Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Националното сдружение на сираците отличи добродетелите на 2018 година

Националното сдружение на сираците в България връчи почетните призове "Добродетел на 2018 година". С тях бяха удостоени общественици, фирми и организации, които през изминалата година са подкрепили социалните инициативи на неправителствената организация.

Наградите връчи председателят на сдружението Слави Михайлов, отраснал в дом за деца, лишени от родителска грижа във Варна и изпитал сам на гърба си всички трудности, които животът на сирак носи. Той благодари за подкрепата и личната съпричастност на всички номинирани фирми и организации, които през изминалата година са подпомогнали съюза на сираците в България. 

За подадената ръка освен кметът на Варна, грамота получиха и градоначалниците на Плевен, Монтана, Пордим, Кнежа и кметът на Лом - госпожа Пенка Пенкова.

За проблемите на децата сираци у нас са успели да чуят от Българските държавни железници, които са осигурили безплатен транспорт на всяко дете без родители, срещнало необходимост от транспорт. Грамота за милосърдната постъпка получи лично управителят на БДЖ Христо Иванов.

Националното сдружение на сираците в България е единствената организация в неправителствения сектор, която е създадена, функционира и работи изцяло управлявана от сираци. Познали ужаса да израснеш в Дом за деца лишени, от родителски грижи, група хора основават НССБ, за да се грижат за нуждите и правата на сираците в България. Сдружението оцелява благодарение на даренията на фирмите и организациите, които даряват средства и услуги, за да могат тези деца да живеят пълноценен живот. 
Още - чуйте в звуковия файл.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.

ВИЖТЕ ОЩЕ

"От Чамкория до Боровец" - историята на един курорт до ерата "Балкантурист"

Самоковката Невена Митрева е съавтор на книгата "От Чамкория до Боровец" - един пътеводител в историята на популярния ни зимен курорт, основан на работата с 13 документални архива. Книгата съдържа над 650 илюстрации - снимки, пощенски картички, откъси от пътеводители. През 2019 година се навършват точно 120 години от утвърждаването на курорта с..

публикувано на 18.03.19 в 18:30

Не се очаква втори пик на грипа, но вирусите циркулират без почивен ден

Пикът на грипа тази зима отмина, но циркулацията на вируси продължава. Все още има хора, които се възстановяват от последствията или усложненията. Това сигурно ще ги накара да се замислят за цената, която са платили, не само буквално, но и във вид на нерви, пропуснати преживявания със семейството или загуби от служебни отсъствия. И сигурно ще се..

публикувано на 18.03.19 в 17:43

Ученици от четири столични училища ще обсъждат какви са професиите на бъдещето

Проведе се първата среща по проекта „София и Европа за младите - 3D - демокрация, диалог и дебат“, който цели да запознае младите хора с правата и задълженията им като европейски граждани и възможностите за достъп до информация чрез използване на новите технологии. Ученици от четири столични училища в район „Възраждане“ ще обсъждат какви са..

публикувано на 18.03.19 в 16:47
Шофьори и ватмани от градския транспорт протестират пред Столична община.

Подготвят програма за увеличение на заплатите в градския транспорт с по 10 % на година

Заради недостига на кадри в градския транспорт в София, в срок до месец ще бъде изработена тригодишна програма за увеличение на заплатите с по 10 % на година. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова при участието си в XVIII Годишна конференция на Мрежата на синдикалните организации от европейски столици. Идеята за програмата е на синдикатите от..

публикувано на 18.03.19 в 15:10

Постът е внимание, будност, разсъдителност, динамика и свобода

Започва минисериалът на Радиоприемница , посветен на х раненето като начин на живот в различни религии, култури и общности. Днес сме поканили доц. Павел Павлов от Богословския факултет на Софийския университет "Св. Кл. Охридски") , магистър Теодор Аврамов и студента Румил Георгиев , с които разговаряме за храната като пречистване в..

публикувано на 18.03.19 в 15:02
Столина Добрева

Столина Добрева: Завръща се престижът на музикалното училище

Ето как започна пътуващото ни "Радиокафе", което гостува на Националното музикално училище "Любомир Пипков" в София - с разговор с дамата, която ръководи училището втора поредна година. Името й е Столина Добрева , китаристка е, завършила е същото това музикално училище и "след едно кратко прекъсване от 6 години, за да завърша висшето си образование в..

публикувано на 18.03.19 в 14:42

Добрата и лошата страна на... детската градина

Какво не харесват децата в ДЕТСКАТА ГРАДИНА Това попитахме тази седмица малките ни приятели от 29-а детска градина „Слънце“. Не е голяма изненада, че най-омразното им занимание е следобедният сън, вместо да си играят навън, дори да е студено. Повечето възрастни също са имали проблеми с някоя от манджите в детската градина, е това не се..

публикувано на 18.03.19 в 14:38