Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Започва изграждането на канализация по десет улици в "Люлин"

В една част от най-многобройния район на София - "Люлин" все още няма канализация. Магда Стефанова, която е прекарала целия си живот в този район, подаде сигнал до предаването "Вашият глас", като разказа, че повече от 50 години чака изграждане на канализация на улицата, на която живее - ул. "Цветница".

Улицата се намира в частта на "Люлин" 9, която е застроена предимно с къщи. През годините г-жа Стефанова и нейните съседи са чули стотици обещания, но канализацията в част от 9-ти микорайон на "Люлин" така и не е изградена. Тя разказа, че през 2013-2014 г. са получили уведомителни писма, че започва изграждането на канализация, но всичко е спряло дотам. Отново през 2017 г. получават нови уведомителни писма, в които се казва, че започва строителството на канала, дори молят живеещите там за извинение за неудобствата, които ще им причини строителството на канализацията. Но и тогава нищо не последва.

По думите на Магда Стефанова, през лятото миризмата е нетърпима, а на някои от съседите й, отходните тръби се стичат направо на улицата. Стефанова ни потърси, за да разбере ще има ли някога канализация на улицата, на която живее - ул. "Цветница".

В отговор на сигнала, кметът на район "Люлин" Милко Младенов обясни пред Радио София, че до 20 февруари трябва да започне изграждането на канализация в "Люлин" 9-и микрорайон. Улиците, които обхваща строителството са:

ул. "Минск"
ул. "Ветрен"
ул. "Тодор Влайков"
ул. "Беравица"
ул. "Партений Зографски"
ул. "Иван Бойчев"
ул. "Цветница"
ул. "Череша"
ул. "Илия Цанов"
бул. "Сливница"

Младенов добави, че се извършват последни организационни дейности, тъй като част от строително-ремонтните дейности обхващат натоварения бул. "Сливница" и трябва да бъдат преместенаипешеходна пътека и светофар, което се реализира от КАТ. Младенов увери, че до 20 феврури 2019 г. трябва да започне изграждането на 2 километра канализация в "Люлин" 9. Срокът за изпълнение е 104 дни.

Ако и вие имате сигнал, свързан с институциите в София, и не знаете към кого да се обърнете - потърсете ни във фейсбук страницата на Падио София, на имейл glas@bnr.bg или ни се обадете на телефон 02 9336 200.