Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Облачността намалява, максималните температури ще са между 2° и 7°

Днес облачността ще намалее, дневните температури слабо ще се понижат, максималните ще са предимно между 2° и 7°, за София - около 4°, сочи прогнозата на НИХМ.

Днес от запад облачността ще се разкъсва и намалява и около обяд над повечето райони на страната ще е предимно слънчево. Вятърът в почти цялата страна ще се ориентира от север-североизток и с него дневните температури слабо ще се понижат; максималните ще са предимно между 2° и 7°, за София - около 4°.

 Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и през деня още малко ще се повиши. По Черноморието в сутрешните часове все още на отделни места ще има слаб валеж от дъжд, но следобед облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен до силен вятър от север. Максималните температури ще са от 2° в северните райони, до 5° в южните. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще бъде 4 бала, в заливите – 3 бала. 

Над планините от запад облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево, най-късно в източните райони. Вятърът ще е умерен до силен от север-североизток и с него ще продължи да нахлува по-студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 5°.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Изпращат фалшиви съобщения от името на Софийския университет

До голям брой фирми в страната от различни браншове е разпратено електронно писмо от името на "Татяна Цанева от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ с предложение за оферта за бюджет 2019 г., алармират от учебното заведение: Уведомяваме всички, получили такова писмо, че това е подвеждащo..

публикувано на 22.02.19 в 14:53

10% по-високи заплати в градския транспорт в София

Преди дни подписахме нов колективен трудов договор със Столичния градски транспорт, с което се договорихме заплатите на служителите да се увеличат с 10% от 1 февруари. По-високите си възнаграждения те ще получат през март. Това обяви председателят на Комисията по транспорт и туризъм в Столичния общински съвет..

публикувано на 22.02.19 в 10:47

Жълт код за силен вятър е обявен в 16 области на страната

Жълт код за силен вятър е обявен в 16 области на страната, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Предупреждението за силен вятър важи за областите Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Хасково, Русе, Търговище, Сливен, Ямбол, Разград, Шумен, Бургас, Варна, Добрич и Силистра. Привечер ще се усили..

публикувано на 22.02.19 в 08:48
Картина от изложбата на Лиана Димитрова

Накъде в София

ТЕАТЪР В театър “София” от 19.00 ч. започва постановката “Две големи американски комедии” на Уди Алън и Нийл Саймън. Режисьор е Юлияна Войкова-Найман. Участват Николай Димитров, Лора Мутишева, Силвия Петкова, Пламен Манасиев и др. Две комедии, вдъхновени от вечните въпроси около любовта и брака. Смешни, проникновени пиеси за това как двойките..

публикувано на 22.02.19 в 08:36

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Създаване на повече пространства за учене в школата и кътове, в които децата да могат да общуват свободно. Това ще бъде заложено в подготвените промени в държавния образователен стандарт за физическата среда и информационното и библиотечното осигуряване на детските градини, училищата и центровете за подкрепа за личностно развитие, обясни образователният..

публикувано на 22.02.19 в 08:36

Значително понижение на температурите и валежи ни очакват през днешния ден

От северозапад облачността ще се увеличава, към обяд ще завали дъжд, а в планините сняг. До вечерта валежите ще обхванат почти цялата страна. Преди обяд ще духа умерен северозападен вятър, който в следобедните часове ще се ориентира от североизток, вечерта значително ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Такава е прогнозата за времето на..

публикувано на 22.02.19 в 08:35

Среща с Йордан Ефтимов - поета на месеца

Нетрадиционен, провокативен, готов за предизвикателства, около Йордан Ефтимов винаги е интересно - не само като автор, но и като личност. Миналата година излезе най-новата му стихосбирка „Доказани теории, окончателни експерименти“, но едва ли това ще е последният му експеримент… Все пак за бъдещите му творчески планове ще разберем от самия..

публикувано на 21.02.19 в 12:58