Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Топ модел в киното и театъра

Илияна Лазарова - кое е това момиче

В престижния „Лий Страсбърг“ я посрещат, като ѝ пеят на български "Назад, назад, моме Калино!"

Снимка: Личен архив
Гост в днешното издание на предаването е актрисата Илияна Лазарова.

Красива, смела и импулсивна… 
Родена е в семейството на балерина и треньор по плуване. Вярва, че в живота няма случайни неща. На 15 години печели наградата Топ модел на годината. Работи за модна агенция и за  Фешън тв в Париж. Завършва „Международни финанси“ в Лондон. Само за две минути взима решение да се премести да живее в Ню Йорк за да учи в престижния „Лий Страсбърг“, и то в момент, когато всички очакват от нея като дипломиран финансист да се завърне в България и да се включи в семейния бизнес.

Америка я среща с едни от най-известните холивудски актьори, като Лайза Минели, Ал Пачино и Робърт Де Ниро… 
Космополитна и упорита…
Връща се в България и не съжалява за това, защото тук има възможността да изиграе много роли, които зад Океана не би могла.

Участвала е в сериалите „Стъклен дом“, „Седем часа разлика“ и два сезона на „Връзки“ (Илияна Лазарова е в ролята на провокативната секретарка Силвия. В актьорския състав участват още: Михаил Билалов, Лилия Маравиля, Любен Чаталов, Анета Сотирова, Валери Йорданов, Яна Маринова, Николай Ишков, Анжела Недялкова, Лорина Камбурова, Алек Алексиев, Николай Урумов).

Участва и в многобройни американски филми на ужасите. Играе главна роля в американската продукция „Вампирска нация“, където сюжетът се върти около популярната в Холивуд тема за безсмъртните кръвопийци. Във филма участва актьорът Нийл Джаксън - един от враговете на Джеймс Бонд в лентата „Спектър на утехата“. Нейн партньор е Андрю Лий Потс от американския фантастичен сериал „Първично”.

От септември 2013 г. Илияна Лазарова е част  от трупата на ДКТ  “Константин Величков” - Пазарджик.

Участие в представления: „Големанов“ (ДКТ “Константин Величков” - Пазарджик) - режисьор Владлен Александров, „Мафия и нежни чувства“ от Люк Шомар (ДКТ “Константин Величков” - Пазарджик) - в ролята на Стефани, режисьор Веселин Ранков, “В съседната стая, или пиеса за вибратора“ (Народен театър „Иван Вазов“) - в ролята на г-жа Гивингс, Сара Рул, режисьор - Валентин Танев, “Да играеш жертвата“ (Модерен театър - София) - в ролята на управител на басейн „Братя Преснякови“, режисьор - Ивайло Христов .
Има две деца: Емма на 11 години и Оливър на 1 година.

Чуйте Илияна Лазарова в разговор на Антония Енева.