Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Богдана Манова: Децата трябва да осъзнят, че бъдещето им е в техните ръце

Снимка: Фондация "Дечица"
Детската усмивка е най-безценният дар, който човек може да получи. А тези, които възраждат вече отнетия смях на децата, са сред най-големите благодетели. За такъв чистосърдечен човек, връщащ радостта в детските сърца, ще ви разкажем в историята ни днес. Богдана Манова вече осма година посвещава цялото си време на деца без родителска грижа. Насърчава ги да творят, да учат, да дават най-доброто от себе си.

Децата имат нужда от милувка всеки ден. Стожер, на когото да разчитат, да вярват и да имитират. За някои малчугани този пример липсва. Не защото те са пожелали така, а защото примерът е бил лош и е решил да ги изостави. В такъв момент се появяват Богдана и нейните приятели, които приемат изоставените деца за свои, взимат ги под крилото си и започват да променят – всеки живота на другия. Че трябва да се помага, Богдана е показала и на своите синове – 13-годишният Гого до момента е участвал в десетки каузи и да бъде в полза на непознат далеч не му е чуждо.

Богдана Манова/д/ и синът й Гого. Водещ: Петя ЗунгорлиеваРодител не те прави това да създадеш живот, а да изградиш такъв. Да се грижиш, да даваш, да се лишаваш и най-важното винаги да бъдеш справедлив. Децата нямат нужда от клишета, случайни срещи или лицемерие. Не искат някой, който да им казва колко грешки допускат или как не се справят. Напротив – трябва им човек, който да им дава криле, да ги подкрепя, насърчава и обича...


СнимкаДа помогнеш на нуждаещи се хора е прекрасно и благородно, но не така лесно, като изглежда на пръв поглед. Най-добрата помощ е тази, която помага на нуждаещия се да се научи сам да се справя с проблемите. Точно на това учат децата, живеещи в социалните домове, доброволците във фондация „Дечица“. Те общуват активно с малчугани, останали без родителска грижа – играят с тях, пишат домашни, създават приятелства и най-важното учат ги да бъдат добри, справедливи и праведни хора. Тези деца са бъдещото гражданско общество. Богдана и съмишлениците й го осъзнават и за това полагат неимоверни усилия да създадат достойни личностни. Грижите са много, но си заслужава!

ВИЖТЕ ОЩЕ

Руслан Мъйнов: В малка България липсва усещане за единение, за братство

Руслан Мъйнов няма нужда от представяне. Името му е добре познато на българите вече 20 години. Актьор, певец и телевизионна звезда. Но зад всичко това се крие един истински достоен човек - честен, добър, възпитан и категорично извън рамката на звездния си статут. Пред Радио София Руслан разказа изключително увлекателно за пътя на едно момче от..

публикувано на 11.12.18 в 11:55

Еco Switch предлага алтернативи на пластмасата

Рециклирането и намаляването на използването на пластмаса, отдавна вече не е само въпрос на личен избор, а глобален. Все повече и повече хора, корпорации, организации и институции се обединяват в опити за разрешаването на този огромен проблем. Една от новите идеи в тази насока в България идва от платфомата Еco Switc h . Компанията ще се..

публикувано на 11.12.18 в 10:27

Майките на деца с увреждания получиха приза "Човек на годината" за 2018 г.

Днес, когато отбелязваме Световния ден за правата на човека, бяха връчени наградите „Човек на годината“. Тази година Български хелзинкски комитет раздаде 8 приза в 6 категории и една подгласна награда. Майките на деца с увреждания получиха приза "Човек на годината" за 2018 г. Те са сред осемте личности и организации със значим принос и активност в..

публикувано на 10.12.18 в 18:16

България като Родина зад граница

От началото на 2018 г. над 1300 чужденци са подали молба за международна закрила. През 2017 г. е имало спад в подадените молби, за разлика от 2016 г. и предходните години. В настоящия момент миграционната обстановка и в частност подадените молби за закрила, са малко. Сред потърсилите международна закрила има и непълнолетни. Хората са предимно от..

публикувано на 10.12.18 в 17:23
Владимир Пенев пръв от актьорите даде пример

Кръвният център на ВМА отбеляза 25-годишнината си с поредна акция кръводаряване

Центърът по транфузионна хематология на ВМА отбеляза 25 години от създаването си с кръводарителска акция, подкрепена от едни от най-обичаните актьори на България, сред които Веселин Анчев, Владимир Пенев, Ирина Митева, Неда Спасова, Диана Димитрова, Васил Бинев, Ернестина Шинова и други. За пореден път в подкрепа на безвъзмездното кръводаряване..

публикувано на 10.12.18 в 16:41