Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

АПИ е спазила закона при избора на стротиел на тунела "Железница"

Петя Аврамова
Снимка: БГНЕС

Агенция "Пътна инфрасктурктура" е действала изцяло според Закона за обществени поръчки при избор на изпълнител за строителството на тунела "Железница", обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на общото събрание на Националното сдружение на общините.

Днес беше оповестено, че избраният изпълнител е "Джи Пи груп", въпреки тяхното медийно становище за отказване от процедурата. 

Аврамова уточни,че се надява процедурите и за останалите отсечки да вървят нормално, да няма обжалвания, за да бъде довършена магистрала "Струма" до 2023 година.   

Строежът на тунел "Железница" е на стойност 185 370 370,37 лв. без ДДС. Проектът ще се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 година.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Венета Райкова превръща малката черна рокля в съвременна носия

Завършила „Политология“ и „Външна политика и национална сигурност“, Венета Райкова “стъпва” на модния терен преди 8 години. Създава детски дрехи, след това изработва дизайни за възрастни и вплита в тях българска шевица с цветовете на трикольора. Любовта към България, преклонението пред историята и силата на българския дух, възхищението от културното и..

публикувано на 23.04.19 в 15:55

Отбелязваме Световния ден на книгата и авторското право

Днес отбелязваме Световния ден на книгата и авторското право , който се чества ежегодно на 23 април, по инициатива на ЮНЕСКО към ООН. С очитането на този ден в целия свят световната организация се стреми да насърчава четенето, издателска дейност и защитата на интелектуалната собственост чрез авторското право.  За първи път празникът е отбелязан през..

обновено на 23.04.19 в 15:50
Димитър Маргаритов

Високо доверие, пряка комуникация и проучване при търгуване през социалните мрежи

Как да разберем качествени ли са продуктите, които купуваме за великденската си трапеза? Какво трябва да знаем, ако се отправим на пътуване по време на празничните дни? Тези въпроси отправихме към председателя на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов , който гостува в предаването "Радиоприемница" по Радио София. По време на..

публикувано на 23.04.19 в 15:34

Спасяват пробитите дървета в жк. "Изгрев", строителство в зелените площи няма да бъде допуснато

В предаването „Вашият глас“ днес говорихме за зелените площи в столицата ни. В края на миналата седмица дърветата в градинката на ъгъла на ул. „Русаля“ и ул. „Самоков“ в район „Изгрев“ осъмнаха с дупки, пробити в долната част на стволовете. Юра Димитрова, която живее в кв. „Изгрев“ и се грижи за градинката доброволно, в края на миналата седмица..

публикувано на 23.04.19 в 14:21

"Трима мъже и една Маргарита" на сцената на Сатиричния театър

"Трима мъже и една Маргарита", най-новото заглавие в афиша на Сатиричния театър, можете да гледате от 19.30 часа на голяма сцена.   Лиза Шопова е автор на пиесата и режисьор. Това е втората ѝ творба за театър след "Всичко или нищо". Пиесата е писана специално за Христо Мутафчиев и за Асен Мутафчиев.  Другите две роли са поверени на Петър Калчев и..

публикувано на 23.04.19 в 13:31
Илина Илиева, Мила Цанкова и Момчил Пандев

Открива се Международният конкурс "Млади виртуози"

С  тържествен концерт тази вечер се открива 15-ия международен конкурс "Млади виртуози". Артистичният директор на конкурса Милка Митева разказа пред Радио София, че концертът ще бъде на лауреатите от предишни издания, а откриването му ще бъде с награденото произведение от миналогодишния конкурс "Перперикония" от Десислава Георгиева в изпълнение на..

публикувано на 23.04.19 в 11:56

Книга-игра помага на деца с дислексия при четенето

В Нов български университет беше представена книгата-игра „Тити рисува букви“ , която е предназначена за деца с дислексия. Тя е и първият проект в България, който се фокусира върху работата на родители и деца с дислексия под формата на игра. Автор на книжката е журналистът Ралица Филипова, която има желание да помогне на семействата, които се сблъскват..

публикувано на 23.04.19 в 10:14