Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Мартин Неделчев покорява планини, морета и ветрове

Снимка: Facebook
Днес ви представяме един човек, който е превърнал не едно, а две от хобитата си в професия. 

Мартин Неделчев работи като водач на групи в планината вече повече от 20 години. През 2000 година става оutward bound инструктор и известно време се занимава с корпоративни обучения в различни консултантски и тренинг компании. 
От 2004 г. активно се включва в изготвянето на програмата за лавина и оттогава преподава на други ентусиасти, за да знаят как да се справят с това страшно бедствие. От 2010 г. е доброволен планински спасител към Отряд "София". 
Освен всичко това, Мартин не спира да изпробва различни ветроходни съдове. Още едно хоби, което не след дълго също превръща в професия. Напоследък през лятото гони вятъра, скита по моретата и обучава различни хора как да настройват ветрилата. 
Как е успял да намери баланс между професионалните задължения и удоволствието от живота - чуйте от интервюто на Александра Илиева.
Още за опита на Мартин Неделчев, а може би и интересен съвет, ще може да чуете по време на кариерния форум „Кариера с кауза“, който ще се проведе на тази събота, 10 ноември, от 10:00 часа в София Тех Парк. Входът е свободен. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Българските екипи ще ремонтират модул в експеримента CMS в ЦЕРН

Неотдавна Европейският център за ядрени изследвания (ЦЕРН) започна ремонт за увеличаване на мощността на Големия адронен ускорител край Женева. Целта е да бъде увеличен броят на сблъсъците в различните експерименти, което ще подобри шанса да бъдат открити нови явления. Предстои да бъде инсталирано ново оборудване, включително и магнити, които насочват..

публикувано на 23.01.19 в 18:49

Кънки и хокей на лед - нека да е зима

В "Радиоприемница" продължаваме да разглеждаме интересните зимни спортове, забавленията на пистата и на леда.  Днес на ход са забавленията на лед и спортовете на лед. Наш гост бе Мартин Миланов, председател на Българската федерация по хокей на лед. От него научихме повече за спецификите на този спорт, за възможностите за практикуването му,..

публикувано на 23.01.19 в 17:25
Пържени лилави картофи

"Единение" възражда традиционни рецепти от миналото на българина

Няколко столични заведения вече се включиха в социалния проект, носещ името "Единение". Идеята на инициативата е да намира, събира и представя продукти и традиционни български рецепти от миналото на българина на готвачи от големия град. Проектът има за цел да запази кулинарното ни наследство и да разкаже за богатата история на българската храна пред..

публикувано на 23.01.19 в 16:53
Инициативата подкрепи и представителят на СЗО в България д-р Скендер Сила (вдясно от микрофона)

В парламента беше открита 12-ата Седмица за предпазване от РМШ

В Народното събрание за 12-и път у нас беше открита Седмицата за предпазване от рак на маточната шийка (РМШ). Инициативата се провежда под патронажа на парламентарната Комисия по здравеопазването и цели повишаване на информираността на хората и уязвимите групи относно възможността за предпазване чрез съответните ваксини. В световен мащаб ракът..

публикувано на 23.01.19 в 15:49
Много от лечебните заведения са на ръба на капацитета си

София област е малко преди пика на грипната епидемия

В София област грип има навсякъде. Най-висока е заболеваемостта в Самоков, Елин Пелин, Сливница и Ихтиман. Това съобщи пред Радио София директорът на РЗИ София област д-р Александър Златанов. Противоемидемичните мерки, обявени в цялата област на 22 януари, остават в сила до края на седмицата. В Самоков някои ученици са в грипна ваканция още от..

публикувано на 23.01.19 в 15:29