Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Големият следпразничен детокс

Снимка: Pixabay
Човешкото тяло притежава уникалната способност да се самолекува и регенерира. Модерно в момента е това да става с детоксикация. Тя е процес на изчистване на тялото от натрупаните токсини от околната среда, храната, водата, въздуха и стреса.

Детоксикацията не е диета и не е фокусирана единствено върху редукцията на тегло, но има и такъв косвен ефект. Следпразничният детокс помага да се влезе във форма като се стимулира отделянето на токсини от бъбреците и детоксикацията на черния дроб. Помага се и чрез подобряване на храносмилането и отделянето на “задържаната” в тялото вода. Това от своя страна помага в борбата с целулита и се стимулира кръвообращението на кожата. Всички тези неща водят до засилване на имунната система и забавяне процесите на стареене.

Детоксът започва на 13 януари, а на 14 януари ще бъде посрещната и първата четвърт на луната с лек, балансиран растителен режим, в очакване на първото пълнолуние за 2019 година. Първите няколко дни ще бъдат отделени за подготовка към един по-лек и здравословен начин на хранене и умерена физическа активност.

Още за това как да влезем във форма след празниците може да чуете в звуковия файл от Яна Данаилова.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Зоран Джуров: Българи и сърби съжителстват много добре от години

Българи и сърби съжителстват много добре от години, заяви Зоран Джуров - председател на Общинския съвет в Цариброд в предаването “Радиокафе”. През следващите десетилетия най-голямото предизвикателство ще бъде как младите хора да останат в Цариброд, за да живеят, а и по-възрастните хора да не заминават за София или Западна Европа, а да останат тук ,..

публикувано на 18.01.19 в 18:37

Автобусният бранш настоява тол системата да отпадне за тях

Автобусният бранш настоява тол системата да отпадне за тях и да пътуват с винетни стикери. Основният аргумент против тол системата е, че четири месеца преди стартирането й превозвачите нямат яснота за това колко ще им струва и как ще се отрази на крайната цена за потребителите. Договорите за обществен превоз са сключени основно по реда на ЗОП и са с..

публикувано на 18.01.19 в 18:07

Отново отчетоха фини прахови частици в столични квартали

Няколко пъти над нормата беше нивото на фините прахови частици в отделни райони на София тази сутрин. Високи нива са били измерени в столичните квартали „Младост”, „Павлово”, „Хиподрума” и „Дружба”. От Столичната община съобщиха, че през деня няма да бъде пускан „зелен билет” за градския транспорт. Аз и целият екип следим много внимателно данните...

публикувано на 18.01.19 в 17:29

15 български паралелки в гимназията в Цариброд

Снежана Симеонова, директор на гимназията "Св. св. Кирил и Методий" в Цариброд, бе гост в неделното ни "Радиокафе", когато пък ние гостувахме в Цариброд. Снежана Симеонова е завършила българска филология в Софийския университет и е оторизиран преводач. Директор на гимназията е от 2003 г., а учениците, които са 247, са разпределени в 15 паралелки - 8..

публикувано на 18.01.19 в 16:51

Специално внимание към децата на "Боровец" за Световния ден на снега

На 19 януари "Боровец" ще отпразнува Световния ден на снега. Организаторите са предвидили безплатни уроци по ски и сноуборд за деца, игри, музика и забавления за цялото семейство. Детските лифт карти ще бъдат на символична цена от 1 лев, съобщи Александра Айвазова от "Бороспорт". Ски легендата Петър Попангелов ще даде ценни съвети на всички..

публикувано на 18.01.19 в 16:40