Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Десет детски площадки се изграждат в район „Искър“

Снимка: sofia.bg

На територията на район „Искър“ през т. г. се извършва основно обновяване и изграждане на 10 детски площадки. Вече е обновена комбинирана площадка за игра на деца от 0 до 12-годишна възраст с отделни зони за съответните възрастови групи, съобщиха от Столичната община.
Площадката се намира до бл. № 226 в ”Дружба ІІ”.

В момента в процес на изграждане или ремонт са други девет площадки в района.

Изгражда се площадка за игра на деца от 0 до 3 и от 3 до 12-годишна възраст, която се намира до бл. №45, ж.к. ”Дружба І”.
В междублоковото пространство на бл.122 и 123 в ж.к. ”Дружба І” се изгражда комбинирана площадка за игра на открито за възрастова група деца от 0 до 12-годишна възраст.
Комбинирана площадка ще има и до бл. №14 в ж.к. ”Дружба І”. Изграждат се и детски площадки в кв. „Канала“ и в парка при 108. СУ в ж.к. ”Дружба І”.

Подменят се настилката и алейната мрежа и се изгражда ново парково осветление в парк „Гаргите“, с. Бусманци.
В парка се изгражда и площадка за деца от 3 до 12-годишна възраст.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Арестуваха 35-годишен, счупил прозореца на Синагогата

Столични полицаи задържаха 35-годишен мъж, заподозрян в увреждането на обществена сграда в центъра на София. Сигналът за счупен прозорец на молитвен дом - Софийска централна синагога, е получен в полицията в неделя. Мъжът е установен в хода на предприетите оперативно – издирвателни действия. Той е отведен в Трето РУ, където се изясняват мотивите за..

публикувано на 21.01.19 в 18:34
В час пик в токийското метро е така...

В токийското метро дават безплатна храна на пътниците, изпреварили сутрешния час пик

Една от най-натоварените линии на метрото в Токио се надява да достигне сърцата на пътниците си, като достигне стомасите им, предлагайки им безплатна храна, за да облекчи натоварването по време на пиковите часове, съобщава БГНЕС. Около 7,2 милиона души използват всекидневно токийското метро, като някои..

обновено на 21.01.19 в 15:08

Грипна епидемия в Софийска област, Пловдив и Добрич

Грипна епидемия е в сила от днес на територията на област Добрич. Издадено е предписание за преустановяване на учебните занятия в училищата на територията на областта за периода от 21 до 25 януари, съобщиха от Министерството на здравеопазването. Същият режим е обявен от утре в Софийска и Пловдивска..

публикувано на 21.01.19 в 14:25

Отбелязваме Деня на родилната помощ

На 21 януари се празнува Денят на родилната помощ, известен още като Бабинден (по стар стил, по нов празникът е на 8 януари). От 1951 година 21 януари е обявен за Ден на родилната помощ и на акушерките и гинеколозите. Празник, на който общество ни отдава дължимото на всеотдайния и високоотговорен труд на акушер-гинеколозите и акушерките и почита приноса..

публикувано на 21.01.19 в 09:30
Елена Петрова играе заедно с  Иван Радоев в “Жан и Беатрис” на Карол Фрешет

Накъде в София

КНИГА В 18.30 ч., в Клуб 1 (НДК). ще бъде премиерата на книгата на Явор Милушев “Апокриф за воаяжа на една овца от стадото на пастира“ ще участват проф. Михаил Неделчев, доц. Веселин Методиев и журналистът Георги Тошев.  „Апокриф за воаяжа на една овца от стадото на пастира" е книга с мемоари, обобщения и размисли на Явор Милушев, съпруг на Цветана..

публикувано на 21.01.19 в 09:26