Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Баристи от цялата страна в битка за перфектното еспресо

Снимка: pixabay.com
Баристи от цялата страна ще демонстрират уменията си в приготвянето на еспресо и капучино по време на финала на Българския бариста шампионат, който ще се проведе утре, от 10.30 часа в София Експо център.
Сертифицирано жури ще има тежката задача да избере най-добрия от тях, който ще бъде шампион на България. А той ще представи страната ни на световните финали в Италия. 

Николай Орачев, част от  от екипа, които организаира оспорваната битка за приготвянето на автентично италианско еспресо, разказа, че най-важно за бариста е да си настрои оборудването, но добавя, че в България има страхони момчета и момичета, които се справят много добре с тази професия.
Надежда Хаджииванова, която е един от 10-те финалисти, които ще се борят за първото място на шампионата, казва, че започва тази професи като работа, която се превръща в хоби и част от живота. "Доставя ти удоволствие да виждаш хора, които искат да се занимават с кафе, доволни са от това, което правят и ти си си в средата. Чувстваш се вкъщи", казва Надежда.
Още - чуйте в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Ива Тодорова

Ива Тодорова между музиката и студентския живот

Младата певица Ива Тодорова, която стана известна в музикалния формат "Гласът на България", от тази година е студентка по архитектура.  Въпреки възможностите за учене в чужбина, Ива избра да продължи образованието си в България - заради музиката. Да съчетаваш две толкова различни неща със сигурност е трудно, но "сънят е за слабите", както казва Ива...

публикувано на 16.11.18 в 17:37

Любомир Кючюков разказва за Съдбата на Светлородните в дебютното си едноименно фентъзи

На таен съвет в Мрачните планини седемте Тъмни повелители, предвождали в миналото народа на Сиан, решават да подновят Вековната война срещу стария враг - кралството Калеа. Орденът на сианските магове, начело с господаря на тъмнината Зарк, си връща властта и съумява с предателство да премахне защитното заклинание на Светлородните - принц Дерин, принц..

публикувано на 16.11.18 в 17:21

Калоян Георгиев - първият българин, спечелил стипендия "Йенчинг" в Китай

Първият българин, спечелил престижната стипендия "Йенчинг" в Китай, е младият и талантлив Калоян Георгиев.  Всяка година по 4000 млади лидери от над 35 държави в целия свят кандидатстват за стипендията, но накрая само 100 души биват одобрени. Калоян успява да се класира, което го прави първия българин спечелил стипендията откакто академията е създадена...

публикувано на 16.11.18 в 17:15

Шумни съседи - а сега накъде?

В предаването "Вашият глас" обърнахме внимание на шумните съседи. Почти всеки от нас се е сблъсквал с комшии, които слушат музика силно и до късно, говорят на висок тон, карат се, а децата им тичат в апартамента над нас до късно през нощта, когато се опитваме да спим.  С подобен проблем се сблъсква и Флорет Тодорова, когато в общинско жилище над..

публикувано на 16.11.18 в 17:13

“Неспир” - поезията пречупена през рап музиката

Трима студенти от Софийския университет - Иво Димов , Иван Савов и Любомир Кючуков , освен студенти по право и културология, правят в свободното си време рап музика. Момчетата не следват утвърдените стереотипи, спадащи към този стил музика, а рапират по стихове на български поети. Тримата приятели прекарват свободното си време в импровизирано студио..

публикувано на 16.11.18 в 17:07