Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Дончо Барбалов е новият зам.-кмет по направление "Транспорт"

| обновено на 06.12.18 в 15:25
Дончо Барбалов
Снимка: БГНЕС

Дончо Барбалов е новият временно изпълняващ длъжността зам.-кмет по направление „Транспорт и транспортни комуникации“ в София. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на редовно заседание на Столичния общински съвет. Барбалов е настоящ заместник-кмет по направление “Финанси и стопанска дейност”, временно изпълнява длъжността зам.-кмет по направление "Столично общинско здравеопазване". Той ще заеме длъжността в направление „Транспорт и транспортни комуникации” временно.


Досегашният заместник-кмет по транспорта Евгени Крусев беше призован като обвиняем за престъпна небрежност, свързана с изпълнение на обществена поръчка за ремонта на ул. “Граф Игнатиев”. На този етап Крусев е получил само призовка, а същественото обвинение предстои да стане ясно на 11 декември.

Първата задача на новия заместник-кмет Дончо Барбалов ще бъде възстановяването на трамвайното движение по ул. "Граф Инатиев":

Работата е много, но имаме и добри екипи в общината, на които разчитам. Задача номер 1, която ми е поставена, е да възстановим движението на трамваите по "Граф Игнатиев". Естествено трябва да подготвим бюджета за 2019 година, където транспортното направление също има голяма част в инвестициите, в ремонтите на улици.

"Многоръкият Шива" - така председателят на общинските съветници от БСП в Столичния общински съвет Калоян Паргов определи ид зам.-кмет по транспорта Дончо Барбалов по повод трите длъжности, които ще съвместява. Според зам.-председателя на Столичния общински съвет от БСП Милка Христова, Евгени Крусев е подал оставка принудително. От БСП казаха още, че днес внасят доклад, свързан със състоянието на "Топлофикация" София за иницииране на технологичен и технически одит на дружеството.ВИЖТЕ ОЩЕ

"Голям Сечко рън" събира любители на планинското бягане в Стара планина

Десетки любители на зимната планина ще се включат в планинско бягане по южния склон на Стара планина в покрайнините на София. Датата е 13 януари, а началната точка - Бухово, което е в рамките на столичния район "Кремиковци". Трасетата са три - късо, средно и дълго, а посоката е хижа "Мургаш". Южните склонове на Стара планина предполагат приятно за..

публикувано на 15.12.18 в 11:05

Александър е на 12. Не може да говори, но не спира да опитва

Александър Василев от Перник e eдно изключително лъчезарно момче, на 12 години, на което „Българската Коледа“ помага вече три години. С дарените средства Александър провежда терапия, която му помага, за да подобри социалните, емоционалните и умствени нарушения, които има заради аутизма. Едно от най-явните подобрения, които майка му Албена..

публикувано на 14.12.18 в 18:01

Яви ни подарява "Безброй луни"

"Безброй луни" е озаглавен новият сингъл на Явор Велчев - Яви. Песента е по музика на Явор Велчев - Яви и Светлин Къслев, текстът е на самия Яви, а аранжиментът на Светлин Къслев.  Както сам споделя Яви, звученето на песента е новаторско и различно от предходните му проекти.  Яви е на музикалната сцена от ранна детска възраст. На 16 години основава..

публикувано на 14.12.18 в 17:56

Доц. д-р Баки Хюсеинов: Дискриминацията пречи на икономическия растеж

Дискриминационните въпроси трябва да бъдат сред приоритетите на държавата и ЕС, защото те са залегнали и в Стратегия 2020 на ЕС за интелигентен приобщаващ растеж. Ако не се премахнат въпросите за дискриминацията, няма как да има икономически растеж в държавите. Това каза доц. д-р Баки Хюсеинов, зам.-председател на Комисията за защита от..

публикувано на 14.12.18 в 17:34

Новата книжарница “Перото” като витрина на българското книгоиздаване

НДК винаги е бил дом на книгата, но по време на панаира на книгата и Софийския литературен фестивал, е още по-прекрасно, с толкова много читатели и почитатели на книгите Настроението и топлината, която излъчват е прекрасна , каза директорът на Националния център на книгата в НДК и Литературен клуб „Перото“ Светлозар Желев . От началото на..

публикувано на 14.12.18 в 16:23