Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мюзик Пойнт Плейлист: Post Malone, Madison Beer, Anderson.Paak, Big Wild

На изпълненията на Пост Малоун мнозина казват WOW не само заради едноименното заглавие
Снимка: facebook.com/postmalone

СнимкаГорещи нови предложения от Мюзик Пойнт

Post Malone - Wow

Пост Малоун ни сюрпризира с още едно яко предложение. Срутващият бариери артист атакува чартовете с новото си Wow, което е хроника на успеха му. Чрез него той отправя послание към онези, които в началото са поставяли под въпрос потенциала му. На тях той казва “Преди излизането на Stoney не ви пукаше. Сега чувам Поздравления за младежа”.

Продуцираният от Луис Бел и Франк Дюкс (познати от огромния хит на Пост Congratulations) сингъл с неустоим бас е най-прибавяния към плейлистите на американските поп станции нов хит в момента. Той излиза след любимото ни Sunflower със Суей Лий от саундтрака на Спайдърмен: В Спайди-вселената. Wow също като Sunflower е с продължителност под три минути и това ни кара да се замислим дали Пост не е решил да мине към по-кратка форма на изразяване. Единственото, което знаем със сигурност е, че през февруари ще му стискаме палци да спечели на церемонията по връчване на Грами наградите. Малоун е номиниран в 4 категории, включително за Албум на годината за Beerbongs & Bentleys.

Madison Beer - Hurts Like Hell feat. Offset

Пробивът за нея е с публикуване на кавъри в YouTube. Джъстин Бийбър я забелязва, споделя неин клип в Туитър и останалото е история. Мадисън издава сингли от 2013-а и най-накрая през пролетта на миналата година проби в топ 40 на американските поп станции с Home with You, с която достигна номер 18. Новата ѝ песен Hurts Like Hell наскоро проби в топ 40. Песента е с участието на Офсет. Ако търсете модерно звучащ поп и сте фенове на Сарбина Карпентър и Биби Рекса - това е вашият хит на седмицата. Комбинацията от соул вокалите на младата Биър заедно с трап елементи и зловещия текст - укор към бившия, който е избрал друга, не е за пропускане.

Anderson.Paak - Who R U?

Избрахме Oxnard за един от десетте най-добри албума на 2018-а и нямаме търпение да споделим още една причина за това. След като покори феновете от двете страни на Атлантика с жестокия калифорнийски бийт на Tints с участието на Кендрик Ламар, Андерсън Пак попадна в плейлистите на Великобритания и с Who R U?. Изкусно сътвореното парче, макар и неиздадено официално като сингъл, ни грабва светкавично и инстинктивно посягаме към копчето за увеличаване на звука. Не пропускайте и видеото на живото изпълнение в SNL, което със сигурност ще ви раздвижи.

Big Wild - Maker

Сюрреалистични вокали и ретро звучащи синтезатори са основните съставки на актуалния сингъл на Биг Уайлд. Заглавието е Maker. Тези дни то пробива в ефира на американските радио станции за алтернативна музика. Артистът с рождено име Джаскън Стел се готви да запознае света с дебютния си албум Superdream на 1 февруари. Проектът ще акцентира върху гласовите умения на артиста и е пълен със звуци, които са прекрасен саундтрак за мечтаене и релакс.

За още актуална музика от плейлистите на Америка и Великобритания слушайте Мюзик Пойнт в петък от 8 вечерта и събота от 1 следобед по Радио София.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дами от 5 страни свирят и пеят в любимата на публиката поредица "Ритъмът на Балканите"

На 25 април от 19.00 ч. в Първо студио на БНР   Оркестърът за народна музика с диригент Димитър Христов ще представи деветото издание на "Ритъмът на Балканите".   В концерта публиката ще има възможността да чуе впечатляващи изпълнения на традиционна балканска музика от невероятните  Неда Николич от Сърбия (фрула), Байса Арифовска от..

публикувано на 18.04.24 в 11:05

“Великият Гетсби“ – новият балетен хит на сцената на Софийската опера

В едното от двете най-големи събития в областта на музикално-сценичните изкуства, заедно с “ Фантомът на операта “, които белязват ярко столичния афиш през изминалата и тази седмица, се превърна премиерата на Националния ни балет на “Великият Гетсби“ – спектакъл на знаменития хърватски хореограф Лео Муич по музика на Гершуин, Бърнстейн, Барбър и..

публикувано на 17.04.24 в 12:05
Фантомът на операта

Отзвук от “Фантомът на операта“ в НДК

35 години след премиерата си, след близо 14 000 спектакъла и баснословни приходи, миналата година – на 16-и април, най-дълго играният на Бродуей мюзикъл – “Фантомът на операта“ на Андрю Лойд Уебър, слезе от афиша на нюйоркския Majestic Theatre заради постпандемичната криза. Знаменитият продуцент Камерън Макинтош обеща, че някой ден “Фантомът“ ще се..

публикувано на 16.04.24 в 09:42

“Фантомът на операта“ на Андрю Лойд Уебър на софийска сцена

Преди дни най-големият карго самолет в света - Боинг 747 Freighter, кацна в София с декорите за предстоящите спектакли на “Фантомът на операта” у нас. Знаменитият мюзикъл на Андрю Лойд Уебър ще се играе от 11-и до 21-и април в зала 1 на НДК.  Една от най-мащабните продукции, гостували някога на българска сцена, пристига със стотици тонове декори,..

публикувано на 11.04.24 в 14:25

Тромбонист от Датския радиооркестър с майсторски клас в София

В „Радиокафе“ в четвъртък гостува Ларс Карлин, роден в Швеция, понастоящем първи тромбонист на Симфоничния оркестър на Датското национално радио. Той е в България по покана на сдружението „Брас перспективи“, представено от Атанас Карафезлиев, който пък е първи тромбонист на Симфоничния оркестър на БНР, така че в студиото ни бяха представени цели..

публикувано на 29.03.24 в 14:05
Финалът на международния конкурс беше вчера

Певци от Двореца на децата спечелиха големи награди в Малта

Голямата награда на Международния музикален конкурс "Златният глас" в Малта в две от категориите спечелиха младите изпълнители от Националния дворец на децата.  За БНР вокалният педагог Светлана Струнджева даде подробности за представянето на децата: "Нашите представители от Националния дворец на децата в лицето на вокална формация "Sweet teens" беше..

публикувано на 25.03.24 в 13:51

Детският хор на БНР с Пролетен концерт в зала "България"

Световната слава на българското певческо изкуство е безспорна. Детският хор на БНР, със своята 64-годишна история, вече има легендарен статут у нас и на световната сцена. Певческата формация е изнасяла концерти на почти всички континенти, с репертоар от ренесансови до съвременни композиции. Ню Йорк, Вашингтон, Лондон, Париж, Берлин, Москва, Виена,..

публикувано на 21.03.24 в 17:25