Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Мартин Неделчев покорява планини, морета и ветрове

Снимка: Facebook
Днес ви представяме един човек, който е превърнал не едно, а две от хобитата си в професия. 

Мартин Неделчев работи като водач на групи в планината вече повече от 20 години. През 2000 година става оutward bound инструктор и известно време се занимава с корпоративни обучения в различни консултантски и тренинг компании. 
От 2004 г. активно се включва в изготвянето на програмата за лавина и оттогава преподава на други ентусиасти, за да знаят как да се справят с това страшно бедствие. От 2010 г. е доброволен планински спасител към Отряд "София". 
Освен всичко това, Мартин не спира да изпробва различни ветроходни съдове. Още едно хоби, което не след дълго също превръща в професия. Напоследък през лятото гони вятъра, скита по моретата и обучава различни хора как да настройват ветрилата. 
Как е успял да намери баланс между професионалните задължения и удоволствието от живота - чуйте от интервюто на Александра Илиева.
Още за опита на Мартин Неделчев, а може би и интересен съвет, ще може да чуете по време на кариерния форум „Кариера с кауза“, който ще се проведе на тази събота, 10 ноември, от 10:00 часа в София Тех Парк. Входът е свободен. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Непримиримият публицист Румен Леонидов между иронията на времето и Бога

Гостува ни човек, когото бих нарекъл на първо място поет, а след това: публицист, преводач, издател. Обаче той самият смята, че поет може да се нарече Христо Фотев, Константин Павлов, Иван Радоев, Дебелянов. И би било самонадеяно друг да се нарече поет. Предпочита да го представим като публицист, без да заобикаля „клишето“ и отговорността да е..

публикувано на 19.11.18 в 19:07

„Защото сме хора“ "създава" приятели на възрастните хора

Над 350 възрастни хора от 14 населени места в България получават допълнителна грижа по домовете. Услугата е на нестопанската организация „Каритас“, която осигурява мобилни екипи от лекар и социални работници, които посещават възрастните хора по домовете и им помагат по различни начини от това да излекуват настинка до това да им измият мръсните съдове...

публикувано на 19.11.18 в 17:43

Чай с подправки или масала за любителите на източната екзотика

Един от най-големите производители на чай в света е Индия. Страната в момента е най-големият производител на зелен и черен чай в световен мащаб. Техният традиционен чай “масала” набира все по-голяма популярност в света. На много места се предлага като чай “лате” и хората го харесват много , разказа Павлета. Все повече столични заведения предлагат чай..

публикувано на 19.11.18 в 17:18

Два пъти по-често мият столичните улици през 2019-а

В Столичната община беше представен проект на план-сметка за дейностите по събиране, извозване и обезвреждане на битовите отпадъци, както и за поддържане на чистотата на територията за обществено ползване за 2019 година. Средствата за чистота през следващата година ще бъдат близо 206 милиона лв., като такса смет се запазва същата - за граждани..

публикувано на 19.11.18 в 16:50

Чистият въздух зависи от всеки от нас

"Чистият въздух зависи от всеки от нас" е една от кампаниите на Столичната община, която цели подобряване качеството на въздуха в София. Акцентът през лятото насърчаваше екологичното придвижване в градска среда. С лицето на певеца и актьор Орлин Павлов, от Столичната община се обърнаха към столичани, които активно шофират лични автомобили, призовавайки..

публикувано на 19.11.18 в 16:20