Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Ползваме хартиените винетки до изтичане на срока им

Парламентът прие окончателни промени в Закона за движение по пътищата, с които се въвежда електронна винетка от 1 януари 2019 година. Закупените хартиенти винетки ще могат да се използват от шофьорите до изтичане на срока им.

До 15 август при установено движение по платената пътна мрежа на пътно превозно средство, за което не е заплатена винетна такса, и за което не се заплати компесаторна такса, ще се дължи седмична винетна такса.

Движението на пътни превозни средства по път, включен в обхвата на платената пътна мрежа, ще се извършва след изпълнение на съответните задължения, свързани с установяване на размера и заплащане на пътните такси.


Агенция „Пътна инфраструктура“ ще осъществява контрола върху заплащането на таксите. Служители на Националното тол управление ще имат право да спират автомобили и да извършват проверки.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Заработи нова социална кухня "Не хаби - дари"

Златните момичета от Националния ансамбъл по художествена гимнастика, заедно с омбудсмана Мая Манолова, откриха в двора на православен храм "Св. Св. Кирил и Методий" до Женския пазар, социална кухня "Не хаби - дари". Кухнята ще бъде отворена всеки ден от 12.00 до 14.00 ч. за всеки в нужда. Кампанията е насочена към социално слаби хора. Инициативата се..

публикувано на 17.12.18 в 17:49

3D шоу разказва за значението на водата върху фасадата на "Квадрат 500"

Светлинни триизмерни анимации, разказващи за водата, дивата природа и изпълнявани от държавата екологични каузи, ще се прожектират до 21 декември  върху фасадата на Националната галерия "Квадрат 500“. 3D шоуто може да се види всеки делничен ден от 18.30 до 19.30. В 60 минути се редуват две петминутни триизмерни анимации, изработени с пари от..

публикувано на 17.12.18 в 17:13

Педиатрията на Александровска болница получи нов дигитален детектор за рентгенов апарат

Университетската болница "Александровска" получи нов дигитален детектор за рентгенов апарат, благодарение на миналогодишното издание на дарителската кампания "Българската Коледа". Апаратът е необходим на Клиниката по педиатрия, превърнала се в своеобразен център, към който се насочват усложнени или трудно диагностични случаи от цялата страна в областта..

публикувано на 17.12.18 в 16:55

66 818 минути музика - цяла година любов

Музиката винаги е била част от живота на всеки един от нас! За някои тя дори е като инструмент, без който не можеш да съществуваш.  В "Шоколад" ви срещаме точно с един такъв човек. Обикновен на пръв поглед, обичащ живота и най-хубавото нещо в него! Вдъхновението и силата, които получава от това, да се впуска в търсене на различната, странната,..

публикувано на 17.12.18 в 16:13

Подадената ръка променя смисъла на всеки празник

В най-светлите дни от годината всеки бърза да стигне до вкъщи и да бъде със своите близки. Има обаче едни хора, които не очакват никого. Нито в делник, нито в празник. Защото те живеят сами..., оставени от семейството, без приятели и без хора, на които да разчитат. Това са възрастните хора в селата на България. Онези, забравените ... от почти всички...

публикувано на 17.12.18 в 16:06