Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Изготвят програмите за ремонт на тротоарите в район "Изгрев"

Тази седмица в предаването "Вашият глас" обърнахме внимание на столичния район "Изгрев". 

С екипа ни се свърза наша слушателка, която работи в района. Тя ни сподели, че я притеснява състоянието на разбитите тротоари, по някои от които трудно се минава. Част от проблема се крие и в автомобилите, които са паркирани почти навсякъде по улиците и тротоарите, разказа още нашата слушателка. Други слушатели на Радио София пък ни изпратиха снимки, от които ясно се виждат проблемните участъци в района.

Ние се обърнахме към арх. Павлета Пеловска, зам.-кмет на район "Изгрев", за да разберем какви ремонтни дейности предстоят в квартала, а също и какви мерки е предприела местната администрация, за да се справи с паркирането по тротоарите, което води и до нарушаването на тяхната цялост.

Архитект Пеловска посочи, че след като по-големите инфраструктурни проекти в София са реализирани, бюджетът за  вътрешноквартални улици е увеличен и ремонти в района ще има, а в момента се изготвят и програмите за това.

Тя допълни, че целта на администрацията е поне единият от тротоарите по всяка една улица да е проходим за пешеходците. В предстоящата програма са включени тротоарите по ул. "Николай Хайтов", отсечката от ул. "А. П. Чехов", между ул. "Фредерик Жолио Кюри" до ул. "Димчо Дебелянов", ул. "Латинка" ул. "Марко Темнялов" в квартал "Дианабад", ул. "Пимен Зографски", ул „Майор Юрий Гагарин“ и др.

За да се избегне незаконното паркиране, там, където това е възможно, се изграждат повдигнати пешеходни тротоари. Първите такива, изградени преди седем години в квартала, все още са здрави, посочи архитект Пеловска, така че и занапред ще се продължи с изграждането на такива.

Цялото предаване - чуйте в звуковия файл. 

Ако и вие имате нерешен проблем с институциите в София и не знаете към кого да се обърнете, потърсете ни във фейсбук страницата на Радио София, на имейл glas@bnr.bg, както и на телефон 02/ 93 36 200. Не забравяйте да оставите име и телефон за контакт. Ние ще се свържем с вас.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Българи празнуват сред рози дамасцена на Лондонския Голдън Скуеър

В навечерието на 24 май българи и англичани отпразнуваха заедно Деня на българската писменост и култура. Голдън Скуеър - малък площад в сърцето на Лондон, се превърна в сцена, на която се изявиха български таланти от различни жанрове. Класическа, съвременна музика, електронна арфа, гайда, фолклорни танцови изпълнения зарадваха посетителите. Специално..

обновено на 24.05.19 в 16:34

Ставри Фотев показва връзката си с природата и духовното в изложбата "По пътя"

"По пътя" - така е озаглавена самостоятелната изложба с акварел и живопис на Ставри Фотев , подредена в столичното арт пространство The Art Foundation. Художникът е завършил Ландшафтна архитектура и се занимава и с парково изкуство и архитектура. Има множество участия в изложби, негови творби са в частни колекции в България, Германия, Русия, Холандия,..

обновено на 24.05.19 в 16:02

Президентът Румен Радев: Кирилицата свързва милиони хора от различни държави

В Деня на славянската писменост и култура бяха организирани празнични шествия в редица градове на страната. В София шествието тръгна от площад „Независимост” пред Президентството и приключи пред Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий", където се състоя церемония с произнасяне на речи от официалните лица и поднасяне на венци пред..

публикувано на 24.05.19 в 15:30

Библиотекарят е жрец, има мисия като на първопросветителите - да станем по-духовни

Столичната библиотека отбелязва Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май,с празнична програма. До 15:00 ч. днес столичани могат да разгледат две документални изложби: „България в Европа, Европа в България“ - със стари пощенски картички и албуми от цяла Европа от колекциите на проф. Михаил Неделчев, и..

публикувано на 24.05.19 в 14:20

Дневникът на една софиянка: Каква абитуриентка щях да бъда днес?

Ех, дойде това време на весело - истеричаво изброяване на цифри: 1, 2, 3, 4, … и така до 12. Понеже при мен се навъртяха бая годинки, откакто завърших средното си образование, се опитах да си припомня разни моменти от този етап от живота ми. Всъщност като атмосфера нещата изобщо не са се променили. Полицаите час по час излизат в..

публикувано на 24.05.19 в 12:50

Образователна платформа насърчава детското четене с онлайн игра

Образователната онлайн платформата "Книговище", насочена към насърчаване на детското четене, организира двадесет и четири часово състезание по четене с разбиране . В сайта, който от днес тръгва към всички български училища, регистрация вече имат близо 2000 деца, които попълват въпросници по прочетени от тях книги. От тях са избрани 24..

публикувано на 24.05.19 в 12:45

Кои са любимите български книги на столичани

На днешния светъл празник, когато честваме Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, репортерът на Радио София Луиза Лазарова се разходи из софийските улици и попита столичани за техните любими произведения от български автори. Какви са техните отговори и кои стихотворения и песни помнят наизуст - чуйте в звуковия файл...

публикувано на 24.05.19 в 11:54