Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Дончо Барбалов е новият зам.-кмет по направление "Транспорт"

| обновено на 06.12.18 в 15:25
Дончо Барбалов
Снимка: БГНЕС

Дончо Барбалов е новият временно изпълняващ длъжността зам.-кмет по направление „Транспорт и транспортни комуникации“ в София. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на редовно заседание на Столичния общински съвет. Барбалов е настоящ заместник-кмет по направление “Финанси и стопанска дейност”, временно изпълнява длъжността зам.-кмет по направление "Столично общинско здравеопазване". Той ще заеме длъжността в направление „Транспорт и транспортни комуникации” временно.


Досегашният заместник-кмет по транспорта Евгени Крусев беше призован като обвиняем за престъпна небрежност, свързана с изпълнение на обществена поръчка за ремонта на ул. “Граф Игнатиев”. На този етап Крусев е получил само призовка, а същественото обвинение предстои да стане ясно на 11 декември.

Първата задача на новия заместник-кмет Дончо Барбалов ще бъде възстановяването на трамвайното движение по ул. "Граф Инатиев":

Работата е много, но имаме и добри екипи в общината, на които разчитам. Задача номер 1, която ми е поставена, е да възстановим движението на трамваите по "Граф Игнатиев". Естествено трябва да подготвим бюджета за 2019 година, където транспортното направление също има голяма част в инвестициите, в ремонтите на улици.

"Многоръкият Шива" - така председателят на общинските съветници от БСП в Столичния общински съвет Калоян Паргов определи ид зам.-кмет по транспорта Дончо Барбалов по повод трите длъжности, които ще съвместява. Според зам.-председателя на Столичния общински съвет от БСП Милка Христова, Евгени Крусев е подал оставка принудително. От БСП казаха още, че днес внасят доклад, свързан със състоянието на "Топлофикация" София за иницииране на технологичен и технически одит на дружеството.ВИЖТЕ ОЩЕ

Осем случая на физическа агресия срещу медици само от началото на годината

Осем случая на физическа агресия срещу медици в Центровете за спешна помощ са регистрирани само от началото на годината. 114 са случаите на вербална агресия, отчитат от Министерството на здравеопазването. 34 са нападенията над лекари в лечебните заведения, случаите на проявена агресия са общо над 220. Ефективните присъди за нападателите обаче са само две..

публикувано на 19.02.19 в 16:28

Жители на Горубляне скептични за строителството на отсечката от АМ "Тракия" до "Младост"

В днешното издание на "Вашият глас" говорихме за Околовръстния път на София от между АМ "Тракия" и ж.к. "Младост". След няколко запитваня от наши слушатели за въпросната отсечка, решихме да поставим темата пред Агенция "Пътна инфраструктура".  С предаването се свърза Цветелина Иванова, която от години живее в Горубляне. Нашата слушателка разказва, че..

публикувано на 19.02.19 в 16:16

Мобилен кабинет за поставяне на ваксини срещу морбили ще заработи от утре в кв. "Христо Ботев"

Столичната регионална здравна инспекция ще разположи от утре мобилен кабинет в кв. "Христо Ботев", където ще бъдат поставяни ваксини срещу морбили на всички деца с пропуски в имунизациите.  Припомняме, че Столичната регионална здравна инспекция съобщи за два случая - майка на 19 години и детето ѝ на 2 години, които са от квартала. Те, заедно с 9-месечно..

публикувано на 19.02.19 в 16:00

Представители от 25 държави на изложението "Световно образование"

Представители на повече от 70 образователни институции ще очакват посетителите на изложението "Световно образование" в София.  Форумът ще се състои на 23 и 24 февруари (събота и неделя) в зала 3 на НДК, от 10:00 до 17:00 ч. Изложението е насочено към българските кандидат-студенти, които са избрали да продължат образованието си в чужбина...

публикувано на 19.02.19 в 15:44

Столичната община за първи път ще финансира млади предприемачи

Столичната община за първи път ще финансира млади предприемачи „Акселератор Стартъп София“ е новата програма на Столичната община за ускорен достъп до финансиране на иновативни, стартиращи и социални предприемачи на територията на общината. Чрез акселератора, Столична община ще подпомогне до 15 фирми на млади предприемачи, предимно жени до 35 години..

публикувано на 19.02.19 в 15:22

Алек Кирев с първи акустичен албум

Един експеримент се превръща в акустично пътешествие, което завършва с нов албум. Алек Кирев е вокалист на група „Немо“, автор на част от текстовете на песните на бандата и самоук талант в музикалното изкуство. Съвсем скоро той издаде и първия си акустичен албум "Да или не". Освен всичко останало, той се занимава и с програмиране, макар и да признава,..

публикувано на 19.02.19 в 14:43

Велика Стоева: Чипровският килим е стока за ценители

Поредицата, посветена на българските занаяти, днес в Радиоприемница ни среща с майстора на чипровски килими Велика Стоева. Най-старото сведение за текстилна килимена орнаментика в България датира от края на ХІ в. По българските земи килимарството достига своя разцвет през епохата на Възраждането (ХVІІІ – XIX в.). Славата за килимарски..

публикувано на 19.02.19 в 14:37