Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Отхвърлиха искането за референдум за завод за изгаряне на RDF

Снимка: БГНЕС

С 40 гласа "против" и 15 "за", Столичният общински съвет отхвърли искането за референдум за завод за изгаряне на RDF. След над 3-часови дебати, предложението не беше прието с мотива, че въпросите в допитването са незаконосъобразни. Технологичен и технически одит на "Топлофикация", поискаха групата общински съветници от БСП.  

Председателят на групата на БСП в общинския съвет Калоян Паргов е категоричен, че за дружеството, на чийто терен ще се намира заводът за изгаряне на горивото, произведено от отпадъци, е необходим оздравителен план.

Споровете продължиха и около ползите и вредите от завода за изгаряне на горивото, произведено от отпадъци. Състоянието на въздуха в София няма да се влоши, обясни председателят на Комисията по опазване на околната среда в Столичния общински съвет Лорита Радева.

За да вкарат отново въпроса за референдум в Столичния общински съвет ще са необходими малко над 70 000 подписа на столичани.
Чуйте подробностите в звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Денят на една софиянка

"Денят на една софиянка" e история за бежанка с неочакван край - добър. Често положителните истории за бежанците не достигат до нас, защото няма кой да ги разкаже.  С тази задача са се захванали от Фондация "Изящни дела", а продуктът на техния труд вече можем да видим във всички метролокации в София. Той представлява един късометражен филм ,..

публикувано на 22.01.19 в 17:47

Образованието - най-подкрепяният от дарители сектор у нас

Дарителските организации иската да видят отражение на своите проекти в политиките на Министерството на образованието и науката, отбеляза директорът на Българския дарителски форум Красимира Величкова. По думите й, постигнатият синхрон между двете страни може да доведе до значителни успехи не само в личностното развитие на учениците, но и в..

публикувано на 22.01.19 в 17:30

Момчетата от Innerglow изненадват с по-необичайни инструменти на представянето на Chained In Love

В петък, 25 януари, в известен столичен клуб, момчетата от групата Innerglow ще представят новия си сингъл Chained In Love и видеото към него. Това е песента, която самите слушатели избраха и с отзивите си след всеки концерт на групата ги убедиха, че трябва да запишат възможно най-скоро. Тодор Ковачев, Петър Желев, Иван Даскалов и Матей..

публикувано на 22.01.19 в 16:39
Васил Велев

Нов вид трудови договори предлагат работодатели

Работодатели предлагат с промени в Кодекса на труда да се въведат нов вид трудови договори. Предложението е да се записват две числа - общият разход за труд и нетната сума, която работникът получава след всички удръжки. Работодателските организации настояват осигурителната тежест да бъде разпределена поравно между работодателя и наетия работник,..

публикувано на 22.01.19 в 16:25
Захари Сотиров и Даниела Минкова-Машова

Ски скок и ски бягане - трудни, но изграждащи характер спортове

Зимните спортове, забавленията в планината и на пистата - за това говорим тази седмица в нашата "Радиоприемница". Днес на ход са темите за ски бягането и мястото му у нас. Не по-малко интересен за дискутиране спорт е и ски скокът. С какви предизвикателства се сблъскват желаещите да практикуват двата зимни спорта? Този и други въпроси обсъдихме с..

публикувано на 22.01.19 в 15:17