редица дегустации и уъркшопи в различни италиански ресторанти. Началото на седмицата ще..

публикувано на 14.11.18 в 16:05

“Малки пожари навсякъде” подпалва читателските сърца

Съвсем наскоро излезе на българския пазар книгата “Малки пожари навсякъде” на Селест Инг - автор, който вече е познат на българския читател. Романът е успял да спечели сърцата на автори като Джон Грийн, който е много популярен в момента в САЩ. Предстои екранизация на книгата. Актрисата Рийз Уидърспун ще играе главната роля.   Слест Инг засяга теми, за..

публикувано на 14.11.18 в 14:58