Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Дончо Барбалов е новият зам.-кмет по направление "Транспорт"

| обновено на 06.12.18 в 15:25
Дончо Барбалов
Снимка: БГНЕС

Дончо Барбалов е новият временно изпълняващ длъжността зам.-кмет по направление „Транспорт и транспортни комуникации“ в София. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на редовно заседание на Столичния общински съвет. Барбалов е настоящ заместник-кмет по направление “Финанси и стопанска дейност”, временно изпълнява длъжността зам.-кмет по направление "Столично общинско здравеопазване". Той ще заеме длъжността в направление „Транспорт и транспортни комуникации” временно.


Досегашният заместник-кмет по транспорта Евгени Крусев беше призован като обвиняем за престъпна небрежност, свързана с изпълнение на обществена поръчка за ремонта на ул. “Граф Игнатиев”. На този етап Крусев е получил само призовка, а същественото обвинение предстои да стане ясно на 11 декември.

Първата задача на новия заместник-кмет Дончо Барбалов ще бъде възстановяването на трамвайното движение по ул. "Граф Инатиев":

Работата е много, но имаме и добри екипи в общината, на които разчитам. Задача номер 1, която ми е поставена, е да възстановим движението на трамваите по "Граф Игнатиев". Естествено трябва да подготвим бюджета за 2019 година, където транспортното направление също има голяма част в инвестициите, в ремонтите на улици.

"Многоръкият Шива" - така председателят на общинските съветници от БСП в Столичния общински съвет Калоян Паргов определи ид зам.-кмет по транспорта Дончо Барбалов по повод трите длъжности, които ще съвместява. Според зам.-председателя на Столичния общински съвет от БСП Милка Христова, Евгени Крусев е подал оставка принудително. От БСП казаха още, че днес внасят доклад, свързан със състоянието на "Топлофикация" София за иницииране на технологичен и технически одит на дружеството.ВИЖТЕ ОЩЕ

Отпуснаха 51 хил. лв. за реставрацията на Курилския манастир

Над 51 000 лева от  бюджета на Столичната община са осигурени за довършване на реставрацията на ценни стенописи в Курилския манастир „Св. Иван Рилски“. Това каза по време на проверката на реставрационните дейности в манастира, кметът на София Йорданка Фандъкова. Курилският манастир „Свети Иван Рилски“ е основан през Х век. Намира се на..

публикувано на 25.04.19 в 19:26
Метростанцията в кв.

Експерти обсъждат довеждащия транспорт към метрото в кв. "Овча купел"

Довеждащите линии на наземния градски транспорт по третата линия на метрото обсъждат експерти от Центъра за градска мобилност и общински съветници. В кв. "Овча купел" пилотно се подготвят довеждащите линии, като целта е до лятото новата схема да бъде готова. Целта е довеждащият транспорт да бъде удобен за хората, които живеят в отдалечени места в..

публикувано на 25.04.19 в 19:16

За силата на вярата и пътя на душата

За празниците , вярата, християнските и общочовешки ценности и тяхното място в живота ни говорим тази седмица в предаването "Радиоприемница". Велики четвъртък е четвъртият ден от Страстната седмица - денят, когато се е провела Тайната вечера и когато боядисваме Великденските яйца. Този Велики четвъртък 200 деца боядисаха яйцата, които ще бъдат занесени..

публикувано на 25.04.19 в 16:10

Не ползвайте пластмасови сламки и бъркалки

„Кажи не на сламката“ е призивът в кампанията на сдруженията „Нулев отпадък“ и „Гири от смет“, с която искат да променят ежедневния навик на много от нас. Вместо да използваме пластмасовия продукт, и то не повече от 10 сек., докато разбъркаме напитката си, те предлагат да се насочим към други, доста по-екологични варианти - като метална сламка..

публикувано на 25.04.19 в 15:42

Над 250 деца боядисваха великденски яйца на пл. "Света Неделя"

Велики четвъртък е най-важният ден от Страстната седмица. На този ден се припомня Тайната вечеря на Божия син с апостолите, на която Исус Христос дава на своите ученици последните си духовни напътствия. Велики четвъртък крие много символика. Според традицията великденските яйца се боядисват рано сутринта на Велики четвъртък или на Велика събота..

публикувано на 25.04.19 в 14:49

С рисунки и танци деца се включват в кампания за по-зелен район "Младост"

Благотворителна изложба и концерт на ученици от 144-то училище „Народни будители“ в София събра над 1080 лева за залесяване на квартал "Младост". Специалното зелено събитие се проведе в парк „Младост 3“, съвместно с Фондация „77“ - създател на Гората.бг , и Столичната община. Мотото на арт кампанията беше #вДъхНови града . Кампанията е..

обновено на 25.04.19 в 12:48

Наградите за танцово изкуство „Златна муза“ ще бъдат връчени на 29 април в НДК

За трети път Асоциацията на хореографите в България ще връчи годишните си награди "Златна муза". Церемонията ще бъде в Световния ден на танца 29 април от 19 часа в зала 3 на НДК. Призовете в областта на танцовото изкуство са в 11 категории. Сред отличията е и „Наградата за цялостно творчество“. Останалите 10 приза са посветени на творби, изяви,..

обновено на 25.04.19 в 10:48