Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

“Вездесъщият“ открива Фестивала на българската култура в Брюксел

Кадър от филма "Вездесъщият"
Снимка: siff.bg
От 9 до 30 ноември в Брюксел ще се проведе осмото издание на Фестивала на българската култура. 

Тази година акцентът е върху седмото изкуство. Киноманите ще могат да гледат най-успешните филми от последната година. Сред най-очакваните е българското предложение за "Оскар" - “Вездесъщият“ на режисьора Илиян Джевелеков. 

"Тази година решихме да наблегнем на киното и ще има четири прожекции на игрални и документални филми. Нашите съграждани в Брюксел нямат възможност да следят новите български фими, а българското кино определено бележи прогрес през последните години", сподели Златина Русева, организатор на форума. 

Освен "Вездесъщият", ще бъде показан филмът "Христо", както и документалната лента "Любов и инжинерство", а програмата ще завърши с "Възвишение".

Какво още разказа Златина Русева - чуйте в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

#BeActive - включи се в Европейската седмица на спорта

Министерството на младежта и спорта организира "Европейска седмица на спорта #BeActive" за пета поредна година. От 23 до 30 септември 2019 година хора от всички възрасти отново ще имат възможност да се запознаят с над 50 вида спорт и да ги практикуват свободно.  Кампанията ще бъде открита от министъра на младежта и спорта Красен Кралев на 23..

публикувано на 22.09.19 в 14:05
д-р Гергана Коларова

Д-р Гергана Коларова: Операцията при поликистозен овариален синдром е крайна мярка

Профилактиката и редовните гинекологични прегледи са от съществено значение за "хващането" на скрити заболявания, които могат да се развият без симптоми. Промяната в цикъла е първи сигнал за нещо нередно, но не винаги означава заболяване. За съжаление, може да бъде и симптом на ендометриоза или на т. нар. поликистозен овариален синдром. Броят на..

публикувано на 22.09.19 в 12:45

Импозантната сграда на НФСГ е изобразявана и рисувана по картички

Сградата на Националната финансово стопанска гимназия е построена 1930 година. Архитектурата е дело на Михаил Пушкаров и стилът му личи по часовниковата кула на върха на училището. Паметник на културата от местно значение, сградата на НФСГ е пред мащабен ремонт, който ще се..

публикувано на 22.09.19 в 11:40

Десетки институции в София отварят врати за свободен достъп на 21 и 22 септември

Повече от 35 сгради в столицата със забележителна архитектурна стойност ще отворят врати за посетители през следващите два дни (21 и 22 септември). По този начин София се включва в традиционните Европейски дни на наследството . Тази година те ще преминат под мотото „Изкуства и развлечения“ . Сред сградите, които ще бъдат..

обновено на 22.09.19 в 10:24

Кулата с часовника - символ на Професионалната гимназия по приложни изкуства

Сградата на Професионалната гимназия по приложни изкуства се намира на бул. "Сливница", на една пряка от ул. "Опълченска". Часовниковата кула на върха й се вижда отдалеч и се е превърнала в символ на училището. Зданието е изградено по проект на архитект Михаил Пушкаров. Днес поддръжката му е възложена на управата на училището. Арх. Михаил Пушкаров..

публикувано на 21.09.19 в 10:35

Дневникът на една софиянка: Организирана посредственост vs. хаоса на таланта

Винаги съм се забавлявала на Гугъл резултатите при първоначално изписване на въпроса: защо артистите са … Тогава излизат следните резултати на база многократно търсене: …бедни …странни …депресирани …зле по математика …важни …толкова неподредени …гей …объркани души Съществува една такава максима, че, когато имаш талант, правиш..

публикувано на 20.09.19 в 17:13

Международният ден на мира е посветен на природата

На днешния ден отбелязваме Международния ден на мира. Съорганизатори на честването в България са Дружеството на ООН в България и Съюзът на ветераните. "Всяка година от секретариата дават тема за този ден, която обикновено е свързана с нещо много актуално. Актуалното сега е битката за климата. Общественото мнение е много ангажирано с тази тема и..

публикувано на 20.09.19 в 16:53