Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

До 17 март

Показват всички 18 проекта, участвали в идейния конкурс по програма „Навън“


От днес до неделя могат да бъдат видени проектните предложения по програма „Навън“, изложени в експозиционното пространство на Триъгълната кула, филиал на Регионалния исторически музей - София. 

Програмата представлява временни художествени инсталации в градска среда, създадена в изпълнение на Стратегията „София - творческа столица“, в която основен приоритет е развитието на творческата инфраструктура, обособяването на артистични пространства за изкуство, особено в публична среда.

Поради засиления обществен интерес са представени всички 18 проекта, участвали в идейния конкурс, макар одобрените от Творческата комисията да са само два - „Мавзолеят“ на Васил Симитчиев и „Един човек“ на Венелин Шурелов. По конструктивно-технически причини обаче, първият няма да бъде реализиран и беше оттеглен от автора си.

Чуйте повече подробности по темата от зам.-кмета по направление „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости“ в Столичната община доц. Тодор Чобанов.

Проектните предложения по програма „Навън“ може да видите да 17 март, включително, в експозиционното пространство на Триъгълната кула на Сердика, намираща се на бул.„Княгиня Мария Луиза“ №16.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Професионалното образование не е "втора категория"

Професионалното образование и обучение не е „втора категория“, а точно обратното. Това беше лайтмотивът на форума "Европейските измерения в професионалното образование и обучение". Специалистите в тази област коментираха, че трябва да работят за по-добро разбиране и нови политики в тази посока. Въпреки високото ниво на образование в България, все..

публикувано на 18.06.19 в 16:41

Започва кампанията "Стъпвай смело" за хора с болки в ходилото

Пациентски организации и специалисти започват кампания в подкрепа на страдащите от болести на ходилото. По приблизителни изчисления от подобни проблеми страдат близо 3 млн. от българите . Инициативата под наслов "Стъпвай смело" ще продължи 7 месеца. Започва в Пловдив на 22 юни, прегледите в София са на 25 юни от 11 до 16 ч., а след това..

публикувано на 18.06.19 в 16:29

Театърът като добре сработена машина

Предаването “Радиоприемница” отново е в Народния театър “Иван Вазов”, където тече трескава подготовка за третото издание на “Театър пред театъра”, което ще се проведе от 2 до 11 юли на откритата сцена, която ще бъде издигната в края на месеца. Началото на 2 юли ще даде Малък градски театър “Зад канала” с “Ромул Велики” от Фридрих Дюренмат, с режисьор..

публикувано на 18.06.19 в 15:57

Все повече компании участват в процеса на обучение на гимназистите

Все повече компании започват да участват активно в процеса на обучение на гимназистите у нас. Това става възможно чрез въвеждането на дуалното образование в страната през 2015 г., което позволява учениците едновременно да трупат знания и практически опит. Така гимназистите едновременно могат да изучават теорията по дадена професия и да практикуват..

публикувано на 18.06.19 в 15:39

Вторият роман на Невена Митрополитска търси своите читатели

Невена живее във френска Канада (по-точно в Монреал) вече 17 години. Детството ѝ преминава в Пловдив, после – в София, тук е завършила руска и английска филология, работила  като журналист в печатни медии, превеждала е книги. Откакто е в Монреал, животът ѝ продължава да е все сред книги - поредното висше образование, този път свързано с..

обновено на 18.06.19 в 15:28
Бина Харалампиева

Подготовката за "Театър пред театъра" ще ни държи "на нокти" до последния момент

Две постановки на Бина Харалампиева ще бъдат представени след броени дни по време на инициативата "Театър пред театъра" - Ромул Велики на Малък градски театър "Зад канала" и "Лисичета" на "Народния театър Иван Вазов". Обожавам спектакъла "Ромул Велики", много обичам работата си върху него и актьорите, които играят, много се радвам на онова, което..

публикувано на 18.06.19 в 14:27

Над 24 часа престой на буферен паркинг "излиза солено"

Услугата "Паркирай и пътувай" в столичното метро привлече вниманието на "Вашият глас", след като с предаването се свърза слушателят Траян Калнаков. На 17 май паркира автомобила си на буферения паркинг на метростанция "Бели Дунав". След като отива на работа в петъчния ден, му се налага да прибере колата си на следващия ден - 18 май. Служителият на..

публикувано на 18.06.19 в 14:10