Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Накъде в София

Ингмар Бергман

МУЗИКА

От 19.00 часа в Националния дворец на културата започва концертът на Михаил Белчев, с който той чества 50 години на сцената. Ще участват 20 певци, сред които Богдана Карадочева, Васил Найденов, Тони Димитрова, Силвия Кацарова, Стефан Димитров, Веселин Маринов, Нели Рангелова, Камелия Тодорова., групите Б.Т.Р. и "Сигнал". Освен музиканти ще участват и трима актьори: Силвия Лулчева, Владо Пенев и Калин Сърменов

КИНО

Поредица от филми на шведския режисьор Ингмар Бергман могат да видят зрителите от днес до 14 ноември. Прожекциите са непосредствено преди официалното начало на "Киномания 2018" /15 - 29 ноември/ в кината "Люмиер Лидл", "Одеон", Дом на киното и "G8". Ще бъдат показани общо 9 филма на официално обявения за "най-добър кинорежисьор на всички времена".

ТЕАТЪР

"Палачи" от Мартин Макдона може да гледате от 19.00 часа в Театър "София". "Възгледите на един учител за народната просвета ще представи в 19.00 часа на сцената на Театър "Българска армия" Камен Донев. На българската драматургия залага Народният театър Иван Вазов с "Виновният" от Димитър Димов, постановката е на Юрий Дачев, а началото е в 19.30 часа на сцена "Апостол Карамитев". Нашата голяма френска сватба започва в същия час на голямата сцена в Сатирата. Моноспектакълът на Иван Юруков "Пилето, което казва Ку" ви очаква в 19.30 часа в Нов театър НДК.

ИЗЛОЖБА

Официалното откриване на изложбата "Япония - изкуството сега" е от 18.00 часа в Регионалния исторически музей. Събитието е част от програмата на 29-ите Дни на японската култура в България (септември-ноември 2018). Организатори са фондация "Аматерас" и NEXUS (Япония), с подкрепата на Посолството на Япония в България, Регионалния исторически музей в София и Столичната община.

ИЗЛОЖБА

В галерия "Аросита" японската художничка Акико Накаяма ще разкаже за техниката й на работа, идеите й и как тя кара своите картини "да оживяват". 
От 1 до 14 ноември 2018 г. в галерия "Аросита" е представена самостоятелната й изложба от "живи картини". От 21.00 ч. в Дома на киното зрителите ще разберат как тя създава "живите" картини - под омагьосващите звуци на Мирян Колев (E.U.E.R.P.I.), които допринасят пърформансът да стане истинско абстрактно кино на живо.

ТАНЦ

Спектакълът The Victory Day с участието на Ива Свещарова, Вили Прагер и Галина Борисова можете да гледате от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс. Представлението е носител на наградата на публиката Jardin d'Europe от Международния фестивал за съвременен танц ImPulstanz-Vienna.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Заявление до АСП се подава, ако досега не е получавана социална добавка

От 1 януари 2019 година всички хора с трайни увреждания, които са над 18 години, имат право на нов вид месечна помощ . Финансовата подкрепа ще замени досега изплащаните месечна добавка за социална интеграция и социалната пенсия за инвалидност, изплащана към друг вид пенсия в размер на 25%. Размерът на месечната финансова подкрепа зависи..

публикувано на 22.01.19 в 11:17

Започва записването за конкурса "Девойка Кюстендилска пролет 2019"

Започва набирането на девойки за участие в конкурса "Девойка Кюстендилска пролет 2019", съобщиха от общинския отдел "Култура и духовно развитие" в Кюстендил. Набирането на кандидатурите ще продължи от 25 януари до 8 февруари. Кандидатите трябва да са навършили 16 години, предвижда регламентът на конкурса. Празникът на град Кюстендил "Кюстендилска пролет"..

публикувано на 22.01.19 в 10:46

Накъде в София

ИЗЛОЖБА От днес до 19 февруари Галерия Сердика ще бъде домакин на фотографската изложба #хаштагсофия на Иво Йованович , съобщиха от Столичната община. Откриването е от 18.00 часа. Детайлите в архитектурата в градската среда винаги са впечатлявали Иво Йованович като автентични следи от минали времена. Затова и самите му фотографии са..

публикувано на 22.01.19 в 09:33

Столични райони с нарушено водоснабдяване днес

Временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от „Софийска вода”. Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Клокотница“ в жк. „Банишора“ се налага спиране на водоподаването от 09.30 до 17.30 часа в района на: ул. „Клокотница “ от ул. „Опълченска“ до ул. „Софроний Врачански“. Реконструкция на..

публикувано на 22.01.19 в 08:55

Грипната епидемия вече е в 12 области, отне живот в Благоевград

Грипът настъпва в страната, епидемия е обявена от днес и в София-област, Пловдив, и Варна. В Благоевград 5-годишно дете почина след усложнения от грипа и развиване на пневмония, съобщава БГНЕС. Детенцето е било прието в реанимацията на МБАЛ Благоевград в неделя. Починало е в понеделник сутринта. Грипна епидемия вече бе обявена в областите Перник,..

публикувано на 22.01.19 в 08:45