Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Изготвят програмите за ремонт на тротоарите в район "Изгрев"

Тази седмица в предаването "Вашият глас" обърнахме внимание на столичния район "Изгрев". 

С екипа ни се свърза наша слушателка, която работи в района. Тя ни сподели, че я притеснява състоянието на разбитите тротоари, по някои от които трудно се минава. Част от проблема се крие и в автомобилите, които са паркирани почти навсякъде по улиците и тротоарите, разказа още нашата слушателка. Други слушатели на Радио София пък ни изпратиха снимки, от които ясно се виждат проблемните участъци в района.

Ние се обърнахме към арх. Павлета Пеловска, зам.-кмет на район "Изгрев", за да разберем какви ремонтни дейности предстоят в квартала, а също и какви мерки е предприела местната администрация, за да се справи с паркирането по тротоарите, което води и до нарушаването на тяхната цялост.

Архитект Пеловска посочи, че след като по-големите инфраструктурни проекти в София са реализирани, бюджетът за  вътрешноквартални улици е увеличен и ремонти в района ще има, а в момента се изготвят и програмите за това.

Тя допълни, че целта на администрацията е поне единият от тротоарите по всяка една улица да е проходим за пешеходците. В предстоящата програма са включени тротоарите по ул. "Николай Хайтов", отсечката от ул. "А. П. Чехов", между ул. "Фредерик Жолио Кюри" до ул. "Димчо Дебелянов", ул. "Латинка" ул. "Марко Темнялов" в квартал "Дианабад", ул. "Пимен Зографски", ул „Майор Юрий Гагарин“ и др.

За да се избегне незаконното паркиране, там, където това е възможно, се изграждат повдигнати пешеходни тротоари. Първите такива, изградени преди седем години в квартала, все още са здрави, посочи архитект Пеловска, така че и занапред ще се продължи с изграждането на такива.

Цялото предаване - чуйте в звуковия файл. 

Ако и вие имате нерешен проблем с институциите в София и не знаете към кого да се обърнете, потърсете ни във фейсбук страницата на Радио София, на имейл glas@bnr.bg, както и на телефон 02/ 93 36 200. Не забравяйте да оставите име и телефон за контакт. Ние ще се свържем с вас.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"От Чамкория до Боровец" - историята на един курорт до ерата "Балкантурист"

Самоковката Невена Митрева е съавтор на книгата "От Чамкория до Боровец" - един пътеводител в историята на популярния ни зимен курорт, основан на работата с 13 документални архива. Книгата съдържа над 650 илюстрации - снимки, пощенски картички, откъси от пътеводители. През 2019 година се навършват точно 120 години от утвърждаването на курорта с..

публикувано на 18.03.19 в 18:30

Не се очаква втори пик на грипа, но вирусите циркулират без почивен ден

Пикът на грипа тази зима отмина, но циркулацията на вируси продължава. Все още има хора, които се възстановяват от последствията или усложненията. Това сигурно ще ги накара да се замислят за цената, която са платили, не само буквално, но и във вид на нерви, пропуснати преживявания със семейството или загуби от служебни отсъствия. И сигурно ще се..

публикувано на 18.03.19 в 17:43

Ученици от четири столични училища ще обсъждат какви са професиите на бъдещето

Проведе се първата среща по проекта „София и Европа за младите - 3D - демокрация, диалог и дебат“, който цели да запознае младите хора с правата и задълженията им като европейски граждани и възможностите за достъп до информация чрез използване на новите технологии. Ученици от четири столични училища в район „Възраждане“ ще обсъждат какви са..

публикувано на 18.03.19 в 16:47
Шофьори и ватмани от градския транспорт протестират пред Столична община.

Подготвят програма за увеличение на заплатите в градския транспорт с по 10 % на година

Заради недостига на кадри в градския транспорт в София, в срок до месец ще бъде изработена тригодишна програма за увеличение на заплатите с по 10 % на година. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова при участието си в XVIII Годишна конференция на Мрежата на синдикалните организации от европейски столици. Идеята за програмата е на синдикатите от..

публикувано на 18.03.19 в 15:10

Постът е внимание, будност, разсъдителност, динамика и свобода

Започва минисериалът на Радиоприемница , посветен на х раненето като начин на живот в различни религии, култури и общности. Днес сме поканили доц. Павел Павлов от Богословския факултет на Софийския университет "Св. Кл. Охридски") , магистър Теодор Аврамов и студента Румил Георгиев , с които разговаряме за храната като пречистване в..

публикувано на 18.03.19 в 15:02
Столина Добрева

Столина Добрева: Завръща се престижът на музикалното училище

Ето как започна пътуващото ни "Радиокафе", което гостува на Националното музикално училище "Любомир Пипков" в София - с разговор с дамата, която ръководи училището втора поредна година. Името й е Столина Добрева , китаристка е, завършила е същото това музикално училище и "след едно кратко прекъсване от 6 години, за да завърша висшето си образование в..

публикувано на 18.03.19 в 14:42

Добрата и лошата страна на... детската градина

Какво не харесват децата в ДЕТСКАТА ГРАДИНА Това попитахме тази седмица малките ни приятели от 29-а детска градина „Слънце“. Не е голяма изненада, че най-омразното им занимание е следобедният сън, вместо да си играят навън, дори да е студено. Повечето възрастни също са имали проблеми с някоя от манджите в детската градина, е това не се..

публикувано на 18.03.19 в 14:38