Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Баристи от цялата страна в битка за перфектното еспресо

Снимка: pixabay.com
Баристи от цялата страна ще демонстрират уменията си в приготвянето на еспресо и капучино по време на финала на Българския бариста шампионат, който ще се проведе утре, от 10.30 часа в София Експо център.
Сертифицирано жури ще има тежката задача да избере най-добрия от тях, който ще бъде шампион на България. А той ще представи страната ни на световните финали в Италия. 

Николай Орачев, част от  от екипа, които организаира оспорваната битка за приготвянето на автентично италианско еспресо, разказа, че най-важно за бариста е да си настрои оборудването, но добавя, че в България има страхони момчета и момичета, които се справят много добре с тази професия.
Надежда Хаджииванова, която е един от 10-те финалисти, които ще се борят за първото място на шампионата, казва, че започва тази професи като работа, която се превръща в хоби и част от живота. "Доставя ти удоволствие да виждаш хора, които искат да се занимават с кафе, доволни са от това, което правят и ти си си в средата. Чувстваш се вкъщи", казва Надежда.
Още - чуйте в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Търговци на горива готови за протест

Подготвяният законопроект за административното регулиране на икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, няма да увеличи събираемостта на данъци и акцизи, да спре сивата икономика и да осигури приходи в бюджета. Това заяви на пресконференция в БТА днес Симо Симов, говорител на Националното сдружение на търговци и превозвачи на..

публикувано на 21.01.19 в 19:07

Акушерките у нас - два пъти по-малко от необходимото

В България към момента работят два пъти по-малко акушерки, отколкото има нужда в здравните заведения у нас. Това съобщиха от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи. От БАПЗГ предоставиха безплатни дистанционни курсове на акушерките в цялата страна по повод днешния Бабинден. Всяка акушерка, която е с редовно членство в..

публикувано на 21.01.19 в 18:33

10 млн. лв. за дофинансиране на общинските болници в София

21 милиона лева са заложени в атуализирания проектобюджет на Столичната община за 2019 г. в сектор "Здравеопазване". 10 милиона лева ще бъдат за дофинансиране на общинските болници. Това съобщи кметът на София Йорднка Фандъкова, която направи проверка на ремонтираното отделение по хирургия на млечната жлеза в Първа САГБАЛ „Света София“. Столичният кмет..

публикувано на 21.01.19 в 17:20

Понякога всичко, от което се нуждаем, е прегръдка

Ученици от столичната професионална гимназия по аудио-, видео- и телекомуникация "А. С. Попов" днес раздават прегръдки на случайни минувачи по повод Международния ден на прегръдката.  Организатори на прекрасната инициатива са училищният психолог Татяна Петрова и учениците Елена, Божидар и Йоан.  Учениците започнаха инициативата в двора на..

публикувано на 21.01.19 в 16:24

Най-важното при фрий стайл е правилно да преценим рисковете

Много често под определението "свободен стил" се разбира изпълняването на трикове със специализирани ски или сноуборд, но до голяма степен понятието включва и самото каране извън дефинираните рамки на ски пистите. Когато карането премине на по-трудни терени, вече можем да говорим за екстремни ски. Това обясниха в ефира на Радио София Момчил Панайотов..

публикувано на 21.01.19 в 16:15