Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Отхвърлиха искането за референдум за завод за изгаряне на RDF

Снимка: БГНЕС

С 40 гласа "против" и 15 "за", Столичният общински съвет отхвърли искането за референдум за завод за изгаряне на RDF. След над 3-часови дебати, предложението не беше прието с мотива, че въпросите в допитването са незаконосъобразни. Технологичен и технически одит на "Топлофикация", поискаха групата общински съветници от БСП.  

Председателят на групата на БСП в общинския съвет Калоян Паргов е категоричен, че за дружеството, на чийто терен ще се намира заводът за изгаряне на горивото, произведено от отпадъци, е необходим оздравителен план.

Споровете продължиха и около ползите и вредите от завода за изгаряне на горивото, произведено от отпадъци. Състоянието на въздуха в София няма да се влоши, обясни председателят на Комисията по опазване на околната среда в Столичния общински съвет Лорита Радева.

За да вкарат отново въпроса за референдум в Столичния общински съвет ще са необходими малко над 70 000 подписа на столичани.
Чуйте подробностите в звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Овладей пътя!" ни прави майстори зад волана в зимни условия

Започва кампанията "Овладей пътя", по време на която ще се проведе безплатно теоретично и практическо обучение по безопасно шофиране в зимни условия. Кампанията цели реално да подготви шофьорите за предстоящия зимен сезон, което да повлияе положително на поведението им на пътя, така че да се създаде една по-безопасна среда за всички участници..

публикувано на 14.11.18 в 18:35

Изложба показва протеста на майките срещу обгазяването на Русе

Документалната изложба “Зараждане на гражданското общество в България 1987-1989 г.“ бе открита днес и проследява първите обгазявания на Русе от завода в Гюргево през 1982 г., първата демонстрация на 28 септември 1987 г. и създаването на Движение за самозащита на Русе.  Експозицията разказва в снимки и думи как група жени се обединяват срещу..

публикувано на 14.11.18 в 16:07

„Как да бъдем отговорни към храната" учат децата от 120 ОУ „Г.С.Раковски“

„Как да бъдем отговорни към храната“ бе темата на днешния урок, който експерти от Българския дарителски форум, предадоха на второкласници от 120 ОУ „Г.С.Раковски“ в столицата. Урокът е част от учебната програма, която форумът прилага в 29 български училища, за да насърчи и развива дарителска култура у децата. За третата учебна година Българският..

публикувано на 14.11.18 в 16:06

При онлайн търговията пестите време и избирате информирано от голямо портфолио стоки

Дни преди Черния петък (23 ноември) продължаваме в Радиоприемницата да търсим и предоставяме разностранна информация по темата. Пазаруването през интернет вече не е екзотично занимание, а все по-масова практика -   не само заради улеснението да поръчаш и платиш лесно, но и да очакваш покупката до вратата. Днес ни гостува Петър Ванчев..

публикувано на 14.11.18 в 15:20

С атрибути от опери на Росини започва Седмицата на италианската кухня

От 19 до 25 ноември ще се проведе третата седмица на италианската кухня по света. Идеята е в тази седмица всички дипломатически консулски представителства на Италия по света да посветят различни събития на италианската кухня. У нас инициативата е свързана с редица дегустации и уъркшопи в различни италиански ресторанти. Началото на седмицата ще..

публикувано на 14.11.18 в 16:05